Η απάντηση της ΕΟΚ στη FIBA

Επιστολή προς της FIBA απέστειλε η ΕΟΚ, ενημερώνοντας και για σύγκλιση του ΔΣ σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο Eurocup.

Η απάντηση της ΕΟΚ στη FIBA
Βασιλακόπουλος μπάσκετ Ελλάδα

H ΕΟΚ ανέλαβε πρωτοβουλία και απέστειλε επιστολή στη FIBA μέσω της οποίας την ενημερώνει για τις επόμενες κινήσεις της, μετά την επιστολή που έλαβε από την παγκόσμια συνομοσπονδία σχετικά με τις κυρώσεις που θα υποστεί, αν η ΑΕΚ που δήλωσε συμμετοχή στο Eurocup δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις.

Η σχετική επιστολή αναφέρει:

"Αγαπητέ Κύριε Νόβακ,

Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 15 Απριλίου 2016, είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι η Ομοσπονδία μας ΔΕΝ υποστηρίζει με κανέναν τρόπο τις παράνομες δεσμευτικές πρακτικές της ECA ή επιτρέπει σε κάποιο Σωματείο να συνάψει οποιασδήποτε μορφής συμφωνία με την ECA, που να συνδέεται με τέτοιες πρακτικές.

Σεβόμαστε πάντα το Καταστατικό, κανόνες, κανονισμούς και σχετικές αποφάσεις της FIBA και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια σε όλα τα επίπεδα για να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις αυτές. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δικαίωμα να συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων που οργανώνει η FIBAEurope και η ίδια η FIBA.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας για να γίνει επίσημη επικύρωση αυτής μας της θέσης, η οποία θα σας διαβιβαστεί αμέσως".

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ Η ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Επιστολή προς της FIBA απέστειλε και η Ομοσονδία της Σλοβενίας, τονίζοντας ότι η ποινή που της έχει επιβληθεί είναι άδικη.

"Η μπασκετική ομοσπονδία της Σλοβενίας δεν υποστηρίζει τις πρακτικές της ECA. Καμία ομάδα ή ομοσπονδία μας δεν έχει συμφωνήσει με την ECA. Η συμφωνία ήταν προφανώς μεταξύ της ECA και της Αδριατικής Λίγκας. Η ομοσπονδία της Σλοβενίας δεν έχει λόγο ή δικαίωμα ψήφου ή άλλη επιρροή στην Αδριατική Λίγκα. Πιστεύουμε πως αυτές οι κατηγορίες της FIBA Europe θα έπρεπε να αφορούν μόνο την Αδριατική Λίγκα", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΜΕ FIBA ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ

Η μία μετά από την άλλη χώρα που απειλήθηκε από τη FIBA με αποκλεισμό εάν δεν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα, συντάσσονται κι επίσημα με την παγκόσμια ομοσπονδία στον πόλεμο που μαίνεται με την Ευρωλίγκα.

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ και σπουδαία δόξα της χώρας, Αντρέι Κιριλένκο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ενημέρωσε τις ομάδες ότι σε περίπτωση που επιλέξουν να αγωνιστούν στο Eurocup, θα αποβληθούν από την ομοσπονδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αιχμηρή ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ κατά FIBA και διαιτησίας!
Η FIBA θέλει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό από το 2017

News 24/7

24MEDIA NETWORK