O Μαλίκ Χέρστον στο Contra.gr: Ο Πίπεν της ΑΕΚ που δεν πήγε στον Ολυμπιακό (VIDEOS)

Το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Μαλίκ Χέρστον, αποκαλύπτεται στους Έλληνες φιλάθλους. Η πρόταση της Ένωσης, οι ενθουσιώδεις φίλαθλοί της και ο... Νίκος Ζήσης. Βρέθηκε ποτέ κοντά σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό; Πώς αποκαλεί τον Ποπς Μενσά Μπονσού, ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης και τι κάνει τόσο επιτυχημένο τον Γκρεγκ Πόποβιτς. Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Αμερικανού φόργουορντ στο Contra.gr.

O Μαλίκ Χέρστον στο Contra.gr: Ο Πίπεν της ΑΕΚ που δεν πήγε στον Ολυμπιακό (VIDEOS)

Πως πήρες την απόφαση να έρθεις στην ΑΕΚ, από τη στιγμή είχες συνηθίσει να αγωνίζεσαι σε ομάδες που συμμετείχαν στην Ευρωλίγκα;

Ήταν μία μοναδική ευκαιρία για μένα. Είχα μερικές προτάσεις από ομάδες της Ευρωλίγκας νωρίτερα μέσα στην χρονιά, αλλά ήθελα να περιμένω για την καλύτερη περίπτωση που μπορούσα να βρω. Μίλησα με τον Ποπς (σ.σ Μενσά Μπονσού) , ο οποίος είχε έρθει ήδη στην ομάδα και του άρεσε. Ήμουν στη μέση της χρονιάς και ήξερα ότι η ΑΕΚ είχε παράδοση στο άθλημα και μεγάλη ιστορία. Επομένως, είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της.

Είχες δεύτερες σκέψεις για το αν έκανες την σωστή επιλογή;

Όχι καθόλου. Απολαμβάνω την παραμονή μου στην ομάδα. Έχουμε ένα εξαιρετικό επιτελείο, καλούς παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή. Μαθαίνω πολλά, οπότε είναι μία τεράστια ευκαιρία για μένα.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ομάδα και τους συμπαίκτες σου;

Μ’ αρέσουν πολύ οι συμπαίκτες και ο προπονητής μου. Αγαπώ τους φιλάθλους μας. Δεν μπορείς από την πρώτη στιγμή να μπεις στο κλίμα μίας ομάδας, όμως σιγά σιγά βρίσκουμε τη χημεία μας. Αυτά δεν γίνονται σε μία νύχτα. Οι πρώτες εντυπώσεις μου, όμως, είναι πολύ καλές.

"Αδελφός μου ο Μενσά Μπονσού"

Ένα σχόλιο για τα άλλα δύο αστέρια της ομάδας, Καρλ Ίνγκλις και Μενσά Μπονσού.

Πρώτα απ’ όλα είναι σπουδαίοι παίκτες και εξαιρετικοί συμπαίκτες. Εγώ με τον Ποπς έχουμε παίξει μαζί σε 4 ομάδες. Είναι σαν αδελφός μου. Αλλά και με τον Καρλ έχουμε έρθει κοντά. Είναι πολύ σημαντικό να τους έχεις στην ομάδα σου.

O Μαλίκ Χέρστον στο Contra.gr: Ο Πίπεν της ΑΕΚ που δεν πήγε στον Ολυμπιακό (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Προσωπικά πιστεύεις πως βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο;

Αυτό εξαρτάται από το τι χρειάζεται η ομάδα. Ο Ποπς και ο Καρλ είναι περισσότερο χρόνο στην ομάδα. Είμαι πάντα διαθέσιμος και έτοιμος να βγω μπροστά όταν με χρειαστεί η ομάδα. Δεν είμαι εγωιστής και δεν βάζω τον εαυτό μου πάνω από το κοινό καλό.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν;

Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους όλων. Οι προσωπικοί στόχοι μου για την ομάδα είναι να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Να βελτιωνόμαστε καθημερινά μέσω της προπόνησης και να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις –υψηλού επιπέδου- ομάδες.

O Μαλίκ Χέρστον στο Contra.gr: Ο Πίπεν της ΑΕΚ που δεν πήγε στον Ολυμπιακό (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Θεωρείς πως η Ένωση μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να μπει ανάμεσα από Ολυμπιακο και Παναθηναϊκό ή ακόμα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε αυτές τις δύο ομάδες. Είναι δύο πολύ καλές ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας, δουλεύουμε για να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι.

Αγωνίστηκες κόντρα σε Δημήτρη Διαμαντίδη και Βασίλη Σπανούλη. Θα θέλαμε την άποψή σου για αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες παίκτες.

Παίζω απέναντι τους κάθε χρόνια από τη στιγμή που ήρθα στην Ευρώπη. Είναι υπέροχοι παίκτες, σπουδαίοι ηγέτες για τις ομάδες τους και εξαιρετικά παιδιά για να αγωνίζεσαι απέναντί τους.

O Μαλίκ Χέρστον στο Contra.gr: Ο Πίπεν της ΑΕΚ που δεν πήγε στον Ολυμπιακό (VIDEOS)

Ήσουν ο "δήμιος" του Ολυμπιακού στους αγώνες με την Σιένα το 2011. Μπορείς να κρίνεις εκ νέου τη σειρά αν βρεθείτε στα πλέι οφ τη φετινή χρονιά;

Δεν μπορείς να επαναλάβεις την ιστορία. Σίγουρα όμως θεωρώ πως μπορώ να έχω σημαντική επιρροή στον αγώνα. Μέχρι στιγμής έχω παίξει σε 4 αγώνες της ΑΕΚ. Βρίσκομαι ακόμα στην… preseason. Ελπίζω όμως, με το πέρασμα του χρόνου κι όταν έρθει η ώρα τον Play Off, τόσο εγώ όσο και η ομάδα να βάλουμε τα δυνατά μας, να είμαστε στο top επίπεδο και να ανταγωνιστούμε αυτές τις ομάδες. Έχουμε αποδείξει άλλωστε πως μπορούμε, επομένως γιατί να μην συμβεί αυτό και στη σειρά των Play Off.

"Οι οπαδοί της ΑΕΚ ανταγωνίζονται οποιονδήποτε στην Ευρώπη"

O κόσμος της ΑΕΚ όμως αποδεικνύει πως μπορεί να ανταγωνιστεί τους φιλάθλους των άλλων δύο.

Θεωρώ πως οι οπαδοί της ΑΕΚ μπορούν να ανταγωνιστούν οποιονδήποτε στην Ευρώπη. Είναι πάρα πολύ καλοί φίλαθλοι. Είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι εντός έδρας. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν καλούς οπαδούς, αλλά εγώ προσωπικά θα έβαζα τους δικούς μας απέναντι σε οποιονδήποτε.

O Μαλίκ Χέρστον στο Contra.gr: Ο Πίπεν της ΑΕΚ που δεν πήγε στον Ολυμπιακό (VIDEOS)

Φέτος η ΑΕΚ κάνει μία μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. θα ήθελες να είσαι μέλος της και τα επόμενα χρόνια;

Αυτή τη στιγμή έχω επικεντρωθεί στην εφετινή χρονιά. Είμαι στην ΑΕΚ λιγότερο από δύο μήνες. Είναι υπέροχο να βλέπεις την ΑΕΚ να επιστρέφει και πάλι, με βάση την παράδοση που έχει στο μπάσκετ. Είναι υπέροχο να είμαι μέλος της ομάδας, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω από τώρα για την επόμενη χρονιά. Είναι εξαιρετικά οργανωμένη, έχει σπουδαίους ανθρώπους, πολύ καλή ομάδα, υπέροχους φιλάθλους, επομένως το απολαμβάνω.

"Θα άρεσε στον Ζήση να επιστρέψει στην ΑΕΚ"

Υπήρξες συμπαίκτης με τον Νίκο Ζήση; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου κι αν θα ήθελες να τον δεις με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Νίκος Ζήσης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα που έχω συναντήσει στο χώρο του μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια. Είναι υπέροχο παιδί, σπουδαίος παίκτης και εξαιρετικός συμπαίκτης. Θέλω να τον βλέπω επιτυχημένο, όπου κι αν βρίσκεται. Το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ΑΕΚ είμαι σίγουρος πως θα άρεσε στους φιλάθλους, αλλά και στον ίδιο. Αλλά δεν μπορώ να μιλάω υποθετικά.

Υπήρξε επίσης συμπαίκτης με τον Κάρλος Αρόγιο, που τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ως πιθανός μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ. Πιστεύει πως αν ερχόταν στην ομάδα θα της άλλαζε επίπεδο;

Δεν θα ήθελα να μιλήσω εγώ για αλλαγές που ίσως γίνουν στην ομάδα. Αυτό το αποφασίζει ο προπονητής και η διοίκηση. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως απολαμβάνω να είμαι μέλος της ομάδας και θέλω να υπάρχει συνεχής βελτίωση.

O Μαλίκ Χέρστον στο Contra.gr: Ο Πίπεν της ΑΕΚ που δεν πήγε στον Ολυμπιακό (VIDEOS)

Αν μπορούσες να συγκρίνεις την ΑΕΚ με μία ομάδα του NBA, σε συνάρτηση και με τους φιλάθλους της, ποια θα ήταν αυτή;

Οι φίλαθλοι στο NBA είναι υπέροχοι, αλλά θα μπορούσα να συγκρίνω την ΑΕΚ με κολεγιακές ομάδες, λόγω του ενθουσιασμού των οπαδών σε κάθε ματς. Ξέρετε, στο NBA η ένταση κορυφώνεται στα Play Off. Αν έπρεπε να επιλέξω συγκεκριμένα ένα κολέγιο θα ήταν του Όρεγκον, στο οποίο φοίτησα, καθώς οι φίλαθλοι είχαν τον ίδιο ενθουσιασμό και βοηθούσαν την ομάδα σε κάθε αγώνα.

"Βρέθηκα δύο φορές κοντά σε Ολυμπιακό"

Βρέθηκες κατά το παρελθόν κοντά σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό;

Βασικά, βρέθηκα δύο φορές κοντά στον Ολυμπιακό. Αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν τα βρήκαμε. Με τον Παναθηναϊκό δεν έχω συζητήσει ποτέ.

Σε ποιες χρονικές περιόδους υπήρξαν οι συζητήσεις με τον Ολυμπιακό;

Ήταν δύο ξεχωριστές χρονιές που είχαμε μιλήσει. Η πρώτη ήταν μετά την πρώτη μου χρονιά στην Σιένα και η δεύτερη πέρυσι πριν πάω στην Γαλατασαράι.

O Μαλίκ Χέρστον στο Contra.gr: Ο Πίπεν της ΑΕΚ που δεν πήγε στον Ολυμπιακό (VIDEOS)

Έχεις αγωνιστεί στους Σαν Αντόνιο Σπερς, υπό την καθοδήγηση τους Γκρεγκ Πόποβιτς. Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο επιτυχημένο αλλά παράλληλα τόσο ξεχωριστό προπονητή;

Είναι ειλικρινής και δίκαιος. Με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφερόταν σε μένα, που είχα ελάχιστη εμπειρία, συμπεριφερόταν και στον Τιμ Ντάνκαν, τον Μανού Τζινόμπιλι και τον Τόνι Πάρκερ. Είναι ένας από τους πιο δίκαιους προπονητές και έχει μεγάλη κατανόηση του μπάσκετ. Παράλληλα, διαχειρίζεται εξαιρετικά τους παίκτες του και βοηθάει στην βελτίωσή τους.

Βλέπουμε αρκετούς NBAers, με τελευταία περίπτωση αυτή του Λάρι Σάντερς, να αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Έχοντας αγωνιστεί στο NBA πόσο δύσκολο θεωρείς πως είναι να διαχειριστείς τη δημοσιότητα και τα υπέρογκα ποσά;

Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς. Είναι σημαντικό να έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους στην ζωή σου. Είναι σημαντικό επίσης να έχεις καλούς βετεράνους, οι οποίοι θα σε βοηθήσουν, θα σε κατανοήσουν και θα σε συμβουλεύσουν ώστε να διαχειριστείς ανάλογα όλα όσα σου έχουν δοθεί. Είναι όμως πολύ δύσκολο, ούτως ή άλλως.

"Σκότι Πίπεν, ο αγαπημένος μου παίκτης"

Θα θέλαμε τη γνώμη σου για την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA.

Δεν τον έχω δει τόσο πολύ ώστε να μπορώ να τον κρίνω.

Πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια στις ΗΠΑ;

Ήταν υπέροχα. Μεγάλωσα σε μία συνοικία του Ντιτρόιτ. Ήμασταν μία πολύ δεμένη οικογένεια. Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει διαρκώς μπάσκετ. Βρέθηκα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλά αυτό με βοήθησε στη συνέχεια της ζωής μου, ώστε να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο.

Στην Ελλάδα υπάρχει σημαντικό ζήτημα με τη βία στα γήπεδα τρόπο θεωρείς πως μπορεί να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Είμαι μπασκετμπολίστας, όχι αστυνομικός. (γέλια) Προέρχομαι όμως από το Ντιτρόιτ που υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα. Είναι άσχημο, όμως ελπίζω το επόμενο διάστημα να δοθεί μία λύση.

O Μαλίκ Χέρστον στο Contra.gr: Ο Πίπεν της ΑΕΚ που δεν πήγε στον Ολυμπιακό (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Ποιον αθλητή είχες ως πρότυπο;

Ο Σκότι Πίπεν ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης. Έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ. Μπορούσε να παίξει άμυνα, να σουτάρει, να ποστάρει και να δώσει πάσες. Προσπαθώ να έχω παρόμοιο τρόπο παιχνιδιού. Να είμαι ένας all around παίκτης.

Υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν πως αν δεν υπήρχε ο Σκότι Πίπεν, ο Μάικλ Τζόρνταν δεν θα έκανε την ίδια καριέρα. Συμφωνείς μ’ αυτή την άποψη;

Συμφωνώ. Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, αλλά κανείς δεν μπορεί να νικήσει μόνος του. Γι’ αυτό θεωρώ πως ο Πίπεν ήταν ο καλύτερος παίκτης-ρολίστας όλων των εποχών.

Το παιχνίδι των 5 λέξεων

Camera: Χρήστος Αργύρης

Montage: Βασίλης Ασημακόπουλος

Τα καλύτερα του Contra.gr

Όταν η ΑΕΚ γέμισε ξανά το ΟΑΚΑ (PHOTOS+VIDEOS)

Τάσος Μαγουλάς: Αλέξανδρος Βεζένκοφ: Του λείπει μόνο το... διαβατήριο

Photostory: Οι καλύτερες ατάκες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Διαγωνισμός: Κερδίστε ένα εισιτήριο διαρκείας της ΑΕΚ - Δες το ντέρμπι με Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK