Κέι Σι Ρίβερς: Το τρίποντο είναι το ψωμί του

Όταν ο Κέι Σι Ρίβερς βρει ρυθμό είναι ασταμάτητος. Κανονιέρη τον χαρακτηρίζουν και ίσως να μην έχουν άδικο.

Κέι Σι Ρίβερς: Το τρίποντο είναι το ψωμί του
Ρίβερς Ρεάλ Παναθηναϊκός

Κάτι που κάνει πολύ καλά ο Κέι Σι Ρίβερς είναι να εκτελεί τρίποντα. Το αριστερό χέρι του, αλφάδι, είναι ο λόγος που βρίσκει σταθερά δουλειά από το 2009 που για πρώτη φορά ήρθε στην Ευρώπη, ο λόγος που έκανε ένα βήμα τη χρονιά (Λατίνα, Τρεβίζο, Ροάν, Μπολόνια, Κουμπάν, Χίμκι) και έφτασε να γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

Από τον Παναθηναϊκό δεν επελέγη μόνο για το σουτ του. Για να καταλήξει πάντως σε αυτόν ο Αργύρης Πεδουλάκης και να υπογράψει στο "τριφύλλι" ήταν μία βασική παράμετρος. Διότι στη βραδιά του ο 29χρονος Αμερικανός από τη Σάρλοτ, την αγαπημένη πόλη του Στέφεν Κάρι, μπορεί να "σμπαραλιάσει" κάθε αμυντικό σχέδιο του αντίπαλο σταφ. Είναι ξεκάθαρα παίκτης ρυθμού, παίκτης με τρομερή αυτοπεποίθηση, παίκτης που αλλάζει τη ροή αγώνων γιατί δεν διστάζει να πάρει αυτό που του δίνουν.

Όπως στον ημιτελικό του Final-4 του 2015 με τη Φενέρμπαχτσε, όταν με 5/6 τρίποντα ήταν ο δεύτερος σκόρερ της Ρεάλ (πίσω μονάχα από τον Γκουστάβιο Αγιόν).

Ή όταν σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μπανταλόνα η ομάδα του Λάσο έκανε την ανατροπή με πέντε δικά του στο τελευταίο 8λεπτο του αγώνα.

Τα ίδια και στη D-League με τους Ρίνο Μπίκχορνς. Αρκεί να βρει λίγο χώρο.

Αυτή ήταν μια μικρή μόνο γεύση από τον "ελεύθερο σκοπευτή" που στις τρεις σεζόν του στην Ευρωλίγκα είχε 38% πίσω από τα 6μ785. Τα υπόλοιπα στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ρίβερς υπέγραψε στον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK