Ο Ρικ Πιτίνο μιλάει μέσα από τα tweets του

Απεχθανόταν το twitter μέχρι να το λατρέψει. Ο Ρικ Πιτίνο δεν έχει πάψει να γράφει απ' όταν άνοιξε το λογαριασμό του και να φωτογραφίζεται με διάσημους. Με ανάρτησή του αυτοανακοινώθηκε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Ποια τα πιο ενδιαφέροντα tweets του.

Louisville head coach Rick Pitino talks to his team during timeout in the first half of a second-round game against Michigan in the men's NCAA college basketball tournament Sunday, March 19, 2017, in Indianapolis. (AP Photo/Jeff Roberson)
Louisville head coach Rick Pitino talks to his team during timeout in the first half of a second-round game against Michigan in the men's NCAA college basketball tournament Sunday, March 19, 2017, in Indianapolis. (AP Photo/Jeff Roberson) AP PHOTO/JEFF ROBERSON

Ο Ρικ Πιτίνο επέλεξε ν' ανακοινώσει τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μέσα από το λογαριασμό του στο twitter. Ένα μέσο που από συνείδηση απέφευγε θεωρώντας το 'διαβρωτικό'. Αλλιώς είχε μάθει ο Αμερικάνος κόουτς το μπάσκετ.

Η 'εμπλοκή' του ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες. Άλλαξε άποψη, αφού έμεινε χωρίς δουλειά και εξασφάλισε άπλετο χρόνο για κουβέντα. Στις 20 Σεπτεμβρίου έκανε την πρώτη ανάρτησή του κι έκτοτε άρχισε σταδιακά να το λατρεύει. Ώσπου που έγινε η σχεδόν καθημερινή εμμονή του.

Μέχρι τα Χριστούγεννα, σε διάστημα τριών μηνών δηλαδή, είχε ήδη ξεπεράσει τις 90 αναρτήσεις οδεύοντας για τον τριψήφιο αριθμό (και τους 40.000 followers). Η 93η αφορούσε την επαναδραστηριοποίηση του στο μπάσκετ μέσω του 'τριφυλλιού' και η 94η είχε ευχές στα... ελληνικά.

Τι είχε συμβεί όμως μέχρι να τον... ακολουθήσουμε;

➡ Η αρχή είχε γίνει με αυτό, θέλοντας να δώσει το στίγμα του:

Για χρόνια είχα μείνει μακριά από το twitter, διότι υπήρχε ελάχιστη θετικότητα. Θα μείνω εντελώς εκτός από τον κυνισμό και τις καταστροφικές λέξεις. Ελπίζω να φέρω ένα πνεύμα αισιοδοξίας που τόσο είναι απαραίτητο.

➡ Στις 22 Σεπτεμβρίου πρότεινε... πρωινό. Τα δικά του tweets.

Πάντα pitweetos. Αρχίστε το ρεπό σας μ' ένα γεμάτο μπολ απ' αυτά. Είναι επικυρωμένα.

➡ Στις 28 Σεπτεμβρίου θυμήθηκε την διετή θητεία του στους Νιου Γιορκ Νικς.

Τόσες πολλές σπουδαίες αναμνήσεις. Τα δύο πρόσφατα διαδοχικά Πρωταθλήματα στην Big East - οδηγώντας τους Νικς στον τίτλο της Ατλάντικ, αλλά ο Πάτρικ Γιούιν δεν πέρασε αυτήν την πόρτα. Παρόλα αυτά ο Φιτζ (σ.σ Φιτζντέιλ) είναι ο κατάλληλος τύπος για να επαναφέρει τον ενθουσιασμό.

➡ Την 1η Οκτωβρίου επέλεξε τον Μάικλ Τζόρνταν ως τον κορυφαίο όλων των εποχών, τοποθετώντας δίπλα του τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Κόμπε Μπράιαντ, τον Μάτζικ Τζόνσον και τον Κέβιν Ντουράντ (σε δυο χρόνια από τώρα).

➡ Αρκετές ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν στο ΝΒΑ διάλεξε δύο πιθανούς υποψηφίους για το βραβείο του πολυτιμότερου. Ο ένας ήταν ο Αντετοκούνμπο.

Το ΝΒΑ βρίσκεται προ των πυλών. Για πολυτιμότερο παίκτη, μου αρέσει ο Γιάννης ή ο Άντονι Ντέιβις. Για ρούκι της χρονιάς, προτιμώ τον Έιτον ή τον Σέξτον ή δώστε το βραβείο στον Μίτσελ στη δεύτερη χρονιά του.

➡ Στις 23 Οκτωβρίου αντιτάχθηκε στον τρόπο που παίζει πλέον το μπάσκετ στο ΝΒΑ.

Τα σκορ γίνονται παράλογα. Τα παιχνίδια αρχίζουν να μοιάζουν όπως ένα ματς του All Star Game. Απαιτείται περισσότερη άμυνα και λιγότερες ελεύθερες βολές.

➡ Μια εβδομάδα μετά (30/10) αποθέωσε τον Ντουέιν Γουέιντ.

Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα να παρακολουθήσω έναν μελλοντικό hall of famer. Είναι μεγαλύτερη ευχαρίστηση να τον βλέπεις από το να τον αντιμετωπίζεις ως προπονητής. Ελπίζω η τελευταία σεζόν του να είναι ξεχωριστή.

➡ Στις 6 Νοεμβρίου σχολίασε την πρεμιέρα του κολεγιακού. Από το οποίο έχει αποβληθεί. Προβλέποντας πως ο ηττημένος του Κεντάκι-Ντιουκ ενδεχομένως θα είναι ο μεγάλος νικητής, αν συναντηθούν ξανά τον Μάρτιο!

➡ Όταν έφτασε η 14η Νοεμβρίου έγραψε για τον ΛεΜπρόν.

Είδα ότι ο Τζέιμς είπε πως ήταν έτοιμος να καταρρεύσει με το κακό ξεκίνημα των Λέικερς. Αυτό είναι που κάνει τύπους σαν τον ΛεΜπρόν και τον Τζόρνταν να ξεχωρίζουν. Έχουν τη διαταραχή της νίκης. Μετά απ' όλα αυτά που έχει καταφέρει, η απέχθεια στην ήττα είναι ακόμη στο ανώτερο σημείο. Αγαπώ αυτό το στοιχείο.

➡ Ούτε τρεις ημέρες πέρασαν ως το επόμενο.

Προσθέστε τον Κάιρι Ίρβινγκ στη μακρά λίστα με τους πιθανούς υποψήφιους για τον τίτλο του MVP. Ο καλύτερος στο 'ένας μ' έναν' στη λίγκα. Δεν μπορείς να τον τσεκάρεις, σπουδαίο αριστερό χέρι και άνευ ισορροπίας σουτ. Τι παίκτης.

➡ Στις 24 Νοεμβρίου, τέλος, αναφέρθηκε στην αξία της άμυνας.

Για να είσαι μια σπουδαία αμυντική ομάδα, θα πρέπει ν' αντιμετωπίζεις τέλεια το πικ εν ρολ. Το Μίτσιγκαν το κάνει. Πέντε παίκτες συμμετέχουν.

Μην τον ψάξεις στο instagram. Μόνο fake προφίλ θα βρεις...

News 24/7

24MEDIA NETWORK