Κέρδισε την ένσταση με Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός!

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του πρώτου γύρου για τον α' γύρο της Α1 Γυναικών, όμως το "τριφύλλι" κατέθεσε ένσταση και δικαιώθηκε στον ΑΣΕΑΔ!

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν "φωνάξει" τότε για αντικανονική συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση και είχαν καταθέσει ένσταση πριν από την έναρξη του αγώνα.

Αρχικά το αρμόδιο όργανο της ΕΟΚ είχε απορρίψει την ένσταση και την επιχειρηματολογία των "πρασίνων" για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά σε δεύτερο βαθμό το ΑΣΕΑΔ τους δικαίωσε. Αυτό έγινε με την απόφαση που πήρε για μηδενισμό του Ολυμπιακού για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλάζοντας έτσι τα δεδομένα τόσο στη βαθμολογία της Α1 Γυναικών, όσο και στα playoffs.

Όλα αυτά αφορούσαν την παρουσία της Εβίνας Μάλτση στο παιχνίδι, με το "τριφύλλι" να τη θεωρεί αντικανονική λόγω της απουσίας της από αγώνα της Εθνικής Γυναικών μερικές ημέρες νωρίτερα, με την αιτιολογία ενός τραυματισμού.

Στον Παναθηναϊκό στηρίχθηκαν στο άρθρο 94 (παράγραφος 7) σύμφωνα με το οποίο "καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αποκλείστηκε από την Εθνική ομάδα λόγω τραυματισμού η ασθενείας του, δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε αγώνα του σωματείου στο οποίο ανήκει, πριν από την παρέλευση οκτώ (8) ημερών από τον αγώνα της Εθνικής ομάδας, στον οποίο δεν μετείχε, για την πιο πάνω αιτία. Η ημέρα του αγώνα της Εθνικής δεν υπολογίζεται για τον προσδιορισμό του χρονικού αυτού διαστήματος.

Από τη ρύθμιση της παραγράφου αυτής εξαιρούνται οι καλαθοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν με το σωματείο τους, λόγω τραυματισμού ή ασθενείας τους, σε αγώνα του Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, αμέσως προηγούμενου της Εθνικής ομάδας".

Στην απόφαση που γνωστοποιήθηκε στις δύο ομάδες, γίνεται λόγος για μηδενισμός του Ολυμπιακού, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά πως το παιχνίδι κατακυρώνεται υπέρ του Παναθηναϊκού. Κοινώς, δεν θα πάρουν οι "πράσινες" τους δύο βαθμούς της νίκης, αλλά τον έναν της ήττας, που ούτως ή άλλως είχαν λόγω της ήττας τους στο "Μάκης Λιούγκας" της Γλυφάδας.

Wonderkid

Ρέντις, ο τρίτος καλύτερος ρούκι των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Ντουράντ έχει πει πως 'θα γίνει σταρ'. Αναλυτές εξηγούν ότι κάνει όλα αυτά που απαιτεί πια το παιχνίδι. Ο Καμ Ρέντις δεν νοιάζεται για τίτλους και highlights. Μόνο για το πώς θα γίνει ο καλύτερος.

Podcasts

Θα πάρει η Ολλανδία το Euro 2020;

Οι εθνικές ομάδες βγάζουν... άγρια ένστικτα στο Pod-όσφαιρο, που καταπιάνεται με την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι, τις πιθανότητες να κάνει κάτι η Ολλανδία, με την Εθνική Ελλάδας και με το Euro 2004.