Απόλλων Πάτρας - Παναθηναϊκός 53-68

Το 16ο κύπελλο της ιστορίας του και τέταρτο στη σειρά κατέκτησε ο πολυνίκης Παναθηναϊκός! Στον τελικό του ΟΑΚΑ επιβλήθηκε 68-53 του αγχωμένου Απόλλωνα και επιβεβαίωσε πλήρως τα προγνωστικά απέναντι στο αουτσάιντερ.

Απόλλων Πάτρας - Παναθηναϊκός 53-68

Η εξέλιξη

Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να εμπλακεί σ' ένα παιχνίδι που θα εγκυμονούσε κινδύνους και η συνολική προσπάθεια στην άμυνα, με πίεση στην μπάλα, αλλαγές και νταμπλ τιμ, έφερε τα 4 λάθη του Απόλλωνα και το γρήγορο 9-0. Όταν ο ώριμος Αργυρόπουλος πάτησε παρκέ και οι Πατρινοί λειτούργησαν πιο ορθόδοξα, η διαφορά μειώθηκε ως το 16-12.

Παρόλα αυτά οι "πράσινοι", εγκλωβίζοντας τους Αμερικανούς του Βετούλα, είχαν σταθερά το προβάδισμα. Ο Φώτσης, ο Παππάς και Μαυροκεφαλίδης λειτούργησαν ως ασπίδα για τους μικρούς (Μποχωρίδη, Χαραλαμπόπουλο) που πήραν νωρίς το βάπτισμα και το "τριφύλλι" πήγε ακόμη και στο 27-12, την ώρα που οι έτεροι φιναλίστ βιάζονταν να επιστρέψουν. Τα άνευ πίεσης λάθη των παικτών του Ιβάνοβιτς έδωσαν στον Απόλλωνα αιφνιδιασμούς και το 27-18, οι "πράσινοι" όμως τιμωρούσαν σταθερά την επιλογή της άμυνας χωρίς βοήθειες που είχε επιλέξει ο Βετούλας και το 39-20 του 20' είχε ήδη γράψει την ιστορία του μεγάλου αγώνα.

Οι Αχαιοί δεν ήθελαν να πέσουν αμαχητί, πάλεψαν για κάθε μπάλα, είχαν όμως ένα βουνό ν' ανέβουν και ο Παναθηναϊκός δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν την ελάχιστη πιθανότητα επιστροφής. Ο Μπατίστα έκανε το 46-24 και ο Παππάς το 52-29, σκορ που αντανακλούσαν την τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Ήδη από τις αρχές της τέταρτης περιόδου ο Λούντζης πήρε θέση στο παρκέ, εξέλιξη που φανέρωσε ότι ο τελικός είχε πια τελειώσει.

Ο Νιφόρας, ο νεαρός του Απόλλωνα, ολοκλήρωσε ένα 9-0 αλλά πόσο περισσότερο να μειώσει η ομάδα του Βετούλα; Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο, ο Διαμαντάκος έκανε το 65-45, ο Χαραλαμπόπουλος το 68-51 και μαζί με την κούπα, οι πιτσιρικάδες κέρδισαν το δικαίωμα να λένε ότι συμμετείχαν ενεργά σε αυτήν.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο πιο "ψημένος" από αγώνες που κρίνουν τίτλους, ξέρει να επωμίζεται τις ευθύνες του.

2. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που εξελίχθηκε σε... Τσαρτσαρή. Ήρθε από τον πάγκο και έκανε τη διαφορά.

3. Παππάς και Γιάνκοβιτς για τις ασίστ που αποτύπωσαν τον τρόπο σκέψης τους στον τελικό.

4. Ο Νίκος Αργυρόπουλος γιατί προσπαθούσε να σταθεί αξιοπρεπώς.

5. Ο Νίκος Βετούλας, αυτός που οδήγησε τον Απόλλωνα μέχρι αυτό το σημείο, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος.

Το φύλλο αγώνα

Αν υπήρχε μία αμφιβολία για τον τελικό νικητή του τελικού αφορούσε την αγωνιστική/ψυχολογική κατάσταση του Παναθηναϊκού μετά τα όσα είδαμε στο ματς της Πέμπτης με την Άλμπα. Οι "πράσινοι" διέλυσαν κάθε ερωτηματικό με την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, δέχθηκαν μόνο 20 πόντους και άφησαν τον Απόλλωνα με τη χαρά της συμμετοχής. Οι τίτλοι μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο τους συλλόγους και ο Παναθηναϊκός προσέθεσε στην πλούσια τροπαιοθήκη του ακόμη μία κούπα. Τώρα οφείλει ν' αποδείξει ότι παραμένει στην ελίτ της Ευρώπης, κερδίζοντας στο Βελιγράδι. Οι Πατρινοί έχασαν δεύτερο τελικό στην ιστορία τους, άξιζαν να είναι εκεί, αλλά λύγισαν από την πίεση. Θα μπορούσαν να είναι πιο ανταγωνιστικοί, όπως το '97, άλλες εποχές όμως.

Το LIVE του τελικού

14:58
Καλησπέρα σας από το ΟΑΚΑ.
14:59
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Πάτρας, στον 40ό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
15:01
Μικρή κίνηση αυτή τη στιγμή στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού, σχεδόν δυο ώρες πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ του αγώνα.
15:02
Τα λάβαρα του τυπικά γηπεδούχου Απόλλωνα Πάτρας και του Παναθηναϊκού, στην οροφή του ΟΑΚΑ.
15:04
Στο pregame του σημερινού αγώνα, τα παιδικά τμήματα του Παναθηναϊκού και της Απολλωνιάδας (σ.σ. θυγατρικής του Απόλλωνα) δίνουν αγώνα επίδειξης,
15:16
Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρίσκονται και τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού.
15:24
Εν συνεχεία, πήραν θέσεις στην εξέδρα δίπλα από τον πάγκο που θα φιλοξενήσει τους "πράσινους".
15:25
Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται αυτή την ώρα από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ.
15:27
Τι γίνεται έξω από το ΟΑΚΑ, αυτή τη στιγμή
15:30
Στο match programme του τελικού υπάρχει συνέντευξη του Γάιου Σκορδίλη και του Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ο σέντερ του Απόλλωνα Πατρών αναφέρει πως η παρουσία στον τελικό "είναι πιο σημαντική για την πόλη την ίδια! Το καταλαβαίνεις και από τις συζητήσεις που γίνονταν όλο αυτό το διάστημα. Ο Απόλλωνας είχε να εμφανιστεί σε τελικό από το 1997. Και τότε είχε χάσει στο ένα σουτ. Είναι σημαντικό για την πόλη, αλλά και για το σύλλογο, που δεν έχει την ευκαιρία να φτάνει σε έναν τελικό, στη διεκδίκηση ενός τίτλου συχνά στην ιστορία του".
15:34
Από την πλευρά του, ο φόργουορντ του "τριφυλλιού" δήλωσε πως "ο Απόλλωνας είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Διαθέτει παίκτες με πλούσιο επιθετικό ταλέντο, αλλά και έναν πολύ ικανό και καλό προπονητή. Κάθε αγώνας χρειάζεται προσοχή, πολύ περισσότερο ένας τελικός. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατά, να μπούμε έτοιμοι για μάχες σώμα με σώμα, για να μην αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους".
15:34
Στο μεταξύ, τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού προηγούνται 59-28 της Απολλωνιάδας λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου στον αγώνα επίδειξης που προηγείται του τελικού.
15:40
Η ομάδα Παίδων του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται σήμερα τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ, πίσω από τον Δούκα.
15:41
Αν θέλετε να πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού των Παίδων (αν και αυτό είναι το έλασσον που απασχολεί), οι "πράσινοι" προηγούνται με 61-32 στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης.
15:45
Οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού παίρνουν θέση στο "πέταλο" του ΟΑΚΑ.
15:47
Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και οι πρώτοι φίλοι του Απόλλωνα Πάτρας. Περίπου 200 φίλαθλοι των "μελανόλευκων" βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κλειστό και κάνουν αισθητή την παρουσία τους με συνθήματα!
16:01
Ολοκληρώθηκε ο αγώνας Παίδων των ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με 67-32
16:05
Οι πρώτοι φίλοι του Απόλλωνα που ήρθαν στο ΟΑΚΑ, πριν από λίγη ώρα
16:07
Ακόμη ένα βίντεο από την άφιξη των πρώτων Πατρινών
16:07
Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα βγήκαν πρώτοι στη σάλα του ΟΑΚΑ, για το καθιερωμένο "ζέσταμα".
16:09
Περίπου δύο χιλιάδιες φίλοι των ομάδων βρίσκονται ήδη στο ΟΑΚΑ, περίπου μια ώρα πριν το τζάμπολ. Η κεντρική θύρα (εκεί όπου δηλαδή θα κάτσουν οι "ουδέτεροι") είναι σχεδόν γεμάτη,
16:10
Η είσοδος του Απόλλωνα και η αποθέωση από τους φίλους των "μελανόλευκων"
16:11
Οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Διαμαντάκος και Μιχάλης Λούντζης είναι οι πρώτοι "πράσινοι" που πέρασαν στο παρκέ, για τα πρώτα σουτάκια
16:14
Μία ώρα έμεινε για την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος
16:15
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία
16:16
Οι τελευταίες στιγμές στον αγώνα των Παίδων και το χειροκρότημα που εισέπραξαν από τον κόσμο που βρίσκεται στο ΟΑΚΑ
16:18
Ο Λευτέρης Μποχωρίδης βγήκε στο παρκέ. Είναι ο δεύτερος σερί τελικός για τον 21χρονο, αφού πέρσι είχε αγωνιστεί σε αυτόν της Κρήτης, με τη φανέλα του Άρη.
16:21
Η "πράσινη" Ακαδημία στις εξέδρες του ΟΑΚΑ
16:21
Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, "πράσινα" πανό από Μεσόγεια, Αγρίνιο, Σέριφο, Δυτικά Προάστια, Καβάλα, Χανιά, Πατήσια, Γλυφάδα, Κοζάνη, Άγιο Νικόλαο και Λήμνο.
16:25
Οι εξέδρες του ΟΑΚΑ, 45' πριν από το τζάμπολ του μεγάλου τελικού.
16:30
Εκτός αποστολής για τον Παναθηναϊκό βρίσκονται οι: Γιάνις Μπλουμς, Γκάνι Λαουάλ και ΝτεΜάρκους Νέλσον. Τη θέση τους στη δωδεκάδα έχουν πάρει οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Διαμαντάκος
16:32
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πατάει παρκέ και γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Ακολουθούν οι Φώτσης, Γκιστ, Σλότερ...
16:36
Εκτός αποστολής για τον Παναθηναϊκό βρίσκονται οι: Γιάνις Μπλουμς, Γκάνι Λαουάλ και ΝτεΜάρκους Νέλσον. Τη θέση τους στη δωδεκάδα έχουν πάρει οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Διαμαντάκος
16:40
Στο μεταξύ, το match programme του τελικού, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μιλάει για το buzzer beater τρίποντο που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ, στα ημιτελικά. Τι λέει; "Δεν θέλω να στέκομαι στο ένα σουτ. Νιώθω πάρα πολύ έτοιμος να βοηθάω την ομάδα μου σε κάθε παιχνίδι. Θέλω να τη βοηθάω να παλεύει και να τη βλέπω να φτάνει στη νίκη. Αυτό είναι το ουσιαστικό και αυτό που μένει στο τέλος: Οι νίκες της ομάδας".
16:45
Ο Απόλλωνας θα παραταχθεί στον αποψινο τελικό με τους: Σκορδίλη, Αργυρόπουλο, Γκάλογουεϊ, Πεν, Φιτζπάτρικ, Μπατή, Ελ Αμίν, Πελεκούδα, Μολφέτα, Νιφόρα, Γεωργαλλή και Ότζο
16:46
Ο τελευταίος θα κάνει μάλιστα απόψε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Πατρινών
16:46
Για τον Παναθηναϊκό θα αγωνιστούν οι: Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Γκιστ, Μπατίστα, Διαμαντάκος και Λούντζης
16:47
Οι φίλαθλοι του Απόλλωνα Πατρών είναι αρκετά ενθουσιώδεις
16:50
Η πλευρά των "πράσινων" φιλάθλων περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη του τελικού
16:53
Τι περιμένει από τον τελικό ο Γάιος Σκορδίλης; "Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, παίζοντας ουσιαστικά στην έδρα του Παναθηναϊκού. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε. Σε τέτοια παιχνίδια είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να είσαι κοντά στο σκορ και εκεί, στο τέλος, να προσπαθείς να κλέψεις το παιχνίδι", αναφέρει ο ίδιος στο match programme του τελικού.
16:56
Τα τελευταία σουτάκια, πριν από το τζάμπολ.
17:02
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στο παρκέ, για το τελευταίο μέρος της προθέρμανσης
17:04
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έκατσε εν τέλει στα επίσημα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός πήρε θέση στις καρέκλες δίπλα στον "πράσινο" πάγκο.
17:07
H εικόνα του ΟΑΚΑ, σχεδόν 5' πριν από το τζάμπολ.
17:08
Ώρα για την παρουσίαση των δυο ομάδων, στα πρότυπα του ΝΒΑ... Τα φώτα στο κλειστό έσβησαν!
17:09
Αρχή με τον τυπικά φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό.
17:13
Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των ομάδων. Σε λιγότερο από τρία λεπτά θα έχουμε το τζάμπολ της αναμέτρησης
17:15
Όλα έτοιμα για το τζάμπολ! Οι παίκτες στους πάγκους για τις τελευταίες οδηγίες.
17:16
Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με τους Διαμαντίδη, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Μπατίστα.
17:17
Ελ-Αμίν, Γεωργαλής, Φιτζπάτρικ, Γκάλογουεϊ και Σκορδίλης οι βασικοί του Απόλλωνα. Πρώτη επίθεση για τους Αχαιούς.
17:17
Ο Γεωργαλλής αστοχεί.
17:18
Ο Γκιστ μαζεύει το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Διαμαντίδη αλλά αστοχεί...
17:19
Ο Γκιστ σκοράρει πίσω από τα 6,75, για το 0-3.
17:20
Τρίτο κλέψιμο για τους "πράσινους", στα πρώτα 2'17" του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός παίζει με παγίδες στο πικ-εν-ρολ.
17:21
Ο Γιάνκοβιτς κερδίζει φάουλ από τον Γεωργαλή και διαμορφώνει το 0-5, με 2/2 βολές.
17:21
Ο Μπατίστα σκοράρει στον αιφνιδιασμό, για το 0-7 (3'10").
17:22
Βήματα ο Αργυρόπουλος, κατοχή για τους "πράσινους".
17:23
Ο Διαμαντίδης διευρύνει το σερί των "πράσινων" (0-9).
17:23
Ο Φιτζπάτρικ σκοράρει τους πρώτους πόντους του Απόλλωνα στον τελικό (2-9).
17:24
Λάθος του Σκορδίλη, νέα επίθεση για τον Παναθηναϊκό. 5 λάθη ο Απόλλων στα πρώτα 5'15" του τελικού.
17:25
Ο Αργυρόπουλος μειώνει σε 4-9, με 2/2 βολές.
17:27
Ο Μπατίστα σκοράρει, κερδίζει φάουλ από τον Σκορδίλη, ευστοχεί στη συμπληρωματική βολή και κάνει το 4-12 στα 4'14" για τη λήξη της πρώτης περιόδου στο ΟΑΚΑ.
17:29
Ο Φιτζπάτρικ μειώνει σε 7-12, με γκολ-φάουλ.
17:30
Ο Φώτσης ευστοχεί σε τρίποντο και στέλνει τη διαφορά στο +8 (7-15). Ο Αργυρόπουλος απαντά με τον ίδιο τρόπο (10-15, 7'30").
17:31
Ο Φώτσης διαμορφώνει το 10-16, με 1/2 βολές.
17:32
Άστοχο τρίποντο ο Φιτζπάτρικ, ριμπάουντ επιθετικό από τον Αργυρόπουλο ο οποίος όμως αστόχησε στη συνέχεια.
17:32
Ο Ελ-Αμίν σκοράρει στον αιφνιδιασμό και ο Απόλλων μειώνει σε 12-16.
17:33
Ο Μαυροκεφαλίδης κερδίζει φάουλ από τον Ελ-Αμίν και κάνει το 12-18, από τη γραμμή των βολών. Παππάς στο παρκέ, αντί του Σλότερ.
17:33
Ο Ελ-Αμίν αστοχεί σε τρίποντο.
17:34
Στο 12-21 ο Παναθηναϊκός, με τρίποντο του Παππά.
17:34
Τέλος πρώτης περιόδου, 12-21.
17:36
Τα δεκάλεπτα: 12-21.
Απόλλων (Βετούλας): Σκορδίλης, Αργυρόπουλος 5 (1), Γκάλογουεϊ, Πεν, Φιτζπάτρικ, Ελ-Αμίν 2, Γεωργαλής.
Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 4 (1), Παππάς 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 3 (1), Μπατίστα 5.
17:37
Ο Παππάς κάνει το 12-23.
17:38
Άστοχος ο Παππάς για τρεις.
17:39
Ο Γκάλογουεϊ αστοχεί για τρίποντο. Ο Απόλλων έχει 1/8 τρίποντα, έπειτα από 11'47" αγώνα και ο Νίκος Βετούλας καλεί τάιμ άουτ.
17:40
Άστοχος ο Μποχωρίδης, κατοχή για τον Απόλλωνα.
17:42
Νέο άστοχο τρίποντο του Γκάλογουεϊ από τη γωνία. Εν συνεχεία ο Μαυροκεφαλίδης κάνει το 12-25.
17:43
Ο Μαυροκεφαλίδης στέλνει τη διαφορά στο +15 (12-27, 13'23").
17:44
Ο Φώτσης αστοχεί ελεύθερος για τρεις. Με πέντε Έλληνες αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ στο παρκέ, τους Μποχωρίδη, Χαραλαμπόπουλο, Παππά, Μαυροκεφαλίδη και Φώτση.
17:45
Ο Ελ-Αμίν δίνει λύσεις στην επίθεση του Απόλλωνα (14-27). Απομένουν 5'25" για τη λήξη του ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ.
17:47
Ο Παππάς σταματάει τον αιφνιδιασμό του Απόλλωνα, με φάουλ στον Μπατή.
17:48
Ο Φιτζπάτρικ καρφώνει στον αιφνιδιασμό για το 16-27 και ο Ιβάνοβιτς καλεί τάιμ άουτ.
17:49
Για τον Απόλλωνα έχουν σκοράρει μόνο τρεις παίκτες, οι Φιτζπάτρικ (7), Αργυρόπουλος (5) και Ελ-Αμίν (4)!
17:50
Ο Μπατής σκοράρει στον αιφνιδιασμό και ο Απόλλων μειώνει σε 18-27.
17:50
Ο Φώτσης καρφώνει και ο Παναθηναϊκός προηγείται 18-29.
17:52
Ο Απόλλων έχει 6/16 δίποντα, 1/10 τρίποντα, 3/3 βολές. Ο Παναθηναϊκός έχει 7/15 δίποντα, 3/10 τρίποντα και 6/7 βολές, στο 17'.
17:54
Ο Διαμαντίδης κερδίζει φάουλ από τον Πενν και κάνει το 18-31 με 2/2 βολές.
17:55
Γκάλογουεϊ αντί Μπατή, στο παρκέ για τον Απόλλωνα.
17:55
Ο Γιάνκοβιτς σκοράρει και ο Παναθηναϊκός προηγείται 18-33.
17:56
Ο Ελ-Αμίν αστοχεί σε τρίποντο στον αιφνιδιασμό.
17:56
Ο Σλότερ ευστοχεί πίσω από τα 6μ.75 και ο Παναθηναϊκός στο +18 (18-36).
17:58
Ο Αργυρόπουλος κερδίζει φάουλ από τον Διαμαντίδη και μειώνει σε 20-36 με 2/2 βολές. Απομένουν 27.8" για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ.

17:59
Φάουλ του Γεωργαλή στον Διαμαντίδη.
18:00
Ο Διαμαντίδης ευστοχεί σε τρίποντο και ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 20-39. Το +19 είναι η μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα, για τους "πράσινους".
18:04
Απόλλων Πάτρας - Παναθηναϊκός 20-39
Τα δεκάλεπτα: 12-21, 20-39.
Απόλλων (Βετούλας): Σκορδίλης, Αργυρόπουλος 7 (1), Γκάλογουεϊ, Πεν, Φιτζπάτρικ 7, Μπατής 2, Ελ-Αμίν 4, Μολφέτας, Νιφόρας, Γεωργαλής, Ότζο.
Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 3 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6 (1), Παππάς 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 3 (1), Μπατίστα 5.
18:07
Στατιστική ημιχρόνου
Απόλλων: 20 πόντοι, 5/5 βολές (100%), 6/16 δίποντα (38%), 1/12 τρίποντα (8%), 15 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 9 λάθη, 1 τάπα, 3 κλεψίματα.
Παναθηναϊκός: 39 πόντοι, 8/9 βολές (89%), 8/17 δίποντα (47%), 5/12 τρίποντα (42%), 21 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 7 λάθη, 1 τάπα, 5 κλεψίματα.
18:15
Όλα έτοιμα για την έναρξη της τρίτης περιόδου.
18:15
Πρώτη επίθεση για τον Απόλλωνα, ο Γεωργαλής αστοχεί σε τρίποντο.
18:16
Ο Φιτζπάτρικ κερδίζει φάουλ από τον Γκιστ.
18:18
Ο Μπατίστα καρφώνει εντυπωσιακά και ο Παναθηναϊκός προηγείται με +21 (20-41, 21'47").
18:19
O Φιτζπάτρικ μειώνει σε 22-41 με 2/2 βολές, έπειτα από φάουλ του Διαμαντίδη (3ο).
18:19
Ο Σκορδίλης σκοράρει για το 24-41.
18:20
Ο Γκιστ σκοράρει πίσω από 6μ.75, για το 24-44 (23').
18:20
Ο Σκορδίλης αστοχεί από κοντά.
18:21
Ο Μπατίστα σκοράρει εκ νέου για το 24-46. Εν συνεχεία ο Σκορδίλης ευστοχεί σε τρίποντο, για το 27-46 (24'05").
18:23
Ο Διαμαντίδης διαμορφώνει το 29-48.
18:23
Ο Γιάνκοβιτς κόβει τον Ελ-Αμίν.
18:24
Στα επίσημα του ΟΑΚΑ βρίσκονται οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος
18:24
Ο Μποχωρίδης στο παρκέ, αντί του Διαμαντίδη.
18:27
Μπατίστα και Διαμαντίδης συνεργάζονται εξαιρετικά (και) απόψε
18:27
Ο Αργυρόπουλος αστοχεί υπό πίεση, σε "νεκρό" χρόνο.
18:28
O Γιάνκοβιτς χάνει την μπάλα όμως ο Αργυρόπουλος αστόχησε στον αιφνιδιασμό, σε προσπάθεια για τρεις.
18:29
Ο Μαυροκεφαλίδης και ο Παππάς στέλνουν τη διαφορά στο +23 (29-52).
18:30
Ο Μαυροκεφαλίδης σκοράρει εκ νέου και ο Παναθηναϊκός ξεφεύγει με 29-54. Τάιμ άουτ από τον Νίκο Βετούλα, στα 1'08" για τη λήξη της τρίτης περιόδου.
18:31
Ο Πεν μειώνει σε 31-54.
18:32
Ο Μαυροκεφαλίδης με γκολ-φάουλ διαμορφώνει το 31-57.
18:32
Τέλος τρίτης περιόδου στο ΟΑΚΑ (31-57).
18:34
Απόλλων Πάτρας - Παναθηναϊκός 31-57 (30').
Τα δεκάλεπτα: 12-21, 20-39, 31-57.
Απόλλων (Βετούλας): Σκορδίλης 5 (1), Αργυρόπουλος 9 (1), Γκάλογουεϊ, Πεν 2, Φιτζπάτρικ 9, Μπατής 2, Ελ-Αμίν 4, Μολφέτας, Νιφόρας, Γεωργαλής, Ότζο.
Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 3 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6 (1), Παππάς 7 (1), Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 6 (2), Μπατίστα 9.
18:36
Κι ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο. Οι 20 πόντοι που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός είναι οι λιγότεροι στην ιστορία 1ου ημιχρόνου τελικού Κυπέλλου Ελλάδας (σ.σ. 34-21, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1999).
18:37
Ο Φιτζπάτρικ σκοράρει πίσω από τα 6μ.75, για το 37-59.
18:38
Νέο τρίποντο για τον Απόλλωνα, με τον Νιφόρα (40-59, 32'13").
18:39
Ο Μποχωρίδης σκοράρει από τα 7 μέτρα, για το 40-62.
18:39
Ο Φιτζπάτρικ δίνει λύσεις στην επίθεση του Απόλλωνα (43-62, 33'32").
18:42
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν στήσει το δικό τους "πάρτι" στις εξέδρες και περιμένουν την απονομή του 16ου "πράσινου" Κυπέλλου Ελλάδας.
18:43
Ο Μολφέτας αστοχεί υπό πίεση για τρεις.
18:43
Στο παρκέ για τον Παναθηναϊκό βρίσκονται οι 18χρονος Χαραλαμπόπουλος, ο 16χρονος Λούντζης, ο 20χρονος Διαμαντάκος, ο 21χρονος Μποχωρίδης και ο 25χρονος Γιάνκοβιτς.
18:45
Ο Διαμαντάκος διαμορφώνει το 45-63, με 1/2 βολές.
18:46
Ο Φιτζπάτρικ μειώνει σε 47-65.
18:47
Ο Πελεκούδας μειώνει σε 49-65 και κερδίζει το χειροκρότημα των φίλων του Απόλλωνα.
18:48
Στο μεταξύ, οι φίλοι του "τριφυλλιού" τραγουδούν τον ύμνο της ομάδας τους κι ενώ ο Χαραλαμπόπουλος ευστοχεί σε τρίποντο για το 51-68.
18:50
Τέλος αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 53-68 και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 16η φορά στην ιστορία του!!!
18:51
Οι παίκτες του Απόλλωνα Πάτρας κατευθύνονται προς την πλευρά των φίλων των "μελανόλευκων" για να τους ευχαριστήσουν για τη στήριξή τους.
18:53
Οι παίκτες των δυο ομάδων κατευθύνονται στα αποδυτήρια και θα επισρέψουν σε λίγα λεπτά, για τις απονομές.
18:55
Τα δεκάλεπτα: 12-21, 20-39, 31-57, 53-68.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): Σκορδίλης 5 (1), Αργυρόπουλος 9 (1), Γκάλογουεϊ, Πεν 5 (1), Φιτζπάτρικ 19 (2 τρίπ., 11 ριμπ., Μπατής 2, Ελ Αμίν 4, Πελεκούδας 2, Μολφέτας, Νιφόρας 7, Γεωργαλλής, Ότζο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Σλότερ 3 (1), Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6 (1), Παππάς 9 (1), Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 6 (2), Μπατίστα 9, Διαμαντάκος 3, Λούντζης.
18:57
Οι κούπες στη σάλα του ΟΑΚΑ για τις απονομές στους νικητές, τους φιναλίστ και τον MVP.
18:58
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (53 πόντοι): 14/39 δίποντα, 6/25 τρίποντα, 7/7 βολές, 39 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 15 λάθη, 1 τάπα, 6 κλεψίματα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (68 πόντοι): 18/35 δίποντα, 8/22 τρίποντα, 12/14 βολές, 38 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 14 λάθη, 5 τάπες, 7 κλεψίματα.
18:59
Στο παρκέ οι παίκτες του Απόλλωνα, με τους φίλους του Παναθηναϊκού να χειροκροτούν τους παίκτες του Νίκου Βετούλα.
19:02
Είναι το 16ο Κύπελλο του Παναθηναϊκού, και το τέταρτο συνεχόμενο για τους "πράσινους".
19:02
Στο παρκέ και οι θριαμβευτές, μέσα σε αποθέωση!!!
19:03
Φορώντας τα σπέσιαλ για την περίσταση μπλουζάκια, κι ενώ οι φίλοι των "πράσινων" φωνάζουν το όνομα του Διαμαντίδη.
19:04
Πρώτη απονομή για τον MVP του τελικού, Λουκά Μαυροκεφαλίδη! Την απονομή κάνει ο Ταμίας της ΕΟΚ, Δημήτρης Μπασούρης.
19:05
Εν συνεχεία, ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ βραβεύεται ως πρώτος σκόρερ του τελικού με 19 πόντους.
19:06
Οι παίκτες του Απόλλωνα παραλαμβάνουν τα μετάλλιά τους, ως φιναλίστ του μεγάλου Τελικού.
19:08
Ακολουθεί ο Κυπελλούχος Ελλάδας, Παναθηναϊκός.
19:10
Η ομάδα του Παναθηναϊκού στην εξέδρα της νικήτριας ομάδας του 40ου τελικού Κυπέλλου Ελλάδας!
19:16
Η κούπα στα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη! 
19:16
Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβτς έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες και οι φίλοι των πράσινων δίνουν το δικό τους σόου στο ΟΑΚΑ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK