"Καλά παιχνίδια, χωρίς έκτροπα"

Ο Μανωλόπουλος και ο Διαμαντίδης παραδέχτηκαν ότι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, ο Σφαιρόπουλος υπενθύμισε πως δεν μπορείς να υποτιμήσεις τον Παναθηναϊκό ενώ ο Σπανούλης ευχήθηκε να γίνουν καλά ματς, δίχως έκτροπα.

"Καλά παιχνίδια, χωρίς έκτροπα"
INTIME SPORTS

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο οποίος τόνισε:

"Έχουμε καινοτομία φέτος, κάνουμε σήμερα μόνο για τους τελικούς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αύριο στη Θεσσαλονίκη για τους ημιτελικούς. Η σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά πετυχημένη. Είχαμε ρεκόρ προσέλευσης. Περισσότερα από 100.000 εισιτήρια. Αν δεν είχαμε και τα κεκλεισμένων των θυρών, θα ξεπερνούσαμε τα 300.000 εισιτήρια.

Είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, με τεράστιο ενδιαφέρον. Βλέπουμε νέες δυνάμεις, αλλά και παλαιότερες δυνάμεις, να μπαίνουν με δύναμη και διάθεση, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Άρης.

Του χρόνου θα έχουμε ένα Πρωτάθλημα με 8 ομάδες από την επαρχία.

Είδαμε συγκλονιστικούς αγώνες και θεωρώ πως θα δούμε και στους τελικούς. Να μην έχουμε θέματα βίας. Δεν πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο. Να μείνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Να πέσουν οι τόνοι, να απολαύσουμε τους αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος. Έχουμε δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Να το εκτιμήσουμε αυτό.

Έχουμε καλομάθει και θα καταλάβουμε το πόσο σημαντικές ομάδες είναι, όταν κάποια στιγμή πάψουν να είναι στην κορυφή. Έχουμε δύο σπουδαίες ομάδες, να τις εκτιμήσουμε.

Το μπάσκετ μπορεί και πρέπει να απογειωθεί. Δεν είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές, εμείς είμαστε παράγοντες. Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και οι προπονητές. Το μπάσκετ είναι χαρά, δεν είναι πόλεμος".

Στη συνέχεια μίλησαν οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο άσος των "πρασίνων", ανέφερε: "Θέλουμε να γίνουν οι τελικοί σε όμορφο κλίμα χωρίς βία. Ελπίζω να είναι όλα καλά. Μακάρι να μην έχουμε έκτροπα. Όλα τα άλλα δεν με προβληματίζουν. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Εμείς έχουμε προβλήματα με απουσίες και τραυματισμούς, όπως του Γκιστ και του Παππά. Έχουμε θέμα και με τον Μπατίστα. Θα παλέψουμε. Θα πρέπει να διαβάσουμε πάρα πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Ας κερδίσει ο καλύτερος"

Από την πλευρά του ο "Kill Bill", σχολίασε: "Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και ο καλύτερος να κερδίσει. Ελπίζω να γίνουν καλά παιχνίδια δίχως έκτροπα, ο νικητής να είναι ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Να αφεθούν οι δύο ομάδες να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν".

Τέλος, το λόγο πήραν οι προπονητές, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τονίζει: "Φτάνουμε στο τέλος μιας σεζόν και είμαστε στους τελικούς. Έχουμε σχεδόν όλη την ομάδα έτοιμη. Γιατί μέσα στη σεζόν είχαμε αρκετούς τραυματισμούς. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά όλη την σεζόν για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Έχουμε κάνει καλή δουλειά και είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε έναν αξιόλογο αντίπαλο όπως είναι Παναθηναϊκός. Είναι μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο καλύτερος να κερδίσει μέσα στο γήπεδο, αυτό εύχομαι.

Δουλεύουμε πάντα για μεγάλα παιχνίδια. Όλο αυτό το διάστημα παίζουμε δυνατά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ξέρεις, είμαστε σαν τους μαθητές. Εμείς διαβάζουμε καλά όλη την σεζόν. Δεν πάμε να δώσουμε εξετάσεις όντας αδιάβαστοι. Ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε. Νιώθουμε έτοιμοι.

Δεν μπορώ να μετρήσουμε την πίεση, αν είναι μεγαλύτερη τώρα σε σχέση με το Final-Four. Στον Ολυμπιακό πάντα υπάρχει πίεση και έχουμε μάθει να λειτουργούμε υπό πίεση. Μας αρέσει η πίεση. Νιώθουμε καλά. Δουλεύουμε με συνέπεια, με μέθοδο και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Ξέρουμε πως έχουμε κάνει και κάνουμε το καθήκον μας. Τα έχουμε λοιπόν καλά με τους εαυτούς μας. Θα πρέπει και στους τελικούς να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Για τον Παναθηναϊκό, απάντησε: "Ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα, έχει παίκτες με τεράστια εμπειρία, που έχουν κατακτήσει τίτλους. Έχουν απώλειες, αλλά έχουν βάλει και άλλους παίκτες στο ροτέισον. Αν υποτιμήσεις τον αντίπαλο θα σε τιμωρήσει. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Να παίξουμε έξυπνα και με μυαλό, αυτό θέλω".

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, σχολίασε: "Εύχομαι οι τελικοί να είναι εξαιρετικοί φέτος. Χαίρομαι που υπάρχει ρεκόρ στα εισιτήρια. Ο Έλληνας αγαπά το μπάσκετ και θέλει να έρχεται στο γήπεδο ώστε να το απολαύσει. Δεν θέλουμε βία. Θέλουμε τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους ευατό στο παρκέ και ο καλύτερος να κερδίσει. Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω του πλεονεκτήματος έδρας που έχει. Ο Ολυμπιακός έχει σταθερότητα και έχει παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Έχει καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Εμείς έχουμε προβλήματα. Χάσαμε δύο πολύτιμους παίκτες για εμάς, όπως τους Παππά και Γκιστ. Είμαι ικανοποιημένος από τη προσπάθεια που γίνεται αυτές τις μέρες. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ενόψει των τελικών.

Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα και στους προηγούμενους τελικούς, γιατί έπαιζε καλό μπάσκετ και είχε καλή ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πήρε το Πρωτάθλημα. Έχει την καλή ομάδα έχει και την ψυχή ο Παναθηναϊκός ώστε να κερδίσει τον Ολυμπιακό.

Για την ξεκούραση των δύο ομάδων: "Μία μέρα διαφορά υπάρχει. Δεν υπάρχει διαφορά στο θέμα ξεκούρασης. Απλά, δουλέψαμε λίγο παραπάνω. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος από εμάς σίγουρα. Εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε κάποια πράγματα".

Για τη βελτίωση των "πρασίνων": "Σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι σαν πρώτος κόουτς στον ΠΑΟ, θεώρησα πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κερδίσω είναι κάποιους παίκτες. Παίκτες που δεν έπαιζαν. Ήθελα να μεγαλώσω το ρόστερ και να βελτιώσω το κομμάτι της τακτικής".

Για τον τραυματισμό του Μπατίστα: "Ο Μπατίστα είναι σημαντικός για την ομάδα μας. Ακόμη δεν έχει προπονηθεί μαζί μας. Κάθε μέρα μιλάμε με τους γιατρούς, αλλά λείπει αρκετό καιρό και είναι δύσκολο με μία προπόνηση να μας βοηθήσει άμεσα. Ο Κούπερ ξέρει καλύτερα το Πρωτάθλημα, πιστεύω θα μας βοηθήσει, όπως και ο Μόργκαν".

Το live

News 24/7

24MEDIA NETWORK