Το "αντίο" του Χαραλαμπόπουλου δεν έκανε όσο ντόρο η μεταγραφή του

Μεσολάβησαν 40 μήνες από τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου πως με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ο Παναθηναϊκός θα σηκώσει ευρωπαϊκή κούπα. Η σχέση ομάδας - παίκτη έληξε άδοξα λίγο μετά τα μέσα της απόστασης ως τη λήξη του συμβολαίου του!

Το "αντίο" του Χαραλαμπόπουλου δεν έκανε όσο ντόρο η μεταγραφή του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν 30 Μαρτίου του 2015. Ο Παναθηναϊκός είχε προπονητή τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωνε πως " αυτός ο Παναθηναϊκός που βλέπω μου αρέσει και αν δεν σηκώσουμε ευρωπαϊκό στην επόμενη πενταετία με τον Xαραλαμπόπουλο αρχηγό να μη με λένε Γιαννακόπουλο".

Τι, αλήθεια, μεσολάβησε για να φτάσουμε έως το σιωπηλό "διαζύγιο" της 20ης Αυγούστου 2018, παρά το γεγονός πως ο 21χρονος (πλέον) φόργουορντ δεσμευόταν με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2021, με "βαρβάτες μάλιστα απολαβές για την ηλικία του;

Από τη μία η πίεση που "έπεσε" αυτομάτως στους ώμους ενός παιδιού που μόλις είχε κλείσει τα 18 του. Νέο Διαμαντίδη τον είπαν κι άντε μετά ν' αντέξει τη σύγκριση. Από την άλλη η διαχείριση του (άγουρου) παίκτη τόσο από τους προπονητές που είχε στο "τριφύλλι", όπως όμως και από τον ίδιο τον Βασίλη.

Ο Χαραλαμπόπουλος, ένα ανεκτίμητο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ, ανήκε στον Παναθηναϊκό από το καλοκαίρι του 2012. Το καλοκαίρι της μετάβασης στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή. Έκτοτε δούλεψε με τον Πεδουλάκη, τον Ιβάνοβιτς, τον Τζόρτζεβιτς, τον Πασκουάλ και τους υπηρεσιακούς (Αλβέρτης, Μανωλόπουλος).

Εκείνος που περισσότερο επεδίωξε να τον εκμεταλλευτεί ήταν ο "Άρτζι". Για τους υπόλοιπους, τους ξένους τεχνικού των "πρασίνων", ήταν ένα παιδί που δεν είχε κορμί για 3άρι και τα κατάλληλα προσόντα για 4άρι. Ήταν ένα παιδί που χανόταν μεταξύ δύο θέσεων και δεν μπορούσε ν' ακολουθήσει. Δεν τον δούλεψαν, δεν ενδιαφέρθηκαν, ο ίδιος ένιωσε να παραμελείται και μαζί άφησε, ως ένα βαθμό, τον εαυτό του, δεδομένου ότι είχε συνεχώς και υποχρεώσεις με εθνικές.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πόνταραν πάνω του την ίδια στιγμή που οι προπονητές που είχαν επιλεγεί απ' αυτούς όχι. Αντί να φύγει δανεικός νωρίς-νωρίς, στα 18 ή στα 19, έφυγε αφού συμπλήρωσε 5 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Η πιο "σοφή" επιλογή πέρυσι ήταν ο ΠΑΟΚ του Ηλία Παπαθεοδώρου, του κόουτς που τον είχε εκμεταλλευτεί όσο κανείς άλλος, και μολονότι η μετακίνηση είχε περιπετειώδη πορεία, όλοι ήλπιζαν πως θα βρει αυτό που τόσο πολύ του έλειπε (χρόνο, ρόλο, αυτοπεποίθηση). Η επέμβαση ωστόσο στην οποία υποβλήθηκε πριν καν αρχίσει η σεζόν και η έλλειψη παραστάσεων σε ομαδικό-συλλογικό επίπεδο τού βγήκαν στο παρκέ. Έπαιξε σε 24 ματς πρωταθλήματος, αλλά μόνο για 19'33'' ανά αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε, μετά από συζήτηση, να τον αφήσει ελεύθερο άνευ όρων. Να μην του φράξει το δρόμο, να μην απαιτήσει ανταλλάγματα. Επί της ουσίας να τον "ανταμείψει" για την υπομονή του να περιμένει τη σειρά του, χωρίς ποτέ αυτή να έρθει. Ο ίδιος ο παίκτης επέλεξε να φύγει, πιθανόν για το Λαύριο, δίχως ν' αξιώσει αποζημίωση. Αν του χρόνου ο Χαραλαμπόπουλος καταλήξει στον Ολυμπιακό, ένας από τους δύο (παίκτης ή Παναθηναϊκό) θα βγει -για δεύτερη φορά- χαμένος απ' αυτή τη σχέση. Ο χρόνος θα δείξει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK