Θρίαμβος Παναθηναϊκού και επιστροφή στο ΣΕΦ!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 71-58 τον Ολυμπιακό στον 4ο τελικό του ΟΑΚΑ και όλα πλέον για τον τίτλο θα κριθούν την προσεχή Κυριακή στο ΣΕΦ. Εξαιρετική άμυνα των πράσινων υποχρέωσαν σε πολλά λάθη τους ερυθρόλευκους. Διαφορετικά τα κριτήρια των διαιτητών στο πρώτο ημίχρονο.

Θρίαμβος Παναθηναϊκού και επιστροφή στο ΣΕΦ!

Η νίκη του Παναθηναϊκού προήλθε από την άμυνά του που ώθησε τον Ολυμπιακό σε πάμπολλα λάθη, περισσότερα από ποτέ στο ΟΑΚΑ. Ακόμη και στο όριο του φάουλ, οι πράσινοι πίεζαν ορκισμένα πάνω στην μπάλα φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον Σπανούλη και τον Μάντζαρη.

Ακόμα και έτσι όμως δουλειά για τον Παναθηναϊκό δεν γινόταν αν δεν έμπαινε στο ματς ο Καλάθης. Παρά την ταλαιπωρία από τον πυρετό, ο ομογενής γκαρντ συμμάζεψε το παιχνίδι της ομάδας του (που πριν μπει ήταν μόνο τρίποντο και δόξα τω Θεώ) και η διαφορά άρχισε να παίρνει την ανιούσα (από 21-17 28-22 και 39-28).

Με τον Γκιστ να δίνει έξτρα ενέργεια και τον Ολυμπιακό ωσάν να είναι ματιασμένος τα πάντα κρίθηκαν στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου με το χάντικαπ να φτάνει ακόμη και στους 21 πόντους (59-38). Δεν υπήρξε αντίσταση από την άλλη πλευρά. Ο Σπανούλης αποσύρθηκε νωρίς στον πάγκο και ο Σφαιρόπουλος άρχισε να σκέφτεται το πέμπτο και καθοριστικό ματς της σειράς την προσεχή Κυριακή.

Η διαιτησία; Οσο το ματς ήταν ανοιχτό, στο πρώτο ημίχρονο δηλαδή, δεν σφύριξε με τα ίδια κριτήρια. Ο Παναθηναϊκός έφτανε πιο εύκολα στις βολές ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια άνεση. Ατέρμονη βέβαια αυτή η συζήτηση αφού από κάτω θα αρχίσετε τα "ναι, αλλά στο προηγούμενο ματς...". Ετσι και αλλιώς όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλο τα ίδια μένουν...

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 39-28, 59-39, 71-58

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 14 (2 τρίπ., 9 ριμπ.), Ρίβερς 3 (1), Τζέιμς 13, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 5 (1), Μπουρούσης 12, Καλάθης 14 (2).

Ολυμπιακός: Γκριν 20 (3), Μπιρτς 5, Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 3, Τολιόπουλος, Σπανούλης 3, Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 3 (1).

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK