Ωραία θα... περάσουμε

Φτάνοντας στο τέλος του δρόμου, είτε αυτό γίνει την Τετάρτη είτε το Σαββατο είναι πολύ χρήσιμο να μην ξεχνάμε αυτά τα οποία λέγαμε. Να θυμόμαστε την πραγματικότητα που δεν γίνεται να αλλάξει μόνο και μόνο για να κρατήσουμε ισορροπίες.

Ωραία θα... περάσουμε

Η πραγματικότητα λέει ότι ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν το απόλυτο φαβορί. Σωστά συμφωνούσαμε ότι βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω, ως σύνολο και ως μονάδες, από τα αμούστακα παιδιά του Ίβκοβιτς.

Οι αγώνες πέρασαν, οι πιτσιρικάδες έκαναν άλματα προόδου προστέθηκαν δύο πολύ χρήσιμοι Αμερικανοί, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης οδήγησαν αυτή την ομάδα στο απόλυτο μπασκετικό θαύμα των ημερών μας, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου και τώρα... Τώρα αναζητούν ένα δεύτερο θαύμα. Το πρωτάθλημα Ελλάδας από χέρια του Παναθηναϊκού ενός ισχυρού Παναθηναϊκού, πολύ πιο πλήρη και πολύ πιο έμπειρου.

Χωρίς άγχος για τον τίτλο...

Σύμφωνοι, με όσα έχουμε δει έως τώρα, με τον Ολυμπιακό να παίζει ονειρεμένο μπάσκετ για τα περισσότερα δεκάλεπτα της σειράς, γρήγορο επιθετικό απαλλαγμένο από άγχος, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται μία ταχύτητα πιο μπροστά, πιο κοντά στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν ξέχασε το μπάσκετ. Οι παίκτες του συνεχίζουν να είναι μεγαλύτερα ονόματα, να διαθέτουν τόνους εμπειρίας, να μπορούν να γυρίσουν έναν αγώνα σε δευτερόλεπτα. Ήταν φαβορί λόγω της ισχύος του και μπορεί πάλι να ξαναγίνει αν παίξει ένα γεμάτο παιχνίδι σε αυτή την σειρά.

Οι πρωταθλητές απέναντι στα... πιτσιρίκια!

Δεν μπορούμε να χαμηλώνουμε τόσο πολύ τον πήχη για τους πρωταθλητές. Ακόμα και τώρα, έστω κι αν έχουμε αθροιστικά ένα καλό δεκάλεπτο στους τελικούς, συνεχίζουν να υπερέχουν σε έμψυχο δυναμικό και το θαύμα δεν θα είναι αν ανατρέψουν το 2-1 αλλά αν ηττηθούν από μια ομάδα την οποία λογικά δεν υπολόγιζαν ως τόσο ισχυρό αντίπαλο όταν ξεκινούσε η χρονιά. Οι πράσινοι άλλωστε έχουν πάρει τίτλο απέναντι σε πολύ πιο ισχυρές, από πλευράς ονομάτων ομάδες του Ολυμπιακού, θα ηττηθούν από τα πιτσιρίκια;

Έχουν αγχώσει τον Παναθηναϊκό...

Όπως παίζουν τα πιτσιρίκια, γιατί όχι; Ένα προβάδισμα των πρωταθλητών Ευρώπης είναι ότι μέχρι σήμερα παίζουν χωρίς άγχος. Ξεκίνησαν τους τελικούς μετά το έπος της Πόλης οπότε η χρονιά τους είναι ήδη απίστευτα επιτυχημένη. Κράτησαν άνετα το πλεονέκτημα έδρας. Έχασαν για ένα σουτ που δεν έβαλαν στο ΟΑΚΑ. Φτάνουν στον τέταρτο τελικό έχοντας δύο ευκαιρίες για να πάρουν τον τίτλο. Κυρίως; Έχουν αγχώσει για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό. Διότι το καλοκαίρι όταν οι πράσινοι κρατούσαν ψηλά το μπάτζετ και δεν ακολουθούσαν τις μειώσεις του Ολυμπιακού, το έπρατταν με στόχο το έβδομο ευρωπαϊκό. Μετά από εννέα μήνες, ο αιώνιος αντίπαλός τους στην χρονιά όπου απλά θα έκτιζε ομάδα, πήρε ήδη το πρωτάθλημα Ευρώπης και τους απειλεί να τους πάρει τα σκήπτρα στην Ελλάδα.

Ωραία θα... περάσουμε
saras.jpg INTIME SPORTS

Η διαχείριση της νίκης...

Εκεί βρίσκεται όλος ο τέταρτος τελικός. Πως ο Παναθηναϊκός θα διαχειριστεί την πίεση της νίκης. Ο Ολυμπιακός θα κάνει τα ίδια πράγματα, θα τρέξει, ίσως να σουτάρει λίγο παραπάνω, θα προσπαθήσει να πάρει τα ριμπάουντ.

Οι γηπεδούχοι οφείλουν να ξεπεράσουν το άγχος αλλά και να παίξουν μπάσκετ. Για περισσότερο από ένα δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι χρειάζεται να έχουν την ψυχραιμία να γνωρίζουν ότι αν έχουν πάλι την ευκαιρία, η σειρά θα πρέπει να τελειώσει στο ΟΑΚΑ κι όχι στον ψυχοβγαλτικό πέμπτο τελικό.

Ωραία θα περάσουμε...

Διαβάστε ακόμη:

Θανάση παρόντος η προπόνηση της Τρίτης

Ίβκοβιτς: "Εμείς το προβάδισμα"

Τα μέτρα ασφαλείας του 4ου τελικού

Iβκοβιτς, Ομπράντοβιτς και Μεσίνα για Φενέρ

Καϊμακόγλου: "Live or die, make your choice"

Τζόρτζεβιτς: "Συμφωνία με τον διάολο η Κωνσταντινούπολη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK