Μανωλόπουλος στο Contra.gr: "Αυτός είναι ο Ούκιτς"

Δείξε μου το βοηθό σου, να σου πω τι προπονητής είσαι. Όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης, στη δύσκολη αποστολή του, επέλεγε να έχει δίπλα του τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, ήξερε πολύ καλά το γιατί.

Μανωλόπουλος στο Contra.gr: "Αυτός είναι ο Ούκιτς"

Ο άνθρωπος πίσω από τον προπονητή του Παναθηναϊκού μιλά στο Contra.gr για την κατάκτηση του κυπέλλου, εξηγεί το πετυχημένο… make over του "τριφυλλιού" σε λιγότερο από μια εβδομάδα, εκθειάζει τον πραγματικό Ούκιτς και καταδικάζει τα θλιβερά γεγονότα, τις εικόνες ντροπής, που οδήγησαν στη διακοπή.

Η συνέντευξη του Σ.Μανωλόπουλου στο Contra.gr

Μια εύκολη, αλλά ταυτόχρονα περίπλοκη ερώτηση: τι άλλαξε μέσα σε έξι ημέρες;

" Βλέποντας το παιχνίδι της προηγούμενης Δευτέρας στο ΣΕΦ, καταλάβαμε πολλά πράγματα. Είδαμε τι δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε αυτό το πρόσωπο και εστιάσαμε πολύ στις λεπτομέρειες, πάνω στις οποίες δουλέψαμε γνωρίζοντας ότι μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό".

Ειπώθηκε κάτι συγκεκριμένο;

" Σε κάθε ομάδα κάθε παίκτης έχει το ρόλο του, άρα και τις επιμέρους οδηγίες. Δεν χρειάζεται πάντως να πεις πολλά. Οι ίδιοι οι παίκτες άλλωστε ήξεραν ότι δεν απέδωσαν στο επίπεδο που μπορούσαν. Δεν απογοητεύτηκαν όμως. Το έδειξαν άμεσα στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, ιδίως δε στον τελικό, για τον οποίο όλοι την εβδομάδα ανυπομονούσαν. Τον περίμεναν πώς και πώς…"

Ήθελαν να αποδείξουν κάτι;

" Όχι, γιατί γνωρίζουν ότι έχουν δυνατότητες. Περισσότερο πείσμωσαν να αντιστρέψουν την κατάσταση".

Μανωλόπουλος στο Contra.gr: "Αυτός είναι ο Ούκιτς"
INTIME SPORTS

Από μπασκετικής άποψης πώς εκφράστηκε αυτό;

" Αναμφίβολα ο τομέας των ριμπάουντ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι. Εκεί που υστερήσαμε στο παιχνίδι του ΣΕΦ, υπερτερήσαμε αυτή τη φορά. Η συνολική διαφορά ήταν δέκα ριμπάουντ, στην αρχή τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 20-6! Μεγάλη διαφορά σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι, νούμερο που αντανακλά τη θέληση και την προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά".

Ο Ούκιτς ήταν ο αστάθμητος παράγοντας; Έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ…

" Ο Ούκιτς είναι ένας παίκτες που συνδυάζει ταλέντο και εμπειρία. Ξέρει από τέτοια παιχνίδια. Συν τοις άλλοις έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια όλο το διάστημα που βρίσκεται μαζί μας να προσαρμοστεί σε διαφορετικά δεδομένα και έχει πράγματι βελτιωθεί. Ένα πράγμα που είτε δεν έχει προσεχθεί ή γραφεί είναι η άμυνα που παίζει. Είναι καταπληκτικός σε αυτόν τον τομέα, ξοδεύοντας πολλή ενέργεια. Αυτόν τον παίκτη θέλουμε".

Όλα αυτά βέβαια συνέβησαν σε μια εφιαλτική ατμόσφαιρα…

" Πραγματικά είναι κρίμα που καταστρέφεται μια τέτοια γιορτή, ένας αγώνας μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων. Τα παραδείγματα είναι δίπλα μας, σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, για να τα αγνοήσουμε κι όμως εμείς κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε. Δεν έχω λόγια να πω γι’ αυτά που συνέβησαν".

Το κύπελλο κατακτήθηκε, υπάρχει όμως και συνέχεια. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να σπάσει το διαφαινόμενο πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού στους τελικούς του πρωταθλήματος;

" Είναι πολύ μακριά να συζητάμε για κάτι τέτοιο από τώρα. Μεσολαβούν αναρίθμητα παιχνίδια και πολύς χρόνος. Το βέβαιο είναι πως έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, τόσο ατομικά, με παίκτες που βρίσκονται ακόμη πίσω, όσο και ομαδικά. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια και πολλά πράγματα να δώσει".

Μανωλόπουλος στο Contra.gr: "Αυτός είναι ο Ούκιτς"
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK