Οι 10+2 κορυφαίοι ξένοι του μπασκετικού Ηρακλή είναι ένας κι ένας

Οι άθλοι του Ηρακλή ήταν 12. Όσοι και οι ξένοι παίκτες που επιλέξαμε από τα χρόνια της ακμής του. Ο 'Γηραιός' γύρισε στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ και εμείς θυμόμαστε 'κυανόλευκες' μορφές. Ποιος κατακτά την πρωτιά;

Οι 10+2 κορυφαίοι ξένοι του μπασκετικού Ηρακλή είναι ένας κι ένας
EUROKINISSI

Κακά τα ψέματα, ο (υγιής) Ηρακλής είχε λείψει από τη Basket League. Είχε λείψει ο παλμός του Ιβανώφειου. Είχε λείψει η παράδοση που κουβαλά ως μπασκετικό μέγεθος. Είχε λείψει η ανάμνηση από τους τελικούς με την (τότε) Ταουγκρές, το τρίποντο του Λευτέρη Κακιούση με την Αντίμπ (του Ρίβερς), ο 'γιατρός' Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Άρης Χωλόπουλος και ο (γιος του δημάρχου) Νίκος Κούβελας.

Τα 8 χρόνια ήταν πάρα πολλά. Με καθυστέρηση, παρήλθαν όμως. Ο 'Γηραιός' αφαίρεσε από πάνω του τη ρετσινιά της Β' Εθνικής στην οποία κατρακύλησε μετά από 34 χρόνια, 'διέσχισε' -σαν οδοντωτός- το χωροχρόνο και από την Τετάρτη πια έχει εξασφαλισμένο το εισιτήριο επιβίβασης που οδηγεί στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ - με όποια μορφή κι αν έχει αυτή την επόμενη σεζόν (14 ή 16 ομάδες, με ή χωρίς τον Ολυμπιακό, εναλλακτικό σύστημα διεξαγωγής).

Όπως και να 'χει, ο Ηρακλής θα παρίσταται στη λίγκα των ισχυρών (τρόπος του λέγειν), ακολουθώντας τον πρωταθλητή της Α2 Ιωνικό Νικαίας. Η επιβεβαίωση της ανωτερότητάς του στα πλέι οφ ήρθε μπροστά σε 3.500 και τη νίκη με 84-61 επί της Καστοριάς, αφού πρώτα είχε εξουδετερώσει με ροπαλιά τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Η επιστροφή του ενεργοποιεί άλλο ένα -ισχυρό- κομμάτι του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Βέβαια ο Ηρακλής απέχει πολύ από την αναβίωση θαυμαστών επιτυχιών και λαμπερών στιγμών που για σχεδόν 20 χρόνια σημάδεψαν την ιστορία του. Επιτυχίες και στιγμές που είχαν το χνάρι σπουδαίων παικτών. Κυρίως ξένων που ήρθαν προς ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου σε μια περίοδο που ο Ηρακλής ήταν οικονομικά εύρωστος (εποχή Χαΐτογλου) και έφερνε στο Ιβανώφειο Αμερικανούς ή Ευρωπαίους με ατόφιο ταλέντο και βιογραφικό δέκα σελίδων!

Εμείς 'χτίσαμε' μια 12άδα εξ αυτών. Εσείς βάλτε τους στη σειρά με μονάδα μέτρησης την ολότητά τους ως φιγούρες!

φωτογραφίες: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK