Οι "ασπρόμαυρες" μέρες του Λέβινγκστον

Ο Λέβινγκστον που υπήρξε συμπαίκτης του Τζόρνταν και ήρθε στον ΠΑΟΚ με την... σκέψη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τα καλά νούμερά του αλλά και το αξέχαστο κάρφωμα μπροστά στον Μουρεσάν

Οι "ασπρόμαυρες" μέρες του Λέβινγκστον

Από τα πλέον μεγάλα ονόματα που έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ είναι ο Κλιφ Λέβινγκστον (σύμφωνα με την ενημέρωση της ΚΑΕ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί στο φιλικό ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ στις 9/9, όταν θα εορταστούν τα 90 χρόνια του συλλόγου).

Βλέπετε, ο Αμερικανός που έπαιξε στον "Δικέφαλο" την σεζόν 1992-93, είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Μπουλς το 1991 αλλά και το 1992 και ήταν συμπαίκτης του Μάικλ Τζόρνταν.

Οι "ασπρόμαυρες" μέρες του Λέβινγκστον

Προηγουμένως από το 1982 ως το 1984 είχε παίξει στους Πίστονς και από το 1984 ως το 1990 αγωνίστηκε στους Χοκς (έκανε την καλύτερή του χρονιά εκεί με τους 10 πόντους μέσο όρο την σεζόν 1887-88).

Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΜΠΕΝΕΤΟΝ

Η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ είχε κάνει μεγάλη αίσθηση και η συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση του "Δικεφάλου" είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας. Και το ζητούμενο ήταν οι "ασπρόμαυροι" να ισχυροποιηθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταφέρουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Ευρώπης, έναν στόχο που είχε στο μυαλό του ο τότε πρόεδρος των "ασπρόμαυρων", Νίκος Βεζυρτζής.

Οι "ασπρόμαυρες" μέρες του Λέβινγκστον

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1991 και του πρωταθλήματος Ελλάδας το 1992, οι στόχοι "μεγάλωσαν" κι άλλο για τον ΠΑΟΚ ο οποίος το 1993 είχε φτάσει στο φάιναλ φορ της Αθήνας αλλά στον ημιτελικό έχασε από την Μπενετόν με 77-79 (έτσι χάθηκε η τεράστια ευκαιρία για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σε μια χρονιά που ο "Δικέφαλος" είχε πολύ δυνατό ρόστερ και έπαιζε πολύ ωραίο μπάσκετ).

ΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Ο Λέβινγκστον την σεζόν 1992-93 είχε θετική παρουσία στα ευρωπαικά ματς του ΠΑΟΚ. Είχε μέσο όρο 16,6 πόντους και 11,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι ενώ ο μέσος όρος σκοραρίσματός του ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά από αυτόν του Μπάνε Πρέλεβιτς που είχε 21,6 πόντους ανά ματς.

Οι "ασπρόμαυρες" μέρες του Λέβινγκστον

Μάλιστα ο Αμερικανός είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς που έπαιξε και απέναντι στην Μπενετόν (στον ημιτελικό στο φάιναλ φορ) είχε 18 πόντους. Μετά τον αποκλεισμό από τους Ιταλούς, ο ΠΑΟΚ είχε παίξει στον μικρό τελικό με την Ρεάλ την οποία κέρδισε με 76-70 και ο Λέβινγκστον είχε 11 πόντους.

ΟΤΑΝ ΚΑΡΦΩΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΟΥΡΕΣΑΝ

Από τον άλλοτε παίκτη των Μπουλς σχετικά με το διάστημα που έπαιξε στον ΠΑΟΚ, σίγουρα δεν μπορεί να ξεχαστεί ο εντυπωσιακός τρόπος παιχνιδιού του με τα πολλά καρφώματα που έκανε. Ενα από αυτά έχει μείνει πραγματικά αξέχαστο και ήταν στο εκτός έδρας ματς με την Ορτέζ στις 11/3/93.

Τότε ο "Δικέφαλος" νίκησε τους Γάλλους με 86-103 και κατά την διάρκεια του αγώνα ο Λέβινγκστον κάρφωσε μπροστά στα... μούτρα του Γκέοργκε Μουρεσάν, του Ρουμάνου γίγαντα με ύψος 2.31. Δείτε το κάρφωμα στο παρακάτω βίντεο ξεκινώντας από το 0.20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έρχεται ο Λέβινγκστον για το ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK