Ντούσκο Ιβάνοβιτς στο Contra.gr: "Εγώ προπονώ για να νικάω"

Πριν ριχτεί στη μάχη του πρώτου επίσημου παιχνιδιού στην Ελλάδα, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μιλά στο Contra.gr για το νέο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού, τους στόχους της εφετινής ομάδας και την προπονητική φιλοσοφία του που έχει έναν και μόνο στόχο: τις νίκες.

Ντούσκο Ιβάνοβιτς στο Contra.gr: "Εγώ προπονώ για να νικάω"

Το πρότζεκτ του εφετινού Παναθηναϊκού είναι το πιο δύσκολο που έχετε αναλάβει στην καριέρα σας;

"Είναι σίγουρα δύσκολο αλλά είναι και μία πρόκληση αλλά μου αρέσουν οι δυσκολίες, πάντα άλλωστε μου άρεσαν. Το να αρχίσω κάτι καινούργιο με νέους παίκτες είναι κάτι που με εξιτάρει".

"Εγώ προπονώ για να νικάω"

Είστε ικανοποιημένος από το βαθμό προσαρμοστικότητας των παικτών σας μέχρι στιγμής;

"Σιγά σιγά προσαρμόζονται και να ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο. Ο Νέλσον για παράδειγμα είναι από τις πρώτες ημέρες τραυματίας και δεν είχε μέχρι στιγμής το χρόνο να συνηθίσει το παιχνίδι μας. Οι υπόλοιποι σιγά σιγά τα καταφέρνουν και υιοθετούν τα κομμάτια του παιχνιδιού μας αλλά και την μπασκετική φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε".

Οι τίτλοι θα είναι στόχος του Παναθηναϊκού εφέτος;

"Εγώ, ξέρετε, προπονώ για να νικάω. Και ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος που πάντα πρέπει να νικά, το γνωρίζω αυτό. Ελπίζω και θέλω η ίδια νοοτροπία να διατηρηθεί. Αλλωστε αυτή είναι και η δική μου νοοτροπία, σ' αυτό το κομμάτι ταυτιζόμαστε απόλυτα".

Ντούσκο Ιβάνοβιτς στο Contra.gr: "Εγώ προπονώ για να νικάω"

Κόουτς, μπορεί να συνδυαστεί ο πρωταθλητισμός με τη βαθιά ανανέωση στο ρόστερ;

"Το σίγουρο είναι ότι για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε, πολύ περισσότερο από αυτά που έχουμε ήδη δώσει για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Οι νέοι μας δίνουν ενθουσιασμό, ενέργεια και φιλοδοξία. Οι παλιοί την ποιότητα και την εμπειρία τους. Ολοι μαζί δουλεύουμε για το καλύτερο".

"Προσπαθώ να είμαι δίκαιος"

Τελικά, τι είναι πιο δύσκολο; Να προπονεί κανείς τον Διαμαντίδη και τον Ναβάρο ή τον Κόνιαρη και τον Διαμαντάκο;

"Κοιτάξτε, όλοι για μένα είναι επαγγελματίες παίκτες του μπάσκετ. Αν απολαμβάνουν τη δουλειά τους, σαφώς και είναι εύκολο για αυτούς αλλά και για μένα. Τότε το απολαμβάνω και εγώ. Τόσο απλά".

Ο Μιχάλης Κακιούζης μας είχε πει ότι ο Ιβάνοβιτς είναι πάνω από όλα δίκαιος. Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

"Πάντα προσπαθώ να είμαι δίκαιος. Αλλά και πάντα προσπαθώ να παίρνω το καλύτερο από τους παίκτες που έχω στο ρόστερ μου. Αυτή είναι η δουλειά μου, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο".

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς εν δράσει

Ποιος είναι ο Ιβάνοβιτς

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έγινε γνωστό στο μπασκετικό ευρωπαϊκό κοινό παίζοντας στη μεγάλη Γιουγκοπλάστικα από το 1987 έως το 1990.

Ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού όμως έπαιζε επαγγελματικό μπάσκετ από το 1980 στη Μπουντούσνοστ. Μετά τη Γιουγκοπλάστικα αγωνίστηκε στη Λιμόζ, τη Χιρόνα και την Φρίμπουργκ στην Ελβετία.

Από αυτήν την ομάδα άρχισε και την προπονητική του καριέρα. Μεταπήδησε στη συνέχεια στην Εθνική ομάδα της Ελβετίας και στη Λιμόζ πριν καταλήξει στο λιμάνι του, την Μπασκόνια.

Με την ομάδα της Βιτόρια έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας το 2005 ενώ στέφθηκε μαζί της δύο φορές πρωταθλητής Ισπανίας (2002, 2010). Κάθισε συνολικά στον πάγκο της εννιά χρόνια στις δύο θητείες του (2000-2005, 2008-2012) ενώ στο μεσοδιάστημα πέρασε από την Μπαρτσελόνα με την οποία πήρε ένα Κύπελλο Ισπανίας.

Παράλληλα με τον Παναθηναϊκό εργάζεται και στην Εθνική ομάδα της Βοσνίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK