Το "ναι μεν, αλλά..." του Σφαιρόπουλου

Πώς σχολίασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το 1-0 του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κράτησε το αποτέλεσμα και την κατά διαστήματα απόδοση στην άμυνα, ζήτησε όμως βελτίωση σε συγκεκριμένα κομμάτια για να φτάσει ο Ολυμπιακός στο στόχο του.

Τόνισε χαρακτηριστικά: "Κάναμε το 1-0 στη σειρά των τελικών. Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Ήταν σημαντικό ότι ελέγξαμε το ματς από την άμυνα στην αρχή και στο τέλος. Στη δεύτερη και τρίτη περίοδο δεχθήκαμε καλάθια από αιφνιδιασμό και επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία μας πόνεσαν.

Στο τέλος όμως είχαμε καθαρό μυαλό, τους αναγκάσαμε να σκοράρουν μόνο 8 πόντους και νομίζω ότι όπως εξελίχθηκε το ματς κερδίσαμε δίκαια. Είναι μεγάλη η σειρά, οφείλουμε να βελτιώσουμε τα λάθη και να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ξέρουμε ότι το πρώτο παιχνίδι μιας τέτοιας σειράς είναι πολύ κρίσιμο και μετράει το αποτέλεσμα. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι γι' αυτό, αλλά τώρα πρέπει να δούμε πώς θα διαβάσουμε καλύτερα το παιχνίδι".

 

Ήμουν Μέσα

Όταν μας έφτυναν στο Αμπντί Ιπεκτσί

Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει 41 φορές στην Ευρωλίγκα στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται την πρώτη μονομαχία τους. Όταν ο Ιωαννίδης θύμιζε τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.