Ο φιλόδοξος Πασκουάλ: "Μακάρι να μείνω πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό"

Σε μεγάλη συνέντευξή του στην "el mundo deportivo" ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για τη μέχρι στιγμής εμπειρία του στον Παναθηναϊκό, τα σχέδιά του και το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Ο φιλόδοξος Πασκουάλ: "Μακάρι να μείνω πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό"

Τα κυριότερα σημεία

Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουμε καμία ήττα ενώ στο Κύπελλο προκριθήκαμε επί του Ολυμπιακού σε μόνο ημιτελικό. Στην Ευρωλίγκα πάλι έχουμε πάρει αρκετές νίκες παρά τις δυσκολίες. Με έχουν κάνει να αισθάνομαι πολύ άνετα στην Αθήνα. Κόσμος, ομάδα, οι πάντες.

Η Βαρκελώνη δεν μου λείπει καθόλου στο μπασκετικό επίπεδο, η Μπαρτσελόνα είναι ένα βιβλίο που έκλεισε για μένα. Ούτε σχεδιάζω να επιστρέψω ούτε το θέλω. Στο παιχνίδι που έρχεται το μεταξύ μας θέλουμε να κερδίσουμε αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τίποτα που να σχετίζεται με προσωπική ρεβάνς.

Για τον Μπαρτζώκα μπορώ να πω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής και τα πάει πολύ καλά στην Μπαρτσελόνα. Μπορεί να έχει επιτυχία. Οι τραυματισμοί επηρεάζουν, έχουμε και εδώ στον Παναθηναϊκό. Οι ομάδες με τα μεγάλα ρόστερ μπορούν και τους αντικαθιστούν. Υπάρχουν όμως και παίκτες-κλειδιά των οποίων η αντικατάσταση είναι πιο δύσκολη.

Στον Παναθηναϊκό είμαστε μία ομάδα χωρίς το πολύ μεγάλο ταλέντο, το απίστευτο ταλέντο. Αλλά έχουμε πολύ πάθος, μαχόμαστε, προσπαθούμε να αναπληρώσουμε πράγματα που δεν έχουμε με πράγματα που δεν έχουμε. Θα παλέψουμε πολύ για να είμαστε στους οκτώ πρώτους της Ευρωλίγκας.

Η πρόσφατη νίκη με τον Ολυμπιακό δεν ήταν ώθηση μόνο για μένα αλλά για όλη την ομάδα. Χάσαμε τους δύο αγώνες στην Ευρωλίγκα ενώ στο πρωτάθλημα χάσαμε το ματς του ΣΕΦ με 25 πόντους. Πήγαμε να παίξουμε στο Κύπελλο με 3-0 εναντίον μας.Η νίκη έδωσε χαρά στον κόσμο.

Υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων, ο κόσμος δίνει πάντα το 100% σ' αυτά τα παιχνίδια. Είναι ωραίο να ζεις μ' αυτήν την εμπειρία. Ολοι θυμούνται το τελευταίο αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω αν θα μείνω τόσα χρόνια όσα έμεινε και ο Ομπράντοβιοτς αλλά θα προσπαθήσω να χτίσω μία καλή ομάδα, να είναι ανταγωνιστική. Μακάρι να μείνω όσο περισσότερο γίνει, αυτό θα σημαίνει ότι έχω κάνει καλή δουλειά. Στην Μπαρτσελόνα δεν θα γυρίσω πάντως, το βλέπω αδύνατον".

Oλη η συνέντευξη στον Χοσέ Ιγνάσιο Ουκέτ εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK