Από τον ΠΑΟΚ στη Liga Endesa...

Ντεμπούτο σήμερα (7/5) για τον Βασιλειάδη στην Ισπανία... Από το 2014 και μετά, έγινε ο τέταρτος Ελληνας παίκτης μετά τους Παπαδόπουλο, Τσαϊρέλη και Μπόγρη που μετακομίζει σε ισπανικό σύλλογο μέσω του ΠΑΟΚ

Από τον ΠΑΟΚ στη Liga Endesa...

Μοιάζει πλέον κάτι το... συνηθισμένο ένας Ελληνας παίκτης που έπαιξε στον ΠΑΟΚ να μετακομίζει μετά σε σύλλογο της Ισπανίας. Αυτό το λέμε γιατί από το 2014 και μετά, υπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις καλαθοσφαιριστών που έπαιξαν στη Liga Endesa έχοντας ως προηγούμενη ομάδα τον "Δικέφαλο".

Την αρχή έκανε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ακολούθησαν οι Τσαϊρέλης και Μπόγρης και τελευταίος ήταν ο Κώστας Βασιλειάδης ο οποίος μάλιστα το Σάββατο (7/5) θα κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Ομπραντόιρο στο ματς με την Μπιλμπάο (στην οποία είχε παίξει παλαιοτέρα). Ας θυμηθούμε τις τέσσερις περιπτώσεις παικτών που μετά τον ΠΑΟΚ, μετακόμισαν στην Ισπανία.

Βασιλειάδης: Η τελευταία περίπτωση Ελληνα παίκτη του ΠΑΟΚ που μετακόμισε στην Ισπανία... Από την συγκεκριμένη χώρα υπήρχαν διάφορες ομάδες φέτος (2015-16) που του έκαναν κρούση-πρόταση μέσα στη σεζόν αλλά ο Βασιλειάδης ήθελε να παραμείνει στον "Δικέφαλο" ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς. Μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής αποφάσισε να μετακομίσει στην Ομπραντόιρο.

Μπόγρης: Την σεζόν 2013-14 "έδωσε" πολλά στον ΠΑΟΚ και τον βοήθησε πολύ για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Μετά το καλό πρωτάθλημα με τους "ασπρόμαυρους", μετακόμισε στην Ανδόρα την αγωνιστική χρονιά 2014-15. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της σεζόν που έπαιζε στον ΠΑΟΚ, ο Μπόγρης είχε προτάσεις για να αποχωρήσει. Και μάλιστα εύκολα θα μπορούσε να το κάνει... Μέχρι μια συγκεκριμένη περίοδο υπήρχε ένα μικρό μπάι άουτ στο συμβόλαιο το οποίο θα μπορούσε να "εκμεταλλευτεί" αλλά ο Μπόγρης αποφάσισε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ.

Τσαϊρέλης: Την σεζόν 2014-15 μετακόμισε στην Τενερίφη μετά την καλή παρουσία του στον ΠΑΟΚ την αγωνιστική χρονιά 2013-14 (κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης σεζόν υπήρξε γι' αυτόν ενδιαφέρον από ισπανικές ομάδες). Ο "Τσάι" ντύθηκε στα ασπρόμαυρα την σεζόν 2012-13 ενώ προηγουμένως είχε παίξει στον Άρη ο οποίος δεν τον βοήθησε για να έχει εξέλιξη ως παίκτης αφού ο χρόνος συμμετοχής του ήταν μικρός (έπαιζε μόλις 8' ανά αγώνα την σεζόν 2011-12). Στον ΠΑΟΚ έδειξε και με το παραπάνω τις δυνατότητές του αλλά στην Τενερίφη δεν βοηθήθηκε από τον προπονητή των Ισπανών. Ετσι την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2014-15) και συγκεκριμένα από τον Φλεβάρη του 2015, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό όπου ανήκει ως τώρα.

Παπαδόπουλος: Η βοήθειά του στον ΠΑΟΚ ήταν μεγάλη την σεζόν 2012-13, έστω κι αν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Το καλοκαίρι του 2013 ο "Λάζος" είχε στο μυαλό του να δημιουργηθεί μια ομάδα στον "Δικέφαλο" ουσιαστικά με μόνο ελληνικό στοιχείο, δεν πήρε το τελικό "ΟΚ" γι' αυτό που ήθελε και στα μέσα της σεζόν 2013-14 (τον Φλεβάρη του 2014) αποφάσισε να πει το "ναι" στην Τενερίφη. Επαιξε για ένα ματς εκεί και μετά λύθηκε η συνεργασία, με τον ίδιο να λέει πως... "δεν νιώθω τα γόνατά μου 100% έτοιμα και δεν μπορώ να προσφέρω στο σύλλογο με τον τρόπο με τον οποίο θέλω. Ελπίζω να μπορέσω να το κάνω στο μέλλον και οι δρόμοι μας να συναντηθούν ξανά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK