Οι κραδασμοί του -25 και η διαχείριση της κρίσης...

Η αποκαρδιωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και η σύγκριση με την προηγούμενη συντριβή στο ίδιο γήπεδο. Πώς είχε αντιδράσει τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τι θα κάνει τώρα...

Οι κραδασμοί του -25 και η διαχείριση της κρίσης...

Πέρασαν 9 μήνες από την προηγούμενη συντριβή στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ξανά στο ίδιο σημείο. Να ψάχνει το πώς και γιατί. Μαζί και τον τρόπο να ξεπεράσει την πρώτη κρίση της σεζόν, να βρει διέξοδο και να δει φως. Διότι σ' έναν οργανισμό που δεν έχει μάθει ν' απορροφά χωρίς συνέπειες τέτοιες εμφανίσεις - ήττες, το -25 (88-63) από τον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Σε κάθε άλλη περίπτωση το πρόστιμο, ακόμη και ίσο με μηνιάτικο, θα ήταν η λύση. Στις... 26 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αποφασίσει να επέμβει διαφορετικά και να σφίξει το λουρί στον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Πώς; Κρατώντας τον στον πάγκο μεν, επιβάλλοντάς του αλλαγές στο ρόστερ δε.

Ο διοικητικός ηγέτης των "πράσινων" έκρινε πως ένα σοκ ήταν απαραίτητο εκείνη τη στιγμή και έπραξε ανάλογα, παρόλο που βγήκε εκτός αρχικού προϋπολογισμού. Ασχέτως αν στη συνέχεια ο Σέρβος κόουτς δεν εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία που του προσφέρθηκε απλόχερα και τρεις μήνες (19/4) μετά, πλήρωσε το μάρμαρο για τον ευρωαποκλεισμό, συμφωνώντας ν' αποχωρήσει πρόωρα.

ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΕ

Τότε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε αυτό που θεώρησε σωστό. Τώρα; Διότι είναι βέβαιο, για όσους τον γνωρίζουν καλά, πως το βράδυ της Δευτέρας δεν ήταν καθόλου εύκολο γι' αυτόν. Έχει πιστέψει πολύ στο νέο πρότζεκτ, σκόρπισε (στο μέτρο του δυνατού) χρήμα για να υλοποιήσει τις εισηγήσεις του τεχνικού σταφ και στηρίζοντας απόλυτα τον Αργύρη Πεδουλάκη περίμενε τ' αντίστοιχα αποτελέσματα.

Ναι, ο Μάικ Τζέιμς αυτοτραυματίστηκε πριν από 10 ημέρες, πριν δηλαδή από τα πρώτα επίσημα, και στέρησε από τον Παναθηναϊκό μια έξτρα λύση στην περιφέρεια. Η οποία φάνηκε πόσο πολύτιμη ήταν, όταν σε τρία λεπτά, ο Καλάθης χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ και ο Παππάς, που δεν είναι "άσος" ή ακόμη δεν έχει μάθει να παίζει ως τέτοιος, κλήθηκε να επωμιστεί το βάρος της οργάνωσης σ' ένα εχθρικό έδαφος. Ωστόσο η απουσία του αποτελεί μονάχα μία -βάσιμη- δικαιολογία. Μέχρι εκεί.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΖΙ

Ο ίδιος ο Αργύρης Πεδουλάκης παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι στους "πράσινους" υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα χαρακτήρα. "Σοφτ" χαρακτήρισε το σύνολό του, ότι πάσχει σε επίπεδο DNA. Αυτός ήταν πάντως, που προτίμησε να μην χρησιμοποιήσει πολύ τον Γιάννη Μπουρούση στο δεύτερο ημίχρονο, να πάει σε πειραματισμούς με τρία "4άρια" στην ίδια πεντάδα και να επιμένει σ' ένα παιχνίδι με την πλάτη του Χαραλαμπόπουλου απέναντι στον (πιο κοντό, αλλά πολλά... κιλά πιο έμπειρο) Σπανούλη.

Υπάρχει δυσαρέσκεια για τον τρόπο διαχείρισης του αγώνα και την έλλειψη αντίδρασης μετά το δεύτερο δεκάλεπτο, ο κόσμος "βράζει". Αναρωτιούνται αρκετοί μήπως ο κόουτς δεν εμπνέει τους παίκτες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Είναι, βέβαιο, πως η Τρίτη θα είναι μια περίεργη ημέρα για τον Παναθηναϊκό και η διαχείριση της κρίσης απρόβλεπτη. Ενδεχομένως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφασίσει να λειτουργήσει ως κυματοθραύστης. Περιμένοντας βέβαια τη μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού. Από τη Μόσχα κιόλας, ανεξαρτήτως συνθηκών και δυσκολιών που θα γίνει το ματς με την ΤΣΣΚΑ, ενώ ακολουθεί και η Μπάμπεργκ. Διότι μια νέα κακή εμφάνιση, μακριά από τα στάνταρ του υπάρχοντος ακριβού ρόστερ, δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί.

Ο Πεδουλάκης έχει διάθεση να παλέψει και να το αλλάξει, δεν του αρέσει να χάνει, ιδίως με τέτοιον τρόπο. Όπως όμως ο ίδιος ανέφερε με νόημα αμέσως μετά το ΣΕΦ "αν ο Παναθηναϊκός δεν γίνει σκληρός, δεν θα είμαι εγώ εδώ"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άστραψε και βρόντηξε ο Πεδουλάκης, καταγγελία των "πρασίνων"
Ο Ολυμπιακός έκανε πλάκα στο πρώτο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK