"Ιβάν, μπες και στην ΚΑΕ..."

Αποθέωση Σαββίδη στο κλειστό του ΠΑΟΚ,με το "ψηστήρι" των ανθρώπων της ΚΑΕ για να τον "βάλουν" και στο μπάσκετ να συνεχίζεται, αλλά και την...απόσταση να παραμένει.Στην "ατζέντα" και το "Παλατάκι", καθώς και η επερχόμενη επαναδιαπραγμάτευση Σαββίδη - ΑΣ.Ο Αντώνης Τσακαλέας έχει όλο το παρασκήνιο

"Ιβάν, μπες και στην ΚΑΕ..."

Η γιορτή για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ που έστησε η ΚΑΕ ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με εκείνη της ΠΑΕ, με τον κόσμο να την αγκαλιάζει και τον Ιβάν Σαββίδη να την... γουστάρει. Κάτι που έκανε τους "μπασκετικούς" να αναθαρρήσουν ελπίζοντας σε αυτό που χωρίς πίεση αλλά με μεθοδικότητα προσπαθούν εδώ και δυο χρόνια.

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει αφήσει το μπάσκετ του ΠΑΟΚ στη τύχη του. Είναι πολλές οι φορές που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει συνδράμει και στηρίξει την ΚΑΕ, βάζοντας συχνά - πυκνά το χέρι στη τσέπη. Και ένας από τους λόγους για τους οποίους το έχει κάνει είναι διότι βλέπει το τρόπο με τον οποίο κινείται ο Μπάνε Πρέλεβιτς και όλοι όσοι τον πλαισιώνουν όλα αυτά τα χρόνια στο μπασκετικό τμήμα.

Το νοικοκύρεμα που επιχείρησε από τη πρώτη μέρα ο Μπάνε, και η στρατηγική του να μη ξεφύγει από αυτό, να μην σκεφτεί δηλαδή το "υπάρχει κάποιος να με καλύψει ", δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την πλευρά Σαββίδη, η οποία παρακολουθεί στενά τα της ΚΑΕ. Δικοί του άνθρωποι έχουν μελετήσει καλά τα οικονομικά στοιχεία, όχι μόνο για να διαπιστώσουν με κάθε λεπτομέρεια αυτό που έβλεπαν ως πολιτική από τον Μπάνε, το νοικοκύρεμα δηλαδή, αλλά και συνολικά τους "κύκλους εργασίας" της ΚΑΕ, έτσι ώστε αν κάποια στιγμή αποφασιστεί μια κίνηση, να είναι όλοι σε ετοιμότητα.

Αυτό το "ψηστήρι" κρατά εδώ και δυο χρόνια και είναι αρκετά μεθοδικό. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορεί να πετύχει στο βαθμό που το θέλουν οι άνθρωποι της ΚΑΕ. Υπάρχουν άνθρωποι στο περιβάλλον του Σαββίδη που καταγράφουν πως το μπάσκετ δεν τον ενθουσιάζει και τόσο. Βέβαια θα ήταν όλα διαφορετικά, αν ο μπασκετικός ΠΑΟΚ είχε καταφέρει κάποια θετικά βήματα. Και φυσικά, σε αυτή την αναφορά, όλοι θυμούνται την ήττα στον ημιτελικό του κυπέλλου της περσινής σεζόν από τον Φάρο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην "στήριζε" ο Σαββίδης τον ΠΑΟΚ με φόντο έναν τελικό, ένα τρόπαιο.

Η γιορτή για τα 90 χρόνια, έτσι όπως στήθηκε, έτσι όπως παρουσιάστηκε ήταν μια ακόμα αφορμή για να φτιαχτεί ο Σαββίδης. Γιορτή χωρίς μεγάλες επισημότητες, χωρίς ιδιαίτερη χλιδή. Καθαρά μπασκετική και ασπρόμαυρη. Την έκανε η ΚΑΕ για τον κόσμο και όχι για... τα λεφτά που ξόδεψε. Και έτσι όπως στήθηκε, ήταν ένα ακόμα λιθαράκι στο σιγανό ψηστήρι. Όλα αυτά ο Σαββίδης τα αναγνωρίζει στον Μπάνε, αλλά από την "συνδρομή" μέχρι την "ενεργή συμμετοχή" η απόσταση είναι μεγάλη.

Στην όλη συζήτηση, θα πρέπει να μπει και το γηπεδικό. Ένα από τα πρώτα πράγματα που εξέτασε η πλευρά Σαββίδης ήταν το καθεστώς που υπάρχει με το γήπεδο, όσον αφορά το τρόπο εκμετάλλευσής του. Και εδώ υπάρχει ένα δεδομένο. Ο Θανάσης Κατσαρής, ως πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει ούτε σπιθαμή από την περιουσία του ερασιτεχνικού ΠΑΟΚ. Ας το κρατήσουμε αυτό. Όπως θα πρέπει να σημειωθεί πως κάποια στιγμή θα έρθει στο φως και η νέα συζήτηση που θα κληθούν να κάνουν ο ΑΣ με τον Ιβάν Σαββίδη που θα αφορά την εκμετάλλευση της Τούμπας και τα χρήματα που θα αποδίδονται στον ερασιτεχνικό ΠΑΟΚ. Έχει "ψωμί" το θέμα...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

"Ιβάν, μπες και στην ΚΑΕ..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
"Ιβάν, μπες και στην ΚΑΕ..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
"Ιβάν, μπες και στην ΚΑΕ..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
"Ιβάν, μπες και στην ΚΑΕ..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
"Ιβάν, μπες και στην ΚΑΕ..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

News 24/7

24MEDIA NETWORK