Ο Πέιν των εντός έδρας αγώνων. Ο Παναθηναϊκός θέλει και τον άλλον...

Ανάγκη ο Παναθηναϊκός έχει στις εξορμήσεις μακριά από την Αθήνα. Ο Άντριαν Πέιν όμως είναι κλασικός παίκτης για... ΟΑΚΑ. Θ' αλλάξει το status του στη δεύτερη θητεία του με τα πράσινα;

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Υπάρχει επανασύνδεση στις σχέσεις; Στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ασπάζονται και ποντάρουν το 'ναι', γιατί όπως στην περίπτωση του Μάικ Τζέιμς, δεν δίστασαν να φέρουν πίσω τον Άντριαν Πέιν.

Ο 28χρονος Αμερικανός (θα έμαθες πως) υπέγραψε ως το τέλος της περιόδου. Η συμφωνία επικυρώθηκε από την 'πράσινη' ΚΑΕ το πρωί της Κυριακής, καθώς ο κόουτς Πιτίνο είχε ανάγκη από ένα ευέλικτο, δυνατό και αθλητικό κορμί στη ρακέτα. Ήταν προαποφασισμένο ούτως ή άλλως να έρθει παίκτης μετά τον Κιλπάτρικ, απλώς ενεργοποιήθηκε η λύση του πρώην NBAer (Χοκς, Τίμπεργουλβς, Μάτζικ), καθώς ο χρόνος λιγόστευε επικίνδυνα για όποια διορθωτική κίνηση.

Ο Πέιν γυρίζει στην Αθήνα προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την προηγούμενη φορά που εντάχθηκε στο 'τριφύλλι', έχοντας αγωνιστεί λίγα παιχνίδια στο κινέζικο πρωτάθλημα με τη Ναντζίνγκ Τονγκσί. Χωρίς μάλιστα να παρουσιάσει τα εκκωφαντικά νούμερα άλλων ξένων - κυρίως περιφερειακών - που κάνουν θραύση, αποχωρώντας εν τέλει νωρίς.

Στο Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ξέρουν καλά ότι δεν βρήκαν έναν ψηλό που θα κάνει εμφανή διαφορά. Αλλά ένα συμπληρωματικό 4-5άρι με έφεση στο ριμπάουντ, το οποίο (ελπίζουν ότι) θα καλύψει τη 'μαύρη τρύπα' στη φροντ λάιν. Αρκεί βέβαια ο Αμερικανός να παρουσιάσει έναν διαφορετικό από τον περυσινό εαυτό. Να είναι μια βελτιωμένη έκδοσή του.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζονται ισορροπημένη συνεισφορά, στα ματς της Euroleague ως επί το πλείστον, την οποία ο Πέιν δεν εμφάνισε όσο διάστημα έμεινε.

Ψαχουλεύοντας τα στοιχεία της Newstats για τα πεπραγμένα του Πέιν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χίμκι (23/2) ως τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης (24/4), διάστημα δύο μηνών δηλαδή, εντοπίσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο: την ολική 'μεταμόρφωση' του Άντριαν Πέιν από τους εντός στους εκτός έδρας αγώνες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Συνολικά ο Αμερικανός έπαιξε πέρυσι 12 ματς στη διοργάνωση (8 στην κανονική διάρκεια - 4 στα playoffs) και η στατιστική κατέγραψε 4.8 πόντους (με 58% στο δίποντο και 54% στις βολές) και 2.8 ριμπάουντ ανά 9.54 λεπτά συμμετοχής.

Η 'αποδόμηση' των αριθμών αυτών προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση.

Σ' αυτά τα 12 παιχνίδια του Πέιν, ο Παναθηναϊκός μέτρησε 50% επιτυχία κερδίζοντας τα μισά.

Στις νίκες ο Αμερικανός είχε παίξει κατά 2.8 λεπτά περισσότερα (11.3 έναντι 8.5), σκόραρε σχεδόν το ίδιο (4.7 πόντοι έναντι 4.8) σούταρε χειρότερα σε δίποντα (50% έναντι 69%) και βολές (43% έναντι 70%), αλλά ταυτόχρονα είχε μεγαλύτερη συμβολή στα ριμπάουντ (4 με 1.7 επιθετικά έναντι 1.7 συνολικά). Κάτι που είναι, τουλάχιστον, ζητούμενο για την πέμπτη χειρότερη ομάδα στην εν λόγω κατηγορία (31 ανά αγώνα).

Ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Άντριαν Πέιν ήταν δύο διαφορετικοί παίκτες σ' ένα κορμί. Όχι λόγω θέσης, όσο λόγω... χώρου!

Ο ένας του ΟΑΚΑ (σε 5 αγώνες) είχε σε 13.3 λεπτά συμμετοχής 8 πόντους με 67% ευστοχία στα δίποντα και 4.2 ριμπάουντ, την ίδια στιγμή που ο άλλος (σε 7 αγώνες) είχε 2.4 πόντους σε 43% μέσα από τη γραμμή των 6μ75 και 1.9 ριμπάουντ σε μόλις 7.5 λεπτά παραμονής στο παρκέ!

Ο Πέιν των εντός έδρας αγώνων. Ο Παναθηναϊκός θέλει και τον άλλον...

Μάλιστα το πιο 'παραγωγικό' παιχνίδι του ήταν το δεύτερο εντός απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs με 13 πόντους από 6/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Ένα από καλάθια του ήταν αυτό:

Με τον Ρικ Πιτίνο ( αντί του Τσάβι Πασκουάλ) στον πάγκο, έναν κόουτς που ψάχνει πίεση, αθλητικότητα, γρηγοράδα, ενέργεια, καλό άλμα και μακριά χέρια ( για τα deflections που ο ίδιος ανακάλυψε), είναι πιθανό ο Πέιν να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Πολλά θα εξαρτηθούν από την αγωνιστική κατάστασή του, την εκτέλεση των εντολών και σε μεγάλο βαθμό από την ανταπόκρισή του στις εκτός έδρας αποστολές του 'τριφυλλιού'. Στον τομέα αυτόν πάσχει.

Κάποιες, λίγες, φορές το 'ξαναζεσταμένο φαγητό' είναι προτιμότερο από το 'φρέσκο'. Αρκεί να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία!

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK