Ρεντζιάς: "Από τις καλύτερες ομάδες του ΠΑΟΚ..."

Σαν σήμερα (16/3) το 1994 ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το Κύπελλο Κόρατς και ο Ευθύμης Ρεντζιάς μιλάει στο Contra.gr για εκείνη την μεγάλη επιτυχία ενώ... στάζει μέλι για τους Μαρκόπουλο και Πρέλεβιτς του οποίους "έζησε" τότε.

Ρεντζιάς: "Από τις καλύτερες ομάδες του ΠΑΟΚ..."

Συμπληρώθηκαν 22 χρόνια ακριβώς από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς από τον ΠΑΟΚ. Σαν σήμερα (16/3) το 1994 ο "Δικέφαλος" έπαιρνε τον δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο (μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1991) νικώντας στον δεύτερο τελικό την Στεφανέλ Τεργέστης με 91-100 (στην Ιταλία το ματς).

Στον πρώτο τελικό που είχε γίνει στο Παλέ ο "Δικέφαλος" επικράτησε της ιταλικής ομάδας με 75-66. Στον ΠΑΟΚ της σεζόν 1993-94 αγωνιζόταν ο τότε 18χρονος Ευθύμης Ρεντζιάς που άρχισε να παίρνει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στον "Δικέφαλο". Πώς θυμάται εκείνη την αγωνιστική χρονιά που ο ΠΑΟΚ "έφερε" το Κύπελλο Κόρατς στη Θεσσαλονίκη; Ο ίδιος μίλησε γι' αυτό στο Contra.gr ενώ αναφέρθηκε και στους Μαρκόπουλο, Πρέλεβιτς με τους οποίους συνυπήρξε στην τότε (1993-94) ομάδα των "ασπρόμαυρων".

"Μεγάλη επιτυχία, σε μια καλή εποχή"

Αρχικά ο Ρεντζιάς μας είπε για το τρόπαιο του Κόρατς: "Ηταν η πρώτη μου χρονιά στον ΠΑΟΚ. Το να πάρεις έναν τέτοιο τίτλο είναι πολύ σημαντικό. Εγώ έπαιζα λίγο τότε, αλλά ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσα να κάνω έχοντας κερδίσει έναν τέτοιο τίτλο. Ηταν μια μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ, σε μια πολύ καλή εποχή".

Ο Ρεντζιάς αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1993 ως το 1997 πριν μετακομίσει στην Μπαρτσελόνα. Αραγε η ομάδα της σεζόν 1993-94 ήταν η πιο πλήρης (αγωνιστικά) ομάδα του "Δικεφάλου" αναφορικά με το διάστημα που ο ίδιος έπαιξε στους "ασπρόμαυρους"; "Είχαμε κι άλλες καλές ομάδες, όπως αυτή της επόμενης σεζόν που ήταν επίσης καλή. Σίγουρα τότε (σ.σ. την σεζόν 1993-94) ο ΠΑΟΚ είχε μία από τις καλύτερες ομάδες του. Υπήρχαν χρήματα στην ομάδα και ήταν άλλες εποχές τότε".

"Φοβερά στατιστικά..."

Για πολλούς ο ΠΑΟΚ έπαιξε το... απόλυτο μπάσκετ και έκανε το τέλειο παιχνίδι στο υπέρ του 91-100 κόντρα στην Στεφανέλ Τεργέστης (σ.σ. ο "Δικέφαλος" είχε 9/11 τρίποντα και 24/38 δίποντα). Ποια η άποψή του; "Ηταν σίγουρα ένα καλό παιχνίδι. Δεν θέλω όμως να είμαι τόσο απόλυτος και να λέω μεγάλες κουβέντες (σ.σ. για το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε το... τέλειο παιχνίδι). Ηταν ένα καλό αποτέλεσμα με φοβερά στατιστικά".

Σχετικά με το αν εκείνη η πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς τον βοήθησε πάρα πολύ στο να πάρει μεγάλες εμπειρίες σε ό,τι αφορά την συνέχεια της καριέρας του, τόνισε: "Σίγουρα, ήταν μια μεγάλη εμπειρία εκείνη η χρονιά βλέποντας τέτοιους παίκτες στην ομάδα. Πήρα τεράστια εμπειρία και ήταν σημαντικό για εμένα που ήμουν παίκτης αυτής της ομάδας".

"Τα κατάφερε καλά ο Σούλης μετά την φυγή του Ιβκοβιτς"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αποτέλεσε προπονητή του Ρεντζιά την χρονιά του Κόρατς. Ο τελευταίος ανέφερε για τον νυν τεχνικό του ΠΑΟΚ: "Ο Σούλης είχε μπει τότε προπονητής μετά την φυγή του Ντούντα (σ.σ. Ιβκοβιτς) και τα κατάφερε καλά. Και με την πάροδο του χρόνου, έχει παραμείνει ένας προπονητής πρώτης γραμμής έχοντας εμπειρία και πάνω από όλα στηρίζοντας την ομάδα στα δύσκολα. Θα μπορούσε να είναι σε άλλες ομάδες γιατί έχει την ποιότητα και την γνώση να πάει αλλού, αλλά παραμένει στον ΠΑΟΚ έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα και στηρίζει την ομάδα έχοντας περάσει αυτή κάποιες δύσκολες στιγμές".

"Αρχηγός εντός και εκτός παρκέ ο Μπάνε"

Οσο για τον Μπάνε Πρέλεβιτς που προσέφερε πολλά στον ΠΑΟΚ -και- την σεζόν που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το Κόρατς και ήταν τότε συμπαίκτης του Ρεντζιά; "Για να μιλήσουμε για τον Μπάνε, πρέπει να ξεκινήσουμε σήμερα και να τελειώσουμε αύριο. Εγώ τον είχα δύο χρόνια στο ίδιο δωμάτιο. Ηταν αρχηγός εντός και εκτός παρκέ.

Και ήταν αρχηγός και προς εμάς τους μικρούς τότε με την συμπεριφορά που έδειχνε", τόνισε ο άλλοτε καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τον οποίο ρωτήσαμε αν ο Πρέλεβιτς πριν τους δύο τελικούς με την Στεφανέλ είχε μιλήσει στους συμπαίκτες του και κατά κάποιο τρόπο τους είχε "ντοπάρει" εν όψει των δύο κρίσιμων αγώνων με τους Ιταλούς.

"Δεν χρειαζόταν... Και μόνο που έβλεπες τον Μπάνε το πώς έκανε προπόνηση, αυτό έφτανε και τίποτε άλλο. Ηταν αρχηγός και ηγέτης και θεωρώ πως το ίδιο κάνει και τώρα στην διοίκηση. Κάνει παραπάνω από ό,τι μπορεί και αν ήταν άλλος στη θέση του, δεν θα τα κατάφερνε. Κάνει πάρα πολύ δουλειά", υπογράμμισε ο Ρεντζιάς.

Ρεντζιάς: "Από τις καλύτερες ομάδες του ΠΑΟΚ..."
INTIME SPORTS

Θυμηθείτε εκείνο το 91-100 υπέρ του ΠΑΟΚ:

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας ματς (91-100) με την Στεφανέλ: Μπουντούρης 12 (2), Πρέλεβιτς 30 (3), Μπαλογιάννης, Κόρφας 16 (2), Γαλακτερός 8 (2), Σάβιτς 8, Μπέρι 26

News 24/7

24MEDIA NETWORK