Τι έφερε το "τέλος" του Τζεντίλε από τον Παναθηναϊκό

Το κομμάτι που δεν κόλλησε, οι αναταράξεις στ' αποδυτήρια, οι φιλίες που δεν έφτιαξε και μια συνεργασία που τέλειωσε πρόωρα. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε (δεν) έπαιξε και έφυγε από τον Παναθηναϊκό προτού συμπληρωθεί τρίμηνο. Γιατί όμως;

Τι έφερε το "τέλος" του Τζεντίλε από τον Παναθηναϊκό

Η αιφνιδιαστική απόφαση ν' αποχωρήσει τώρα, χωρίς να έχει δεύτερη ή τρίτη ευκαιρία, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου!

Αυτός που τον έφερε δηλαδή, θέλοντας ν' αυξήσει την ποιότητα στο υπάρχον ρόστερ, αυτός και τον τελειώνει από τον Παναθηναϊκό, πριν καν συμπληρωθούν τρεις μήνες από το φλερτ και την επισημοποίηση της σχέσης των δύο πλευρών.

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Ήταν 19 Δεκεμβρίου τότε που η "πράσινη" ΚΑΕ ανακοίνωνε "την απόκτηση του Αλεσάντρο Τζεντίλε για την αγωνιστική περίοδο 2016-17!". Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε ο διεθνής Ιταλός γκαρντ/φόργουορντ κλήθηκε να ενταχθεί σ' ένα σύνολο που έψαχνε (και ψάχνει ακόμη) αγωνιστική ταυτότητα δίχως μέχρι σήμερα ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Καταλανός κόουτς προσπάθησε να τον βάλει στην ομάδα, τον έχριζε 5αδάτο, τού έδινε επιθέσεις προσπαθώντας να τον οδηγήσει στην αναγέννηση, τού άφηνε την πρωτοβουλία. Βαρύς όμως ο Τζεντίλε ξόδευε κάθε ευκαιρία που είχε στα χέρια του, είχε μονάχα ξεσπάσματα. Σαν να τον λύγιζε το βάρος των προσδοκιών και του ονόματος που έφερε στην πλάτη, σαν να μην ήθελε ν' αλλάξει ρόλο και να τα βρει με τον εαυτό του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το θέμα της αποχώρησής του τέθηκε εσχάτως από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ρώτησε τον Πασκουάλ τη γνώμη σε σχέση με τα πάντα: την αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά του, την παρουσία του στ' αποδυτήρια και στις προπονήσεις. Γιατί στο παρκέ τον έβλεπε και ο ίδιος ότι δεν του έβγαινε τίποτα.

Ο κόουτς του "τριφυλλιού" τού ανέλυσε την κατάσταση και δεν φάνηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο αποχώρησης. Κατάλαβε προφανώς πως τη δεδομένη στιγμή δεν έχει να πάρει πολλά από τον παίκτη, εντός ή εκτός παρκέ, και, με δεδομένο ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχει τον Γκιστ διαθέσιμο για να καλύψει την έλλειψη ενέργειας, άφησε την τελική απόφαση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο οποίος και έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες λήξης του δανεισμού του από τη Μιλάνο.

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Όπως, άλλωστε, έμαθε ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, ο Τζεντίλε ουδέποτε προσαρμόστηκε στ' αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Δεν ανέπτυξε σχέσεις με τους υπολοίπους, έμοιαζε κάπως απόμακρος, δύσκολος στις φιλίες και δεν "κόλλησε" ποτέ.

Από τη στιγμή μάλιστα που οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν παίκτη που δεν ήθελε ν' αποδεχθεί πως βρίσκεται σ' ένα νέο περιβάλλον, εκτός του περιβλήματος της Μιλάνο που τον προστάτευε επί χρόνια και πως κάποιες φορές υπερέβη το... ωράριο, ήταν πολύ πιο εύκολο να "κοπεί" έτσι ώστε να μην αποτελεί βαρίδι για τη συνέχεια.

Άλλωστε πριν από την τελική ευθεία της σεζόν, στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν πως αποτελεί μέγιστη ανάγκη να είναι όσο πιο συσπειρωμένη γίνεται η ομάδα, να μην υπάρχουν "εγώ", αλλά "εμείς". Και ο 24χρονος διεθνής άσος δεν έδειχνε ν' ακολουθεί αυτήν την κατεύθυνση, ν' αποδέχεται την κατάσταση, να θυσιάζεται για τους άλλους. Αντίθετα από τον πατέρα του!

Κοινώς δεν θα λείψει σε κανέναν, αγωνιστικά και μη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK