Τα λανθασμένα ερωτηματικά της απόδοσης του Μπουρούση

Δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει τον Μπουρούση του Παναθηναϊκού με τον παίκτη της Λαμποράλ γιατί συγκρίνει ανόμοια πράματα. Ο Σωτήρης Γεωργίου βάζει τα πράγματα κάτω και απαντάει στα λανθασμένα ερωτηματικά της φετινής απόδοσης του σέντερ του Τριφυλλιού.

Τα λανθασμένα ερωτηματικά της απόδοσης του Μπουρούση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολλά ερωτηματικά τελευταία για την απόδοση του Γιάννη Μπουρούση. Βεβαίως ας πάρουμε τα πράματα με την σειρά.

Αρχικά ο Μπουρούσης όπως έχω γράψει και στο μπλογκ μου, ήταν μια πολύ καλή λύση για τον Παναθηναϊκό με βάση την εξέλιξή του και παρά την ηλικία του, αλλά δεν θα έκανε επουδενί όσα έκανε στην Λαμποράλ πέρσι.

Στην Βιτόρια ο Μπουρούσης έπαιζε χωρίς άγχος και πίεση και γεμάτα 25 λεπτά σε μια ομάδα που έπαιζε πολύ επιθετικό μπάσκετ και άρα θα έπαιρνε και πολλές επιθέσεις. Και έτσι από τους 15 πόντους και 9 ριμπάουντ σχεδόν που τον έκαναν έναν από τους καλύτερους σέντερ της διοργάνωσης. Ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι για να κάνει τα ίδια είναι η ερώτηση;

Ασφαλώς όχι είναι η απάντηση! Καθώς ήρθε σε μια ομάδα που θα έχει λιγότερο χρόνο και πολύ περισσότερη πίεση. Περίμενα εξ αρχής τον Μπουρούση να έχει 9-10 πόντους και 5-6 ριμπάουντ στους "πράσινους" σε 18-20 λεπτά.

Και δεν είναι μακρυά. Όσοι όμως τον συγκρίνουν με τον Μπουρούση της Λαμποράλ τον βλέπουν ότι είναι εκτός κλίματος. Λάθος. Ο Μπουρούσης αυτός είναι. Βελτιωμένος, αλλά όχι και Ντέιβιντ Ρόμπινσον!

Ενας από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης που έστω μετά τα 30 έβαλε και το παιχνίδι πλάτης στο ρεπερτοριό του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σούπερ σταρ! Όμως οι εμφανίσεις του πέρσι, η έλλειψη σέντερ στην Ευρώπη, ο ντόρος για το όνομά του καθώς είναι παίκτης που απασχολεί τα μίντια, τον μεταμόρφωσαν επικοινωνιακά από χρυσό ρολίστα σε σταρ! Λάθος.

Ο Μπουρούσης στην Ευρώπη έχει μέχρι τώρα σε 6 παιχνίδια σχεδόν 15 λεπτά συμμετοχής και 8,3 πόντους και 5,2 ριμπάουντ. Ακόμα και τα νούμερα να βάλουμε κάτω, με 10' ακόμα πάει στα περσινά στάνταρ πάνω κάτω. Αλλωστε οι αδυναμίες του είναι γνωστές.

Περιμένει κανείς να γίνει καλός αμυντικός στο πιν εν ρολ ο αθλητής στα 33; Περιμένει κανείς να παίξει πάνω από 20' σε μια γεμάτη ομάδα που θέλει πολύ ενέργεια και να παίξει πολλές άμυνες πάνω σε πικ εν ρολ; Όχι βέβαια. Απλά οι εμφανίσεις του με την Εφές που έμεινε στους 7 πόντους χάνοντας και ένα διπλό σχεδόν λέι απ σε κρίσιμο σημείο και η προχθεσινή με την Μακάμπι που έμεινε στους 5 πόντους και κατέβηκε στα 14', προβλημάτισαν τον κόσμο και συναδέλφους που έκαναν την σχετική κριτική και ερωτήσεις και στον Πασκουάλ.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει μάθει να παίζει και του αρέσει με τέτοιους παίκτες καθώς αυτός πήρε τον ίδιο σχεδόν με τον Μπουρούση (πλην τριπόντου) Κροάτη Τόμιτς από την Ρεάλ και τον έκανε δεύτερο πλέι μέικερ όπως ήδη είναι ο Έλληνας σέντερ.

Άρα κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει. Σαφώς ένας παίκτης που ψάχνει τον ρόλο του ακριβώς στην νέα του ομάδα θέλει χρόνο και θα έχει και άσχημα διαστήματα με αγωνιστική πτώση και σαφώς δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει τον Μπουρούση του Παναθηναϊκού με τον Μπουρούση της Λαμποράλ γιατί συγκρίνει ανόμοια πράματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK