Οταν ο Κολντεμπέλα έγραψε ιστορία...

Δεν είναι μόνο το Κύπελλο Ελλάδας και η βράβευσή του που έχει να θυμάται ο Κολντεμπέλα από τον ΠΑΟΚ, αλλά και το γεγονός πως αποτέλεσε τον πρώτο "ξένο" αρχηγό του "Δικεφάλου".

Οταν ο Κολντεμπέλα έγραψε ιστορία...
Κολντεμπέλα

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα θα βρεθεί στο φιλικό (9/9) του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο οποίο θα γιορταστούν τα 90 χρόνια του "Δικεφάλου". Ο Ιταλός, που έπαιξε στους "ασπρόμαυρους" από την σεζόν 1998-99 μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς 2001-02, ήταν πάντα αγαπητός στους φίλους του ΠΑΟΚ ενώ ο "Κλόντι" το 1999 είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης (στις 31 Ιανουαρίου του 1999 η νίκη με 71-54 επί της ΑΕΚ στον τελικό που έγινε στο ΣΕΦ).

Οταν ο Κολντεμπέλα έγραψε ιστορία...

Πέρα από το ήθος του αλλά και την -μεγάλη- αγωνιστική προσφορά του στον ΠΑΟΚ καθώς αποτελούσε ένα καλαθοσφαιριστή-"εργαλείο", ο Κολντεμπέλα έχει γράψει... ιστορία στον "Δικέφαλο".

Αυτό το λέμε γιατί αποτέλεσε τον πρώτο "ξένο" παίκτη που έγινε αρχηγός του ΠΑΟΚ (την σεζόν 2001-02). Η ασπρόμαυρη ΚΑΕ στις 22/11/2010 εν όψει του αγώνα με την Μπενετόν (για την ιστορία ο ΠΑΟΚ στις 23/11/10 στο Eurocup είχε χάσει εντός έδρας από την Μπενετόν με 62-67) ανακοίνωνε πως θα υπάρξει βράβευση στον Ιταλό:

"Ο Claudio Coldebella αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από τη σεζόν 1998-99 μέχρι και το τέλος της σεζόν 2001-02, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1999 και υπήρξε ο πρώτος «ξένος» καλαθοσφαιριστής που έγινε αρχηγός του ΠΑΟΚ. Η βράβευση του Claudio Coldebella θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Benetton, με την οποία συνεργάζεται πλέον ως General Manager".

Στον Κολντεμπέλα ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας είχε δώσει μια τιμητική πλακέτα ενώ ο Νίκος Σταυρόπουλος του έδωσε μία κορνίζα με την φανέλα του ΠΑΟΚ όπου στο πίσω μέρος αυτής έγραφε "Coldebella".

Οταν ο Κολντεμπέλα έγραψε ιστορία...
Κολντεμπέλα

Ο "Κλόντι" είχε πει για την βράβευσή του: "Μου άρεσε πάρα πολύ η ενέργεια της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, δεν την περίμενα. Ήταν συγκινητική στιγμή, αγαπώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ και το ξέρει αυτό. Πέρασα τέσσερα φανταστικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο, αλλά και τον Νίκο Σταυρόπουλο για την ενέργεια αυτή. Κρατούσα την φανέλα σε όλο το ταξίδι της επιστροφής μου στην Ιταλία, δεν την άφησα στιγμή. Χάρηκα που θα την έχω σπίτι μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK