Γιαννόπουλος: "Καμία αδικία, πάνω απ' όλα η βοήθεια στην Ελλάδα!"

Ο άσος του Ρεθύμνου, Χάρης Γιαννόπουλος, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "Νίκη στην... Contra" σχολιάζοντας όλα τα "καυτά" θέματα που απασχολούν την Εθνική ομάδα μπάσκετ και γενικά για το... χάος που επικρατεί μεταξύ Euroleague και FIBA.

Γιαννόπουλος: "Καμία αδικία, πάνω απ' όλα η βοήθεια στην Ελλάδα!"

Ο φόργουορντ του Ρεθύμνου, Χάρης Γιαννόπουλος... ανακρίθηκε στην εκπομπή "Νίκη στην... Contra" στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6. Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής ρωτήθηκε για το... μυστικό να μείνει η ομάδα συγκεντρωμένη εν μέσω της διαμάχης FIBA με Euroleague.

" Όπως είδατε περάσαμε ωραία. Απολαύσαμε κάθε λεπτό μέσα στο γήπεδο και εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε. Το κλίμα ήταν τέλειο αν και δεν έχουμε συνυπάρξει ξανά μαζί. Ήταν σαν να παίζουμε στην ίδια ομάδα καιρό.

Όλοι ήμασταν χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία. Είχαμε θέληση και δίψα να ζήσουμε το κάθε δευτερόλεπτο. Βάλαμε πάνω απ' όλα την ομάδα, τα καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι."

Σχετικά με τα όσα τους είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος όταν συγκεντρώθηκαν για να φτιάξουν την Εθνική ομάδα είπε: "Ομάδα σε τρεις ημέρες δεν στήνεται. Αυτό που ζητήθηκε και ήταν το λογικό, ήταν να κάνει ο καθένας αυτό που ξέρει καλύτερα και να προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε σαν σύνολο και να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Να μην στεκόμαστε στα λάθη. Ο κόουτς το κατάφερε στο έπακρο κι εμείς ακολουθήσαμε το πλάνο του."

Ο Γιαννόπουλος μίλησε επίσης και για το όνειρο που εκπληρώθηκε με την κλήση του στην "επίσημη αγαπημένη": "Από την ημέρα που αρχίζεις να βλέπεις σοβαρά το άθλημα, αυτό ονειρεύεσαι. Την κλήση στην Εθνική Ανδρών. Αυτό το... κουτάκι συμπληρώθηκε και ο καθένας συνεχίζει με τα όνειρά και τις φιλοδοξίες του."

Για το αν τίθεται θέμα δικαιοσύνης όσον αφορά τους παίκτες που θα τραβήξουν το... κουπί των προκριματικών ο 28χρονος είπε: "Εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στον αθλητισμό. Παίζει πάντα ο καλύτερος! Εμείς εκμεταλλευόμαστε αυτή την ευκαιρία. Από εκεί και πέρα δεν το θεωρώ αδικία γιατί αν δεν υπήρχε η κόντρα δεν είχαμε και τις ανάλογες κλήσεις. Ήταν μία ευκαιρία να βοηθήσουμε τη χώρα μας. Να βάλουμε το χέρι μας να διακριθεί η ομάδα μας."

Για την επόμενη ημέρα της Εθνικής μετά τις δύο νίκες σχολίασε: "Τα δύο επόμενα είναι εντός έδρας και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την κλήση των διεθνών. Μέχρι το Φεβρουάριο βέβαια πολλά μπορούν να αλλάξουν."

Κλείνοντας, ο Χάρης Γιαννόπουλος σχολίασε και την κόντρα Euroleague - FIBA, όπως επίσης και αν μία ένωση αθλητών παρόμοια με αυτή του ΝΒΑ θα άλλαζε τα πράγματα: "Σαν τα παιδιά μαλώνουν στο διαζύγιο των γονιών τους. Ποιος θα πάει με ποιον και γιατί... Οι αθλητές οι περισσότεροι και τη γνώμη τους να πουν δεν αλλάζει κάτι. Δεν περνάει από το χέρι μας γιατί είναι διοικητικό το θέμα. Δεν μπορούν να πάρουν θέση οι παίκτες. Όσον αφορά αυτόν τον θεσμό ή την ένωση από ποιους αθλητές να γίνει; Της Euroleague ή της FIBA; Δεν υπάρχει κλειστή λίγκα και το σκηνικό είναι χαοτικό. Χιλιάδες παίκτες, οπότε δύσκολο. Μακάρι να μπορούσε να γίνει, αλλά..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK