Μαρκόπουλος: "Επιτέλους ας πλαισιώσει ο κόσμος τον ΠΑΟΚ"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για τον νέο ΠΑΟΚ και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια.

Από το Σάββατο άρχισαν προπονήσεις οι Αντώνης Κόνιαρης, Κιθ Κλάντον και πλέον ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ.

Πριν από την απογευματινή προπόνηση, ο Έλληνας κόουτς μίλησε για τη νέα ομάδα που έχει στα χέρια του:

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα: "Τα νέα παιδιά δεν έχουν εμπειρίες από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και πολύ περισσότερο από το ελληνικό. Θέλει δουλειά, υπομονή, έχουν όρεξη. Στις μέρες που είναι εδώ δείχνουν μεγάλη διάθεση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να παίξουμε καλό μπάσκετ".

Για το τι είδους μπάσκετ θα προσπαθήσει να παίξει φέτος ο ΠΑΟΚ: "Ανάλογα με τους παίκτες που έχεις και τα προσόντα που διαθέτουν προσπαθείς να κάνεις το ανάλογο στο γήπεδο. Αν "βρεθούν" οι παίκτες θα μπορέσουμε να πιέσουμε περισσότερο, να τρέξουμε περισσότερο. Θα φανεί στο γήπεδο τι αποτελέσματα θα έχουμε. Να τρέχεις χωρίς λόγος δεν έχει σημασία".

Για το γεγονός ότι μέσα Αυγούστου έχει σχεδόν όλο το ρόστερ στη διάθεσή του: "Είναι πολύ καλό να έχεις τους παίκτες την ώρα που θέλεις για να γίνει η σωστή προετοιμασία και να βρεθεί η ομάδα στο επίπεδο που απαιτείται. Ο χρόνος θα δείξει πόσο είμαστε ωφελημένοι. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Καμιά φορά όταν παίρνεις παίκτες νωρίς, δεν έχεις το χρόνο να βρεις ακριβώς αυτό που θέλεις".

Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή: "Αυτή τη στιγμή είναι αυτή η ομάδα, δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι ιδιαίτερο για τη συνέχεια".

Για το αν είναι ικανοποιημένος με τις μεταγραφές που έγιναν: "Δεν μπορείς να πεις ότι είσαι ικανοποιημένος ή όχι. Τους παίκτες πέρυσι και φέτος εμείς του διαλέξαμε και θα φανεί στο γήπεδο πώς ανταποκρίνονται".

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ: "Επιτέλους, ας πλαισιώσουν την ομάδα όσο μπορούν περισσότερο. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, οι παίκτες να βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο, να παίζουν ένα μπάσκετ που θα ευχαριστιέται ο κόσμος και όταν είμαστε πίσω και  θα προσπαθούμε περισσότερο για τη νίκη".

Για το αν έχει αλλάξει προσανατολισμό ο ΠΑΟΚ: "Η βαθμολογική κατάσταση δεν είναι πρόβλημα, ο στόχος είναι εκεί που ήταν τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει αλλαγή κατεύθυνσης, σημασία έχει αν μπορείς να κάνεις πράγματα στο γήπεδο, να παίξεις πιο γρήγορα, Είναι ένα στιλ παιχνιδιού που θα φανεί αν το υιοθετήσουμε ως το τέλος της σεζόν. Δεν θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Θα παίξει ρόλο αν σ' αυτό το στυλ παιχνιδιού μπορούν να ανταποκριθούν οι παίκτες και να καλύψουν τις φιλοδοξίες που υπάρχουν".

Για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο νεοσύστατο Champions League: "Είναι καλή διοργάνωση, ένας θεσμός που θα αλλάξει τις ισορροπίες τόσο στα Πρωταθλήματα της Ευρώπης, όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις. Ευχής έργο είναι να πετύχει. Εμείς έχουμε πολύ δύσκολους αντιπάλους, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πάμε καλά".

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, που είναι πλέον από τους "παλιούς" του ΠΑΟΚ μαζί με τον Απόλλωνα Τσόχλα, ανέφερε: "Πρέπει να βάλουμε τα νέα παιδιά μέσα στην ομάδα και να μάθουν την φιλοσοφία της ώστε να γίνουμε ένα.

Θέλουμε να είμαστε πιο ελκυστικοί και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ. Από τις πρώτες προπονήσεις βλέπω ότι υπάρχει διάθεση, κίνητρο και ενέργεια. Ο ΠΑΟΚ θα παίζει γρήγορο και ελκυστικό μπάσκετ".

Θέλουμε να γίνουμε μια καλή ομάδα να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έρθει ο κόσμος να μας βλέπει. Τον καλούμε για την γιορτή που διοργανώνει η ομάδα (σ.σ. στις 9/9 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στο "Παλατάκι"), να μας δει για πρώτη φορά στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θα βρίσκονται και παλιοί παίκτες της ομάδας που έχουν δώσει χαρές στο κόσμο. Από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας εν όψει της συνέχειας".

Ο Κιθ Κλάντον, που έχει ανανεώσει από τον Ιούλη τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε:

"Όσο περνάει ο χρόνος, δενόμαστε ακόμη περισσότερο. Όσες περισσότερες προπονήσεις κάνουμε η ομάδα θα λειτουργεί καλύτερα.

Μίλησα με όλους τους νέους Αμερικανούς και με ρώτησαν διάφορα για τον ΠΑΟΚ. Προσπάθησα να τους βοηθήσω. Εννοείται πως η κατάσταση είναι διαφορετική εδώ και όσο περνάει ο καιρός, θα προσαρμόζονται καλύτερα.

Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι. Ήθελα να επιστρέψω, έχω μιλήσει με τον κόουτς και περιμένω να δείξω τις ικανότητες μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ3, είπε: "Είμαι υπεύθυνος γιατί είναι πολλά τα νεαρά παιδιά στην ομάδα. Ο μέσος όρος είναι μικρός και πρέπει και εγώ με την εμπειρία μου να τους βοηθήσω να προσαρμοστούν για να παίξουν καλό μπάσκετ.

Είμαστε μια νέα ομάδα με νέους παίκτες. Έχει φτιαχτεί μια ομάδα από την αρχή. Ο στόχος μας είναι να αποκτήσουμε αυτοματισμούς και να γίνουμε ομάδα. Μετά το τέλος της προετοιμασίας, πιστεύω πως θα έχουμε μια ξεκάθαρα εικόνα για το τι μπορούμε να κάνουμε.

Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην υψηλότερη δυνατή θέση. Υπάρχουν δυσκολίες γιατί υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν ανέβει αλλά και γιατί υπάρχει το Champions League στο οποίο θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και σε αυτό.

Είναι μια δυνατή διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει από αυτό. Είναι θετικό ότι ο κόσμος θα βλέπει ευρωπαϊκά ματς αλλά και το ότι οι παίκτες θα παίρνουν εμπειρίες.

Ο κόσμος να ξέρει ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έρθει κοντά στην ομάδα. Εμείς θα να τα δίνουμε όλα σαν ομάδα. Δεν έχει υποχρέωση να έρθει στο γήπεδο ο κόσμος αλλά εμείς έχουμε την υποχρέωση να τον κάνουμε να έρθει στο γήπεδο".

Νέο μέλος ο Ασλανίδης

Την Τρίτη ελήφθη η απόφαση για νέα εξάμηνη παράταση της θητείας της υπάρχουσας διοίκησης Πρωτοδικείου. Μάλιστα προστέθηκε και ένα νέο μέλος στην διοίκηση της ΚΑΕ. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Ασλανίδη, ο οποίος γίνεται το έκτο στέλεχος της διοίκησης μετά τους Πρέλεβιτς, Γαλατσόπουλο, Καραμπέρη, Καρακούση και Κατσιώρα.

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!