Αποστολίδης στο Contra.gr: "Είναι 51%-49% υπέρ του ΠΑΟΚ"

Ο Γιώργος Αποστολίδης μιλάει στο Contra.gr για τις πιθανότητες κατάκτησης της τρίτης θέσης από τον ΠΑΟΚ και τον Αρη, αναφέρει τι εικόνα έχει για τις δύο ομάδες και θεωρεί πως η σειρά θα οδηγηθεί σε πέντε ματς.

Αποστολίδης στο Contra.gr: "Είναι 51%-49% υπέρ του ΠΑΟΚ"
INTIME SPORTS

Ξέρει πολύ καλά τι... εστί το ΠΑΟΚ- Αρης και αποτέλεσε παίκτη των "ασπρόμαυρων" όταν ο "Δικέφαλος" την σεζόν 2010-11 αντιμετώπισε τους "κίτρινους" στους μικρούς τελικούς του πρωταθλήματος καταφέρνοντας να πάρει την τρίτη θέση και μαζί το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Ο λόγος για τον Γιώργο Αποστολίδη ο οποίος μίλησε στο Contra.gr για την "μάχη" του ΠΑΟΚ με τον Αρη στα πλέι οφ.

"Πιστεύω πως η σειρά θα κριθεί στο πέμπτο ματς"

Ποια η άποψή του για τα μέχρι τώρα ματς των δύο ομάδων στους μικρούς τελικούς της Basket League; "O ΠΑΟΚ δείχνει να ξέρει τι θέλει περισσότερο από τον Αρη. Παίζει μεγάλο ρόλο για τον Αρη η απουσία του κόσμου στο Παλέ, αν και δυστυχώς στο πρώτο ματς στο Παλατάκι δεν είχε τον κόσμο που θα έπρεπε και αυτό είναι δυσάρεστο. Αγωνιστικά γίνονται καλά ματς, βλέπουμε σκληρές μάχες και πολλές επαφές. Η σειρά πιστεύω θα κριθεί στο πέμπτο ματς", μας είπε ο Ελληνας πλέι μέικερ.

"Πιο έμπειρος ο ΠΑΟΚ, ομάδα με ενέργεια ο Αρης"

Σχολιάζοντας την αγωνιστική εικόνα των ΠΑΟΚ και Αρη στα δύο ματς που έγιναν, υπογράμμισε: "Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ, όπως έχουμε δει και μέσα στην σεζόν, είναι η μαχητικότητα. Δεν παρατάει κανέναν αγώνα. Στο παιχνίδι στο Παλέ πήγε να πάρει το ματς και το έχασε στις λεπτομέρειες. Και στο Παλατάκι στο πρώτο παιχνίδι, ήταν πίσω στο σκορ για μεγάλο διάστημα αλλά με μεγάλα σουτ πήρε το προβάδισμα και το κράτησε ως το τέλος. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο έμπειρος σαν ομάδα ενώ ο Αρης είναι μια ομάδα με ενέργεια και με πλάνο στο παιχνίδι του και μου αρέσει το μπάσκετ που παίζει. Εχουν και οι δυο ομάδες καλούς προπονητές και νομίζω πως θα γίνουν καλά παιχνίδια".

"Μαχητικότητα, ενέργεια, πάθος και ριμπάουντ..."

Οταν τον ρωτήσαμε που πρέπει να δώσουν βάρος στο εξής οι δύο ομάδες και ποιο θεωρεί πως θα είναι το "κλειδί" γι' αυτές προκειμένου να πάρουν τις νίκες στα επόμενα ντέρμπι, απάντησε: "Σε τέτοια ματς παίζει ρόλο η μαχητικότητα, η ενέργεια και το πάθος. Φυσικά παίζει ρόλο και η έδρα, αν και ο Αρης έδειξε πως μπορεί να σπάσει την έδρα γιατί κέρδισε φέτος στο Παλατάκι ενώ και ο ΠΑΟΚ το έχει κάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν μέσα στο Παλέ. Για μένα το κλειδί θα είναι τα ριμπάουντ και το να μην δίνει μια ομάδα δεύτερες επιθέσεις. Οταν σταματάς τις δεύτερες επιθέσεις του αντιπάλου, παίρνεις προβάδισμα. Σημαντικό βέβαια είναι και το αβαντάζ της έδρας γιατί αλλιώς είναι να παίζεις τρία ματς στην έδρα σου και αλλιώς δύο".

"Να μην έχει νεκρά διαστήματα ο ΠΑΟΚ"

Ο Αποστολίδης στάθηκε στα "νεκρά" διαστήματα του "Δικεφάλου" τονίζοντας την ανάγκη ο "Δικέφαλος" να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του: "Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βελτιώσει τα νεκρά διαστήματα που έχει κάποιες φορές. Πρέπει να το ξεπεράσει αυτό. Εχει έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει σε δύσκολες έδρες ενώ ο Αρης από την άλλη είναι μια ομάδα που έχει πιο άπειρους παίκτες που όμως βγάζουν ενέργεια και θέληση".

"Η διαφορά του ΠΑΟΚ με τον Αρη είναι μικρή"

Οταν του ζητήσαμε να μας πει ποια θεωρεί ότι είναι τα ποσοστά για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, τόνισε: "Αυτή την στιγμή δίνω ένα μικρό προβάδισμα 51%-49% υπέρ του ΠΑΟΚ γιατί το μεγάλο μειονέκτημα του ΠΑΟΚ μέσα στη χρονιά ήταν οι τραυματισμοί. Τραυματίστηκαν ο Χαραλαμπίδης και ο Κακαρούδης αλλά και ο Βον. Παίζουν μεγάλο ρόλο οι τραυματισμοί και ειδικά αν τα 2/5 της πεντάδας είναι βασικοί αφού είχαν παίξει ως βασικοί ο Κακαρούδης και ο Βον. Εννοείται και ο Αρης έχει απουσίες. Είναι σημαντική η απουσία του Αντεγκμπόγιε ο οποίος έκανε καλή χρονιά αλλά και αυτή του Νέιμικ που είναι ο βασικός ψηλός. Θεωρώ πως η διαφορά των δύο ομάδων είναι μικρή".

"Ημουν μέλος μιας φανταστικής ομάδας..."

Ο ίδιος θυμήθηκε τους μικρούς τελικούς με τον Αρη την σεζόν 2010-11 όταν αγωνιζόμενος τότε στον ΠΑΟΚ, ο "Δικέφαλος" είχε τερματίσει τρίτος στο πρωτάθλημα με 3-2 νίκες έναντι των "κιτρίνων". "Μας είχαν κάνει το 1-2 στις νίκες, μετά τους κερδίσαμε στην έδρα τους και στη συνέχεια κάναμε το 3-2 στις νίκες στο γήπεδό μας. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας και πετύχαμε την έξοδο στα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Αυτές οι αναμνήσεις που φέρνουν νοσταλγία γιατί ήμουν τότε μέλος μιας φανταστικής ομάδας".

"Δείξαμε καρδιά στο τέταρτο ματς, στο Παλέ"

Ο ΠΑΟΚ τότε (2010-11) στο τρίτο παιχνίδι της σειράς είχε χάσει εντός έδρας με 59-67 από τον Αρη (μετά στο τέταρτο ματς κέρδισε στο Παλέ με 81-90 και έτσι το πέμπτο παιχνίδι έγινε στο "Παλατάκι")... Τι κλίμα επικρατούσε στους "ασπρόμαυρους" μετά από εκείνη την ήττα;

"Υπήρχε μεγάλη στενοχώρια που χάσαμε το πλεονέκτημα της έδρας αλλά και μεγάλη πίστη για νίκη στο τέταρτο ματς. Ο προπονητής μας έλεγε πως δεν είχε τελειώσει τίποτα. Ημασταν συγκεντρωμένοι στον τέταρτο αγώνα, χάναμε με 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά κάναμε την ανατροπή. Είχαν βοηθήσει πολύ ο Μάρσαλ, o Κρίστμας, ο Γκετσέφσκι, ο Δέδας, ο Μπούλιαν, γενικά όλα τα παιδιά.

Δείξαμε καρδιά σε εκείνο το παιχνίδι στο Παλέ. Μετά ήταν πολύ δύσκολο να χάσουμε στο τελευταίο ματς. Το γήπεδο ήταν γεμάτο και ο Ντόζιερ σε εκείνο το ματς (σ.σ. στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς) πήρε 18 ριμπάουντ. Οι Αμερικανοί μας τότε έβγαλαν ψυχή. Επρεπε να κερδίσουμε για εμάς και τον κόσμο και το κάναμε", υπογράμμισε ο Αποστολίδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK