Τζόρτζεβιτς: Διαμαντίδης, Γκάλης, Ολυμπιακός και... Παππάς: "Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψει εφέτος"

Αποκαλυπτική συνέντευξη στο Novasports 2 παραχώρησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς. Δείτε το VIDEO.

Τζόρτζεβιτς: Διαμαντίδης, Γκάλης, Ολυμπιακός και... Παππάς: "Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψει εφέτος"

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι Νovasports 2 και την εκπομπή "Παίζουμε Ελλάδα" και αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα του Παναθηναϊκού.

Μεταξύ άλλων, αυτό που ξεχώρισε ήταν η ατάκα για τον Νίκο Παππά: "Είμαστε μία ομάδα με νορμάλ κανόνες,, πήραμε μία απόφαση και αυτό ήταν. Πήραμε μία σωστή απόφαση. Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψει φέτος, αλλά θα το σκεφτούμε για του χρόνου. Εξαρτάται από αυτόν, όλα είναι στο χέρι του όχι στο δικό μας".

Από εκεί και πέρα είπε:

Για τους Μποχωρίδη, Παπαγιάννη, Χαραλαμόπουλο, Λούντζη και Κόνιαρη: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ίσως σας βοήθησα να καταλάβετε τη διαδικασία για να φτάσει ένας παίκτης σε υψηλό επίπεδο. Είναι παιδιά και όλα γύρω τους καινούργια. Είναι μία μακρά αλλά όμορφη διαδικασία το να τους μιλάς και να τους κάνεις να σε ακούνε, όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά και τη ζωή. Αποδέχτηκα αυτή την πρόκληση όταν πήρα αυτή τη δουλειά. Πήρα μαζί μου staff που ξέρει πώς να εξελίσσει παίκτες. Πριν δύο μέρες μίλησα με τον πατέρα του Χαραλαμπόπουλου. Ο ρόλος τους θα μεγαλώσει από μηνα σε μήνα και μέρα σε μέρα, αλλά δεν πρέπει να έχουν πίεση γιατί είναι αντιπαραγωγικό. Πρέπει να τους ζητάς λιγότερα για να πάρεις περισσότερα. Ο Παπαγγιάνης παίρνει περισσότερο χρόνο στο πρωτάθλημα και δείχνει καλά πράγματα. Όλοι υποτιμούν το γεγονός ότι στις προπονήσεις παίζουν αντίπαλοι με παίκτες όπως ο Κούζμιτς και ο Ραντούλιτσα, ο Χαραλαμπόπουλος απέναντι στον Πάβλοβιτς και τον Διαμαντίδη. Κάθε μέρα είναι σημαντική για τα παιδιά. Ο Μποχωρίδης δυστυχώς είναι τραυματίας, του κάνω πλάκα ότι φταίει αυτός, γιατί θα είχε περισσότερο χρόνο. Όλα αυτά τους βοηθούν να εξελιχθούν και τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο έτοιμοι να πάρουν ηγετικούς ρόλους. Μόλις με πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό τους ρώτησα αν είναι έτοιμοι για αυτή τη διαδικασία. Στη Σερβία έτσι κάνουμε. Όποιος αξίζει θα παίζει".

"Σέβομαι τον Ολυμπιακό"

Για τον Ολυμπιακό και την αντιπαλότητα: "Περίεργη ερώτηση, είναι παρόμοιο με το Ερυθρός Αστέρας - Παρτιζάν. Είναι ακραία αντιπαλότητα. Σέβομαι πολύ τον Ολυμπιακό, την ιστορία του, το παρόν του. Έχει μεγάλη ομάδα, φέτος έχει κάνει πολλά καλά παιχνίδια με καλό μπάσκετ. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα γίνει στα παιχνίδια μεταξύ μας κι εγώ το ίδιο".

Για τον Γουίλιαμς και αν θα μείνει: " Είναι αυτή τη στιγμή μας έχει δείξει μόνο λίγα από αυτά που μπορεί να κάνει. Το ταλέντο του είναι μεγαλύτερο και ελπίζω ότι θα τον απολαύσουμε για πολύ καιρό στον Παναθηναϊκό και την Ευρώπη. Είναι ο τέλειος παίκτης για την Εuroleague, στο ΝΒΑ ήταν μεταξύ 1-2, εδώ είναι τα πάντα. Είναι πολύ κομψός στις κινήσεις του και τον απολαμβάνω σαν παίκτη και άτομο. Είναι ταπεινόφρων, μιλά για μπάσκετ όλη την ώρα, μιλά για τον κόουτς K στο Duke, για τον Λεμπρόν, ιστορίες με τον Κόμπι. Με εξέπληξε ευχάριστα η αφοσίωσή του. Ο μέντοράς του είναι ο Πένι Χάρνταγουέι, που τον θαυμάζω πολύ. Παίξαμε τελικό στους Ολυμπιακούς το 1996. Σπάνια παίκτες λένε ότι έχουν έναν μέντορα και αυτή είναι σημαντική ποιότητα. Ελπίζω να δεχτεί την πρόταση που έχει στο τραπέζι".

