Σφαιρόπουλος: "Το μεσημέρι οι εξετάσεις για τον Πρίντεζη"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε στον απεσταλμένο του Sport24 Radio 103,3 στο Κάουνας, Γιάννη Λαμπίρη, λίγο πριν την επιστροφή των "ερυθρόλευκων" στην Ελλάδα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

O προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε στη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας, λίγο πριν την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα από την Λιθουανία, αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Γιώργου Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και το επεισόδιο με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΑΟΥΝΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ

Πρώτες σκέψεις μετά τι νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας και τον τραυματισμό του Γιώργου Πρίντεζη: «Το παιχνίδι το ξεχάσαμε και πάμε στο επόμενο. Δεν μένουμε στη νίκη. Είναι μία σημαντική νίκη και τίποτα παραπάνω. Μας απασχολεί το τι θα γίνει με τον Γιώργο, ποια είναι η κατάσταση του. Το μεσημέρι, μόλις προσγειωθούμε στην Θεσσαλονίκη, θα κάνουμε εξετάσεις, για να δούμε ακριβώς τι έχει. Είναι λίγο καλύτερα τώρα. Ο γιατρός είναι συγκρατημένος μέχρι να δείξει η μαγνητική ακριβώς το τι υπάρχει».

Για την απόδοση του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι σε κάθε αγώνα ξεχωρίζει κι άλλος παίκτης: «Εχω πει πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες και ότι εμπιστεύομαι όλο το υλικό. Ανα πάσα στιγμή μπορεί ένας από τους παίκτες μας να είναι ο πρωταγωνιστής. Είναι λογικό αυτό. Δεν μπορεί πάντα όλοι οι παίκτες να είναι σε καλή μέρα. Είναι άνθρωποι. Και στην καθημερινότητα μας όλοι μας έχουμε τα “πάνω” και τα “κάτω” μας. Αρα αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες μας να είναι έτοιμοι και ο οποιοσδήποτε να προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Αυτό σημαίνει ότι την μία μέρα θα είναι ο ένας πρωταγωνιστής, την άλλη κάποιος άλλος. Είτε βάλει πόντους, είτε δεν βάλει πόντους. Δεν με ενδιαφέρει ποιος βάζει πόντους, το έχω πει. Με ενδιαφέρει όποιος μπαίνει στην ομάδα να κάνει πράγματα που δεν τα καταγράφει και η στατιστική. Να παίζει καλή άμυνα ο παίκτης, να παίρνει ριμπάουντ, να βουτάει στο παρκέ. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, που δίνουν το κάτι παραπάνω».

Για τις βολές που εκτέλεσε ο Κεμ Μπριτς και την επιλογή της Ζαλγκίρις Κάουνας να του κάνει φάουλ: «Εχει καλό ποσοστό στις βολές ο Κεμ (σ.σ. Μπιρτς). Ήταν παγίδα γι” αυτούς. Για εμένα ήταν λάθος αυτή η τακτική, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ο καθένας διαλέγει την δική του τακτική. Ηταν πολύ σημαντικό ότι όλοι εμείς ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι ακόμα και στα τελευταία λεπτά. Το επίπεδο στην Ευρωλίγκα είναι πολύ υψηλό. Η Ζαλγκρίς φέτος είναι πολύ καλύτερη από πέρσι. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια νίκησε τα τρία και έχασε τα δύο πολύ δύσκολα. Είναι σε πολύ κατάσταση η Ζαλγκρίς και γι” αυτό είναι σημαντικό. Επιμένω ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει, το ξεχνάμε και ετοιμαζόμαστε για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ».

Για το επεισόδιο με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Δεν χρειάζεται να δώσουμε τόσο μεγάλη έκταση σε ένα ατυχές συμβάν, από την μεριά του αντίπαλου προπονητή. Ήταν μία εν βρασμώ αντίδραση που δεν πρέπει να την συνεχίσουμε. Σέβομαι και την Ζαλγκρίς και τον Σάρας. Είναι όμως έτσι η Ευρωλίγκα φέτος, που και ο κάθε πόντος μετράει. Με την διαφορά στους δέκα πόντους, δεν ξέρεις τι μπορεί να κρίνει η ισοβαθμία. Μπορεί να κρίνει την πρόκριση ή το πλεονέκτημα έδρας. Πρέπει αν κοιτάς την κάθε λεπτομέρεια. Δείτε την βαθμολογία και θα καταλάβετε τι λέω».

News 24/7

24MEDIA NETWORK