Οι ξεχωριστές στιγμές του Χαραλαμπίδη

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης γιορτάζει τα 40ά γενέθλιά του και το Contra.gr σας παρουσιάζει τα πέντε ιδιαίτερα γεγονότα κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ.

Οι ξεχωριστές στιγμές του Χαραλαμπίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα 40 του χρόνια έκλεισε την Τρίτη (05/04) ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Στον εκτός έδρας αγώνα (25/11/2014) με την Ζιελόνα Γκόρα είχε τραυματιστεί σοβαρά, υπέστη ολική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα (στο αριστερό γόνατο) και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία 3-4 μηνών. Τα πράγματα, πάντως, δεν εξελίχτηκαν καλά...

Κάποια προβλήματα κατά το διάστημα που έμεινε στα "πιτς" δεν του επέτρεψαν να παίξει ξανά και η καριέρα του φαίνεται να βαδίζει προς το τέλος της (το αν θα συνεχίσει να βοηθά τον ΠΑΟΚ με μια άλλη ιδιότητα, είναι κάτι το οποίο θα φανεί μελλοντικά).

Είναι γεγονός πως η απουσία είναι αισθητή στον "Δικέφαλο" αφού ήταν παίκτης-ηγέτης ενώ είχε καθαρό μυαλό σε κρίσιμα σημεία αγώνων. Ας θυμηθούμε πέντε ξεχωριστά γεγονότα που αφορούν τον Χαραλαμπίδη κατά την διάρκεια της παρουσίας του στους "ασπρόμαυρους", με αφορμή τα γενέθλιά του.

Oι 31 πόντοι με τον Άρη και τα 6/6 τρίποντα

Ο ΠΑΟΚ στις 16/03/2013 κέρδισε τον Άρη με 84-72 και ο Χαραλαμπίδης είχε 31 πόντους με 6/6 τρίποντα! Οσον αφορά αυτή την επίδοση στα σουτ τριών πόντων, ήταν η καλύτερη στην μέχρι τώρα καριέρα του "Μπίδη".

Το... πρώτο βιολί του ΠΑΟΚ, την πρώτη του χρονιά στον "Δικέφαλο"

Εξαιρετική ήταν η πρώτη χρονιά του Χαραλαμπίδη στον ΠΑΟΚ, στον οποίο υπέγραψε την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Ο "Μπίδης" έδειξε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι στον "Δικέφαλο" έχοντας 14 πόντους μέσο όρο (σ.σ. στην κανονική περίοδο) και αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ των "ασπρόμαυρων".

"Μπήκε" στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ

Το ματς με τον Ικαρο Χαλκίδας στις 11/01/2014 ήταν ξεχωριστό για τον Χαραλαμπίδη. Αυτό γιατί όντας παίκτης του ΠΑΟΚ μπήκε στην πρώτη δεκάδα των πρώτων σκόρερ στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ (πιο συγκεκριμένα από την σεζόν 1992-93 και μετά).

Τραυματισμός και... ανανέωση συμβολαίου

Παρά τον -σοβαρό- τραυματισμό του στο ματς με την Ζιελόνα Γκόρα, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στις 26/11/2014 ανακοίνωνε: "Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει χρήση του όρου που υπάρχει στο συμβόλαιο του Κώστα Χαραλαμπίδη και να ενεργοποιήσει από τώρα και την δεύτερη χρονιά του συμβολαίου του, το οποίο λήγει πλέον στο τέλος της σεζόν 2015-16. Την απόφαση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε στον Κώστα Χαραλαμπίδη ο πρόεδρος Μπάνε Πρέλεβιτς σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του". Ο "Μπίδης" είχε σχολιάσει γι' αυτήν την κίνηση της ΚΑΕ: "Η κίνηση της διοίκησης, αλλά και προσωπικά του Μπάνε να ανανεώσουν το συμβόλαιό μου, αποτελεί ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης προς το πρόσωπό μου κι αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να αναφέρω".

Τα μπλουζάκια με το μήνυμα και το σύνθημα των οπαδών

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Πανελευσινιακό που έγινε στις 29/11/2014, οι παίκτες του "Δικεφάλου" εμφανίστηκαν με λευκά μπλουζάκια στα οποία υπήρχε το εξής μήνυμα για τον Χαραλαμπίδη που είχε τραυματιστεί στο ματς με την Ζιελόνα Γκόρα: "Αρχηγέ περαστικά, σε περιμένουμε". Επίσης οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν φωνάξει: "Μπίδη γερά στο γήπεδο ξανά".

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK