H παρουσίαση του Καλαϊτζή από τον Δούκα

Ο Γιώργος Καλαϊτζής επέλεξε να κλείσει και τυπικά την καριέρα του αγωνιζόμενος στον Δούκα ο οποίος φρόντισε να τον παρουσιάσει με κάθε επισημότητα την Τετάρτη.

H παρουσίαση του Καλαϊτζή από τον Δούκα

Ο Δούκας κοινοποίησε τα εξής:

Η σημερινή ημέρα ήταν ξεχωριστή και ιστορική για το τμήμα Μπάσκετ του Δούκα που παρουσίασε κάτι περισσότερο από τη μεταγραφή ενός μεγάλου αθλητή στο ρόστερ της ανδρικής του ομάδας... Ήταν κάτι περισσότερο...για πολλούς λόγους, συναίσθημα που σίγουρα ένιωσαν όσοι παραβρέθηκαν το μεσημέρι στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς κατά την παρουσίαση του Γιώργου Καλαϊτζή από την διοίκηση της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φουαγιέ του θεάτρου είχε στηθεί μια μικρή έκθεση με τις δύο κούπες των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που κατέκτησε ο Καλαϊτζής, μετάλλια από διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις, ένα δίπλωμα και δύο ιστορικές φανέλες του - μια του Παναθηναϊκού και μια της Εθνικής ομάδας.

Ο 37χρονος καλαθοσφαιριστής, εμφανώς συγκινημένος και χαρούμενος για την προσθήκη του στην ευρύτερη οικογένεια των "μπλε", μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του εντός και εκτός γηπέδων... Αναφέρθηκε στα 19 χρόνια της καριέρας του, τις δύο κατακτήσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων με τον Παναθηναϊκό, τις στιγμές που του έμειναν ανεξίτηλες στη μνήμη του, τις τρεις κορούλες του και τις οικογενειακές στιγμές που νοστάλγησε όσο αγωνιζόταν εκτός Αττικής, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που τον οδήγησαν να κλείσει την καριέρα του στον ΑΣΕΔ...

Την εκδήλωσε παρουσίασε ένας εκ των κορυφαίων αθλητικών δημοσιογράφων της χώρας, ο Βασίλης Σκουντής, ο οποίος αναφέρθηκε στα "έργα και ημέρες" του αθλητή, τις ομάδες που αγωνίστηκε (Νίκη Βόλου, Πανιώνιος, Στεφανέλ Μιλάνου, Παναθηναϊκός, Άρης, Πανελλήνιος, Κολοσσός Ρόδου), τους τίτλους που κατέκτησε (2 Ευρωπαϊκά, 8 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 3 Κύπελλα Ελλάδας, 1 Μουντομπάσκετ Εφήβων) αλλά και το ήθος που πάντα συνόδευε την παρουσία του...

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην 35χρονη ιστορία του ΑΣΕΔ, τα αγωνιστικά τμήματα που καλλιεργεί, τις 2 πρόσφατες κατακτήσεις του Πανελλήνιου Αργυρού Μεταλλίου από την Παιδική ομάδα (2011 και 2013), τις επιτυχίες της σχολικής ομάδας αλλά και τις 5 χρονιές που η ανδρική ομάδα αγωνιζόταν στην Α2 (2003-2008).

Αμέσως μετά, ο κ. Κωνσταντίνος Δούκας - εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου - καλωσόρισε το Γιώργο Καλαϊτζή στην ομάδα, τονίζοντας ότι εκτός της αγωνιστικής του προσφοράς, ο ΑΣΕΔ έχει να κερδίσει πολλά από τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία του στα γήπεδα και τα αποδυτήρια. Αναφέρθηκε στο έργο και το όραμα του Συλλόγου από την πρώτη ημέρα που ιδρύθηκε, το γεγονός ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και αποδεικνύεται έμπρακτα σε Σύλλογο και Σχολείο, τις πολλές επιτυχίες που μας έχουν χαρίσει όλα τα αθλήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και τη φιλοσοφία του ΑΣΕΔ που περικλείεται στο σύνθημα "Νους υγιής εν σώματι υγιεί". Η ρήση αυτή βρίσκει πλέον έναν ιδανικό εκφραστή στο πρόσωπο του Γιώργου στον οποίο ο κ. Δούκας ευχήθηκε υγεία και να παραμείνει πολλά χρόνια κοντά στη νέα του ομάδα...

Στο ίδιο "μήκος κύματος" κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προπονητή των "μπλε", Γιάννη Γιαννόπουλου, όπου καλωσόρισε με τη σειρά του τον αθλητή στην ομάδα τονίζοντας ότι θα βοηθήσει τους στόχους του τμήματος εντός και εκτός γηπέδων... Γνώρισε το Γιώργο σε ηλικία 13 ετών (στις μικρές Εθνικές ομάδες) με "κόκκινα μαλλάκια" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ χαίρεται πραγματικά όπου τον ξανασυναντάει τόσα χρόνια αργότερα... Κλείνοντας, ανέφερε "πιστεύω ότι μπορεί να παίξει ακόμη μια χρονιά, εκτός της φετινής..."

Ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της όμορφης τελετής, τον Βασίλη Σκουντή και τους υπόλοιπους δημοσιογράφους που συμμετείχαν με την παρουσία τους, αλλά και τη διοίκηση του Συλλόγου για την έναρξη της συνεργασία τους... Δήλωσε ότι εμπιστεύτηκε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για την εκπαίδευση των παιδιών του λόγω της ισορροπίας που υπηρετούν μεταξύ μάθησης και αθλητισμού, και κατά επέκταση ήταν ιδανική επιλογή να βρίσκεται κοντά τους αγωνιζόμενος σε έναν Σύλλογο με ήθος και αγάπη για τον αθλητισμό...

Επέλεξε να κλείσει την καριέρα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε αντίθεση με πολλούς άλλους καλαθοσφαιριστές - μεγαλύτερους σε διακρίσεις και προσωπικότητα όπως ανέφερε - όπου έφυγαν από τα παρκέ με αρνητικές αναμνήσεις και συναισθήματα... Θα βοηθήσει τη νέα του ομάδα να εκπληρώσει τους αγωνιστικούς της στόχους, μίλησε με κολακευτικά λόγια για το χαρακτήρα των συμπαικτών του και δεσμεύτηκε να παραμείνει στην οικογένεια του ΑΣΕΔ όσο νιώθει ότι μπορεί να προσφέρει και να υποστηρίξει το έργο που συντελεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK