Σπανούλης: "Με κολακεύει που ο Διαμαντίδης μιλάει έτσι για μένα"

Περήφανος για τα εύσημα του συμπαίκτη του στην Εθνική Ελλάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη, εμφανίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης σε συνέντευξή του σε κρητικό κανάλι. "Να μην χαλάσουμε την ομάδα", δήλωσε για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού.

Σπανούλης: "Με κολακεύει που ο Διαμαντίδης μιλάει έτσι για μένα"
spanoulis.jpg INTIME SPORTS

Οι δηλώσεις Σπανούλη στο "TV Creta"

Βασίλη δεν σε χορτάσαμε εδώ στο Ρέθυμνο. Μας υπόσχεσαι ότι θα έρθεις εδώ για διακοπές το καλοκαίρι;

"Μακάρι, είναι πολύ ωραία εδώ πέρα, είναι πολύ φιλόξενοι άνθρωποι. Έχει ωραία θάλασσα και μπορείς να κάνεις ωραίες διακοπές. Μακάρι να βρω λίγο χρόνο και να έρθω εδώ πέρα".

Τώρα στο μυαλό σου τι έχεις;

"Τον επόμενο στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Είναι ο δεύτερος μεγάλος στόχος μας μετά από την Ευρωλίγκα και πραγματικά θα δώσουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε".

Είναι πολύ βαρετό για έναν παίκτη να παίζει συνέχεια με τον ίδιο αντίπαλο για τη διεκδίκηση των τίτλων στην Ελλάδα; Είτε είσαι από τη μια πλευρά, όπως ήσουν πριν από 3 χρόνια, είτε είσαι στην άλλη, όπως είσαι τώρα; Το κουβεντιάζει πολύς κόσμος πως δεν ήταν ανταγωνιστικοί οι ημιτελικοί. Γίνεται ολόκληρη συζήτηση.

"Στην Ελλάδα πολλές φορές συνεχώς ψάχνουμε πράγματα να βρούμε για να συζητάμε. Έχουμε τις 2 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, έχουμε πάρει τις 4 από τις 5 τελευταίες Ευρωλίγκες και πάλι συζητάμε. Είναι λογικό λοιπόν να παίξουν αυτές οι 2 ομάδες τελικό. Είναι οι καλύτερες ομάδες, πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Το θετικό φέτος είναι ότι βγήκαν και άλλες ομάδες που ήταν ανταγωνιστικές και πραγματικά έπρεπε να παίξεις πολύ καλά για να τις κερδίσεις".

Από το Ρέθυμνο τι εντυπώσεις αποκόμισες μετά από 5 παιχνίδια φέτος, 2 για την κανονική περίοδο και 3 για τα πλέι οφ;

"Είναι μια ομάδα που παίζει με πάρα πολύ ενέργεια, είναι πολύ οργανωμένη, έχει καλή χημεία και ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού. Γενικά πρόκειται για μια ομάδα πολύ επικίνδυνη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στις 4-5 καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και εύχομαι να συνεχίσουν έτσι, γιατί το έχει ανάγκη το ελληνικό πρωτάθλημα".

Πόσο πολύ κολακεύει έναν παίκτη να έχει τη μισή εάν όχι όλη την Ευρώπη στα πόδια του και να γίνεται ολόκληρη κουβέντα γύρω από το όνομα του είτε για πραγματικούς λόγους, είτε για λόγους εντυπώσεων;

"Προσπαθώ να μένω μακριά από όλα αυτά γιατί είμαστε άνθρωποι και δεν μπορούμε να μένουμε συγκεντρωμένοι. Γι' αυτό προσπαθώ να μένω μακριά από όλα αυτά. Έχω το μυαλό μου μόνο στο μπάσκετ και στο πως θα βελτιωθώ, αλλά και πως θα βοηθήσω την ομάδα μου και αυτό νομίζω πως φαίνεται στο γήπεδο. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο μέχρι να τελειώσει η χρονιά, παρά μόνο πως θα βρω τους τρόπους μαζί με τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου να κερδίσουμε το πρωτάθλημα".

Πέραν αυτού, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος με το υλικό που έχει, τη φιλοσοφία και το παγιωμένο δόγμα να δημιουργήσει μια δυναστεία στον ελληνικό χώρο;

"Επί 15 χρόνια ο Ολυμπιακός προσπαθούσε συνεχώς να κάνει κάποια ομάδα και αποτύγχανε για διάφορους λόγους, αυτή τη στιγμή έχει χτίσει μια ομάδα που έχει κάνει κάτι που θα μείνει στην ιστορία σίγουρα, οι back to back τίτλοι στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα πέρυσι. Μια ομάδα που έχει ως βάση το ελληνικό στοιχείο, με πολύ καλούς ξένους και πολύ καλό προπονητικό επιτελείο, με προέδρους που λατρεύουν την ομάδα και είναι δίπλα μας, με κόσμο. Έχει αρχίσει ο Ολυμπιακός και αποκτά μπασκετικό κοινό που δεν είχε. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και όλα αυτά έρχονται με τους τίτλους. Πιστεύω ότι όταν χρειάζεται τόσα πολλά χρόνια να δημιουργήσεις μια ομάδα και δημιουργείς μια ομάδα τόσο καλή που να είναι στην κορυφή της Ευρώπης επί 2 χρόνια και ελκύει τόσο κόσμο, όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα κόσμου που του αρέσει να βλέπει τον Ολυμπιακό, πιστεύω θα είναι κρίμα να χαλάσει".

Τα 3 τρίποντα στη σειρά στον τελικό του Λονδίνου είναι Ρέτζι Μίλερ ή είναι "παιδιά, ήρθε η σειρά μου;"

"Όπως έχω τονίσει ξανά, ένιωθα πως έπρεπε να βοηθήσω την ομάδα μου με κάποιον τρόπο. Έτυχε να βοηθήσω με αυτόν τον τρόπο και είμαι χαρούμενος που τα τρίποντα που έβαλα πάνω από όλα συνδυάστηκαν με τη νίκη της ομάδας".

Όταν άκουσες τον Διαμαντίδη να λέει πως ο μόνος Έλληνας που μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ είναι ο Σπανούλης, τι σκέφτηκες; Σε πονάει ακόμη η υπόθεση του ΝΒΑ;

"Όχι δεν με πονάει. Καλώς ή κακώς, κάθε εμπόδιο σε καλό. Κέρδισα από αυτή την εμπειρία. Με κολακεύει που ένας τόσο μεγάλος παίκτης και άνθρωπος όπως ο Μήτσος μίλησε έτσι για εμένα και πραγματικά είμαι ευλογημένος και τυχερός που μπορώ και ζω τέτοιες στιγμές".

News 24/7

24MEDIA NETWORK