Σπανούλης: "Δεν βρέθηκα τη σωστή στιγμή στο NBA"

Στο πέρασμά του από το NBA αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κροατική τηλεόραση ο Βασίλης Σπανούλης. "Δεν βρέθηκα εκεί την σωστή στιγμή και στην κατάλληλη ομάδα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο άσος του Ολυμπιακού.

Σπανούλης: "Δεν βρέθηκα τη σωστή στιγμή στο NBA"
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κροατία, όπου δίνει μια σειρά από φιλικά λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν στην Basket League.

Ο Βασίλης Σπανούλης, μιλώντας στην κροατική τηλεόραση, αναφέρθηκε στο πέρασμά του από το NBA, στον Τόνι Κούκοτς αλλά και τον αδικοχαμένο Ντράζεν Πέτροβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του άσου του Ολυμπιακού:

Για το τουρνουά στο Ζαντάρ: "Είναι ένα εξαιρετικό τουρνουά, με σπουδαίες ομάδες, το οποίο είναι άρτια οργανωμένο. Ελπίζουμε να έρθουμε και άλλη φορά στο τουρνουά του Ζαντάρ ώστε να αγωνιστούμε".

Για το κροατικό μπάσκετ: "Πολλοί σπουδαίοι και θρυλικοί παίκτες έρχονται από την Κροατία και από την πόλη του Ζαντάρ. Είναι μία πόλη του μπάσκετ. Είναι εντυπωσιακό πως παρά το γεγονός πως πρόκειται για μία μικρή πόλη, η Ζαντάρ διαθέτει ένα τόσο ωραίο, μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο. Το στάδιο είναι καταπληκτικό και είμαστε χαρούμενοι που σαν Ολυμπιακός λαμβάνουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά".

Για τον Τόνι Κούκοτς: "Ο Τόνι Κούκοτς είναι ένας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ένας από καλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών. Τι άλλο να πεις για εκείνον; Ήταν καταπληκτικός παίκτης. Είναι υπέροχο για την Κροατία που έβγαλε έναν τόσο σπουδαίο μπασκετμπολίστα".

Για τον Ντράζεν Πέτροβιτς: "Τον Ντράζεν Πέτροβιτς δεν τον πρόλαβα αρκετά να παίζει μπάσκετ, γιατί όταν έφυγε από την ζωή (το 1993) ήμουν αρκετά μικρός στην ηλικία (9 ετών). Τον έχω δει όμως να παίζει μπάσκετ τόσο από βιντεοκασέτες, όσο και μέσω ίντερνετ. Τον παρακολούθησα στα επόμενα χρόνια και αυτό που μπορώ να πω είναι πως πρόκειται για έναν μπασκετμπολίστα που διέθετε τρομερό ταλέντο. Ήταν σπουδαίος και μοναδικός παίκτης.

Λυπάμαι για αυτό που του συνέβη και έφυγε από την ζωή όντας τόσο νέος (29 ετών). Το μπάσκετ είναι φτωχό δίχως τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Ήταν ένας συγκλονιστικός παίκτης, ένας επίσης θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ένας μπασκετμπολίστας που με τον τον τρόπο του παιχνιδιού του έκανε το άθλημα περισσότερο ωραίο και θελκτικό για το κοινό".

Για το γεγονός πως δεν συνέχισε στο ΝΒΑ: "Προσπάθησα να τα καταφέρω στο ΝΒΑ. Δοκίμασα και έπαιξα στους Χιούστον Ρόκετς για μία σεζόν. Νομίζω πως δεν βρέθηκα εκεί την σωστή στιγμή και στην κατάλληλη ομάδα. Για αυτό τον λόγο ύστερα αποφάσισα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Για να τα καταφέρεις στο ΝΒΑ χρειάζεσαι και τύχη. Θα πρέπει να πας την σωστή στιγμή και να βρεθείς στην κατάλληλη ομάδα, με τους κατάλληλους προπονητές.

Δεν ήμουν τόσο τυχερός σε αυτό το κομμάτι, αλλά είμαι χαρούμενος και περήφανος για το μπάσκετ που έπαιξα και συνεχίζω να παίζω στην Ευρώπη, χτίζοντας την καριέρα που έχω φτιάξει μέχρι τώρα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK