Κι όμως: Γκάλης και Πολίτης στην ίδια εκπομπή!

Εν μέσω αντιρρήσεων για την μετονομασία του κλειστού μπάσκετ του ΟΑΚΑ σε "Νίκος Γκάλης" και τη χρόνια κόντρα τους, το Contra.gr φέρνει στην επιφάνεια ένα VIDEO στο οποίο ο Κώστας Πολίτης εξυμνεί τον Νικ για τα κατορθώματά του, τη συμβολή του στην επιτυχία του '87, τα κατορθώματά του στο παρκέ και τον επαγγελματισμό του.

Κι όμως: Γκάλης και Πολίτης στην ίδια εκπομπή!
Γκάλης Πολίτης

14 Ιουνίου 2005: η τηλεοπτική εκπομπή "Πρωταγωνιστές" (του δημοσιογράφου τότε και όχι πολιτικού αρχηγού) Σταύρου Θεοδωράκη γιορτάζει τα 18 χρόνια από το έπος του 1987.

Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Star Channel, με το τρόπαιο σε πρώτο πλάνο και τους καλεσμένους να κάθονται σε πάγκο, ο παρών Κώστας Πολίτης αποθεώνει τον Νίκο Γκάλη, όσο αυτός βρίσκεται στον τηλεφωνικό αέρα από τη Χαλκιδική, για τη συνεισφορά του στη μεγαλύτερη εθνική επιτυχία που είχε ζήσει μέχρι τότε το ελληνικό μπάσκετ.

Παρά τα όσα είχαν να τους χωρίζουν για χρόνια, ιδίως μετά το απροσδόκητο τέλος του "Νικ" στον Παναθηναϊκό, συνυπάρχουν και συνομιλούν, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, για την ομάδα που εξελίχθηκε σε "επίσημη αγαπημένη".

Η κουβέντα αρχίζει από τις νίκες του "Νικ" στο τάβλι και καταλήγει στα αλησμόνητα καλάθια που πέτυχε στον τελικό με τους -σχεδόν άτρωτους- Σοβιετικούς.

Από τότε μεσολάβησαν 11 ολόκληρα χρόνια. Πλέον ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική στην κορυφή της Ευρώπης εκφράζει τις ενστάσεις του για την επιλογή της Κυβέρνησης να δώσει το όνομα "Νίκος Γκάλης" στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Άλλοι καιροί, άλλα... ήθη.

Κι όμως: Γκάλης και Πολίτης στην ίδια εκπομπή!

Οι ατάκες του Πολίτη για τον Γκάλη:

- "Ο Νίκος ήταν πρωταθλητής στο τάβλι. Ήταν ο καλύτερος".

- "Οι σταρ δεν είναι κλεισμένοι, επικοινωνούν με τον κόσμο. Ερχόντουσαν παιδάκια, έδιναν αυτόγραφα".

- "Το μεγάλο πλεονέκτημα του Νίκου ήταν ότι δεν μπορούσες να τον προβλέψεις. Ο Νίκος είχε μια σειρά κινήσεων που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς. Η καλύτερή του φάση είναι αυτή με τον Φανη Χριστοδούλου. Εκπληκτική".

- "Ο Νίκος είχε το μεγάλο πλεονέκτημα της αυτοσυγκέντρωσης. Τον παρομοιάζαν οι ξένοι προπονητές και δημοσιογράφοι με φαινόμενο. Σαν τον Μποργκ που καιγόταν το στάδιο και δεν έδινε καμία σημασία, μόνο στη ρακέτα και στο μπαλά κι. Ο Γκάλης ήταν συγκεκρντωμένος στο αντικείμενό του".

- "Η ομάδα είχε την ευτυχία να έχει δύο αθλητές, τον Παναγιώτη και τον Νίκο, που ήταν συνεπείς στα ωράρια τους. Παίζει μεγάλο ρόλο οι σταρ να είναι συνεπείς και γι' αυτό ακολουθούσαν οι ζωηροί. Όπως ο Παναγιώτης Φασούλας. Ήταν πλεονέκτημα για την ομάδα".

- "Αν ο καθένας στην ομάδα γνωρίζει το ρόλο του, αν έχεις ικανά στελέχη και υπάρχει ο σταρ που δίνει την ώθηση για την πρώτη θέση. Εκείνη την ομάδα είχε αυτό το καλό ότι και οι σταρ έπαιρνων τη διάκριση μέσα από το σύνολο".

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 6'30'' ΜΕΧΡΙ ΤΟ 24'10''

Photo Credits: Actionimages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτός που τελείωσε τον Γκάλη
Καυστική απάντηση Πολίτη στο Contra.gr: "Είναι κομήτες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK