Στους τελικούς των πλέι οφ ο Προμηθέας, έμειναν οι Μαχητές

Ο Προμηθέας Πάτρας θα διεκδικήσει την άνοδό του στη Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία του μετά το διπλό στην έδρα του Εθνικού. Παραμονή για Μαχητές, έπεσε η Ερυθραία.

Στους τελικούς των πλέι οφ ο Προμηθέας, έμειναν οι Μαχητές
Προμηθέας Εθνικός Α2 μπάσκετ

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη ο Προμηθέας νίκησε 68-60 τον Εθνικό στην Καλλιθέα, εξασφάλισε την παρουσία του στους τελικούς των πλέι οφ της Α2 και απέναντι στο Φάρο θα διεκδικήσει την άνοδό του στη Basket League.

Το τρίτο ματς των δύο κρίθηκε οριακά, παρόλο που αμφότερες εξασφάλισαν κατά τη διάρκειά του διψήφιες διαφορές. Ο Εθνικός ξέφυγε 28-18 στο δεύτερο δεκάλεπτο και ο Προμηθέας 53-43 στο τρίτο. Γρήγορα ωστόσο η αναμέτρηση επανήλθε σε ισορροπία και το 58-58 στο 37' απέκλειε κάθε προγνωστικό.

Οι Πατρινοί επέδειξαν πάντως μεγαλύτερο ψυχραιμία. Ο Κουμπούρας αποβλήθηκε με πέμπτο φάουλ, αλλά το τρίποντο του αειθαλή Πέτροβιτς έκανε το 61-58 στο 37'50''. Ο Γκιζόγιαννης το έχασε από την άλλη και το 63-58 από τον Αλίχοντζιτς στο 38'23'' έγειρε οριστικά την πλάστιγγα στην πλευρά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο φινάλε πήραν και μικρή διαφορά.

Στα πλέι άουτ, οι Μαχητές εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους για δεύτερη φορά και νικώντας 86-63 έστειλαν τον Πανερυθραϊκό στη Β' Εθνική, μαζί με Φίλιππο Βέροιας, Πευκοχώρι και Περιστέρι.

Αντίθετα η ομάδα των Πεύκων θα παίξει για δεύτερη σερί σεζόν στην Α2 κατηγορία.

Τα αποτελέσματα των...

ΠΛΕΪ ΟΦ

Εθνικός - Προμηθέας 60-68 (2-3)

ΠΛΕΪ ΆΟΥΤ

Μαχητές - Πανερυθραϊκός 86-63 (3-2)

News 24/7

24MEDIA NETWORK