Η σύγκριση των δύο "Δικεφάλων"

Διαβάστε για τους αριθμούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σε διάφορες κατηγορίες στατιστικής. Που υπερέχουν οι "κιτρινόμαυροι" και που οι "ασπρόμαυροι".

Η σύγκριση των δύο "Δικεφάλων"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ "συγκρούονται" το Σάββατο (16/04) στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την πρώτη φάση των πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος. Η κόντρα των δύο ομάδων σίγουρα ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα ζευγάρια των προημιτελικών της Basket League. Πρόκειται άλλωστε για δύο ιστορικούς συλλόγους.

Η ΑΕΚ πέρυσι (2014-15) δεν προκρίθηκε στην ημιτελική φάση και σίγουρα δεν έχει τη διάθεση να συμβεί κάτι αντίστοιχο φέτος, αφού έχει "ξοδέψει" πολλά λεφτά για μεταγραφές ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να μείνει εκτός τετράδας και στο πίσω μέρος του μυαλού είναι να διεκδικήσει την τρίτη θέση της Basket League μέσω των πλέι οφ. Με αφορμή την "μάχη" των δύο ομάδων, ψάξαμε τα στατιστικά τους αναφορικά με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η "Ενωση" υπερέχει στις περισσότερες κατηγορίες (σε κάποιες από αυτές, οι διαφορές των δύο ομάδων είναι πάρα πολύ μικρές).

Επίθεση:

AEK: 77,3 πόντους μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 75,2 πόντους μέσο όρο

Άμυνα:

ΑΕΚ: 70,5 πόντους μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 74 πόντους μέσο όρο

Ριμπάουντ:

ΑΕΚ: 33,9 μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 30,1 μέσο όρο

Ασίστ:

ΑΕΚ: 16,8 μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 17 μέσο όρο

Λάθη:

ΑΕΚ: 14,5 μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 12,6 μέσο όρο

Κλεψίματα:

ΑΕΚ: 7,8 μέσο όρο

ΠΑΟΚ: 6,7 μέσο όρο

Βολές (ευστοχία):

ΑΕΚ: 74,4%

ΠΑΟΚ: 70,9%

Δίποντα (ευστοχία):

ΑΕΚ: 52,7%

ΠΑΟΚ: 52,4%

Τρίποντα (ευστοχία):

ΑΕΚ: 34%

ΠΑΟΚ: 35,5%

News 24/7

24MEDIA NETWORK