Σφαιρόπουλος: "Δεν έχουμε πρόβλημα στις βολές"

Μόνο την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου κρατάει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από το ματς με τον Απόλλωνα, η νίκη στο οποίο σφράγισε εν πολλοίς την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Διαβάστε τι ανέφερε ο Κώστας Μέξας.

Σφαιρόπουλος: "Δεν έχουμε πρόβλημα στις βολές"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα ήθελε πολύ να διαγράψει το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στην Πάτρα, δεν στάθηκε τόσο στο κάκιστο ποσοστό στις βολές.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε: " Πριν μιλήσω για το ματς, θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Αργυρόπουλου για την πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στον Ολυμπιακό και εκτός από πολύ καλός αθλητής, είναι και ένας εξαίρετος χαρακτήρας και του εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Ξέραμε τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Ξέραμε πως ο Απόλλωνας παίζει καλά, ειδικά στην έδρα του. Στο πρώτο ημίχρονο επιβάλαμε το ρυθμό μας, παίξαμε καλή άμυνα, βάλαμε πολλά εύκολα καλάθια, καλά σουτ και αν δείτε τα ποσοστά μας είχαμε πάνω από 80% στο δίποντο και πάνω από 50% στο τρίποντο. Στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε πως ο Απόλλων θα αντιδρούσε, είχαμε πει να μπούμε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να μην δώσουμε δικαιώματα, δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε. Κερδίσαμε δύσκολα το παιχνίδι, αλλά κρατάμε τη νίκη. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στην έδρα μας για το ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για το απόλυτο πλεονέκτημα. Πρέπει να δούμε τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και να μην συμβεί ξανά. Κοιτάμε πλέον το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αυτό είναι που έχουμε τώρα μπροστά μας, πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για αυτό το ματς

Δεν υπάρχει κάτι να εξηγήσουμε για τις βολές, κάποιες φορές σουτάρεις καλά στις βολές, κάποιες όχι. Στο κακό ποσοστό στις βολές φαίνεται η συγκέντρωση που δεν είχαμε. Γενικά δεν έχουμε πρόβλημα στις βολές αλλά σήμερα είχαμε και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Εύχομαι να δούμε ατμόσφαιρα όπως σημερινή στα μεγάλα παιχνίδια. Ήταν πολύ όμορφη και αυτό πρέπει να υπάρχει σε όλα τα γήπεδα. Κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ, αγαπάει την ομάδα του και την στηρίζει χωρίς ακρότητες".

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Απόλλωνα, Κώστας Μέξας επεσήμανε: " Σίγουρα, στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Το θέμα είναι γιατί δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, που δεν είχαμε ηρεμία και υπομονή. Αφήσαμε τον Ολυμπιακό να παίξει όπως θέλει και να βάλει ορισμένα σουτ παραπάνω. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Αν στο τέλος είχαμε τύχη ή ικανότητα μπορεί να είχαμε άλλο αποτέλεσμα. Είμαστε ευχαριστημένοι. Παίξαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο προπονητής πάντα θέλει το καλύτερο. Κάναμε λάθη που τα πληρώσαμε. Η εικόνα ήταν καλή, κοντά σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως εικόνα ομάδας που θέλουμε. Σταματάει μια μεγάλη καριέρα ο Αργυρόπουλος, που είναι παίκτης – σύμβολο. Η ομάδα τον τίμησε με τον καλύτερο τρόπο, το ίδιο έκανε κι εκείνος για τον εαυτό του" .

Photo Credits: Actionimages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Απόλλων Πάτρας - Ολυμπιακός 72-77

News 24/7

24MEDIA NETWORK