Τζόρτζεβιτς: Διαμαντίδης, Γκάλης, Ολυμπιακός και... Παππάς: "Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψει εφέτος"

Για το τι θα γινόταν αν οι τρεις μεταγραφές είχαν έρθει λίγο νωρίτερα στην ομάδα: " Θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, ειδικά ο Γουίλιαμς και ο Χάντερ θα είχαν καταλάβει περισσότερο πώς λειτουργούμε. Ίσως δεν περίμεναν τόσο υψηλό επίπεδο αντιπάλων. Όμως ευχαριστώ τον πρόεδρο που τους έφερε, έκανε τη σωστή επιλογή, ίσως ένιωσε και αυτός ότι χρειαζόμασταν κάτι παραπάνω. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά".

Για το τι άλλαξε μετά την προσθήκη τριών παικτών: "Χρειαζόμασταν λίγη περισσότερη φρεσκάδα και ενθουσιασμό. Η Ευρωλίγκα είναι πολύ απαιτητική σωματικά, χρειάζεται κάθε μέρα προσπάθεια. Είχαμε κοντό rotation και κάποια στιγμή κουραστήκαμε και πνευματικά. Όμως πήραμε ένεση νέου ταλέντου και έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Το αναζητώ αυτό και μπορεί να μας δώσει έξτρα ποιότητα".

"Διαμαντίδης και Γκάλης"

Για το πώς διαχειρίζεται την πίεση: "Μου αρέσει το μπάσκετ, είναι το πάθος μου. Όλοι ρωτούν τι είναι η επιτυχία. Η επιτυχία δεν είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις, αλλά να κάνεις αυτό που αγαπάς. Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο νιωθω διαφορετικά. Όταν σταμάτησα να παίζω δοκίμασα πολλά πράγματα, αλλά τίποτα δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντανός όπως το μπάσκετ. Η καρδιά μου χτυπάει διαφορετικά στο γήπεδο. Κάποτε είχα χάσει το πάθος μου, είχα και πρόταση από τον Ομπράντοβις στον Παναθηναϊκό. Του είχα πει ότι δεν αγαπάω άλλο το μπάσκετ και θέλω να μείνω εκτός έναν χρόνο. Δεν ήθελα να φανώ υποκριτής απέναντι στον Ζοτς. Ήμουν όμως χαζός που είπα ''όχι''. Η πίεση δεν υπάρχει στο μπάσκετ, οι δημοσιογράφοι μας βάζουν υπό πίεση και εμείς την αφαιρούμε. Λίγες φορές ένιωσα πίεση από τότε που είμαι στο μπάσκετ. Μόνο εγώ πιέζω τον εαυτό μου και έχω μεγάλες απαιτήσεις από αυτόν".

Για τον καλύτερο συμπαίκτη και τον καλύτερο παίκτη που έχει προπονήσει: "Ντανίλοβιτς, Διαμαντίδης. Το να παίζεις με Μαρτσουλιόνις, Σαμπόνις, Ντίβατς, Πάσπαλιε. Ο Σάβιτς και ο Ντανίλοβιτς ήταν οι καλύτεροι συμπαίκτες, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έκαναν για την ομάδα".

Για τον καλύτερο αντίπαλο που βρήκε απέναντί του σαν παίκτης και σαν προπονητής: "Νίκος Γκάλης, Ντάζεν Πέτροβιτς".

"Έχω μάθει πολλά από τον Διαμαντίδη"

Για το χθεσινό ματς και τον Διαμαντίδη: " Είμαι ευλογημένος και τυχερός που έχω τον Διαμαντίδη, ελπίζω να μην σταματήσει αλλά δεν θέλω να τον πιέσω γιατί πρέπει να συγκεντρωθεί στα παιχνίδια. Έχω μαθει πολλά από αυτόν, είναι ταπεινός και μπορείς να γράψεις βιβλίο γι' αυτό. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Υπάρχει τριετές σχέδιο γι' αυτόν, πλάκα κάνω βέβαια, αλλά θα προσπαθήσω να του εξηγήσω πόσο σημαντικός είναι για τον αθλητισμό. Πρέπει να μείνει στο μπάσκετ, στην ομοσπονδία. Δεν πρέπει να μείνει εκτός, πρέπει να τον κρατήσουμε στα γήπεδα. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο και δεν πρέπει να χάσουμε μία τέτοια προσωπικότητα, ο Μήτσος χρειάζεται όλη την προσοχή μας. Με αυτό που έγινε χθες από τον κόσμο νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν όλοι πόσο μεγάλος είναι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Του χρόνου θα έρθουν όλες οι ομάδες στην Αθήνα και πρέπει όλοι να ζήσουν αυτή την ατμόσφαιρα. Αυτό πρέπει να διατηρήσουμε και να κρατήσουμε ως κληρονομιά μας. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε. Χθες και όλες οι νύχτες ήταν απίστευτες. Βέβαια, χθες έχασε το τρίποντο και δεν έδωσε την πάσα (αστειευόμενος)".

Για την ζωή στην Αθήνα: " Δεν θα πω ψέματα, είναι μία ωραία ζωή με την οικογένειά μου, δεν κάναμε λάθος που ήρθαμε εδώ, απολαμβάνουμε κάθε μέρα. Από την άλλη είναι ένας εξωπραγματικός κόσμος αυτός του μπάσκετ".

Δείτε σε VIDEO μέρος της συνέντευξης:

News 24/7

24MEDIA NETWORK