O Λούντζης στο Ραδιόφωνο 24/7: "Δεν σκεφτόμουν ότι δεν έπαιζα, ήθελα να δουλεύω συνέχεια"

Ο Μιχάλης Λούντζης μίλησε στην εκπομπή "Contra Επίθεση" στο Ραδιόφωνο 247 για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας των Νέων Ανδρών στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του στον Παναθηναϊκό και το μέλλον του.

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIBA.COM)
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2017 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIBA.COM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Contra Επίθεση" στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και μίλησε στους Νίκο Γιάννοπουλο και Γιάννη Ζωϊτό για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μπάσκετ Νέων με το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης μίλησε για τη... μαγεία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου, για την ομάδα και τους προσωπικούς του στόχους, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχει μιλήσει με το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού και τη νέα σεζόν θα δοθεί δανεικός για να βρει χρόνο συμμετοχής.

Ερωτηθείς για το αν είναι δύσκολο να θυσιάζει τις καλοκαιρινές διακοπές για τα τουρνουά με τις Εθνικές ομάδες, ο Λούντζης είπε: "Όχι δεν είναι κάτι δύσκολο. Η Εθνική είναι τιμή! Εμείς το διασκεδάζουμε και δεν αλλάζουμε την Εθνική για τίποτα."

Όσον αφορά το κλίμα στην ομάδα: "Ήμασταν μια παρέα εντός και εκτός γηπέδου και αυτό βγήκε και στο παρκέ!"

Σχετικά με το μείζον θέμα που οι νεαροί παίκτες, παρά το ταλέντο που τους διακατέχει δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχή στις ομάδες τους, σχολίασε: "Είναι δύσκολο. Κυρίως ψυχολογικά το να μην παίζεις. Ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστεί χρόνια ολόκληρα και είναι δύσκολο για έναν μικρό να παίξει και για την ομάδα να τον χρησιμοποιήσει. Αυτό που πρέπει να κάνει ο παίκτης είναι να μην σκέφτεται ότι δεν παίζει και να δουλεύει συνέχεια. Η ευκαιρία θα έρθει και πρέπει να δείξει τι μπορεί να κάνει..."

Μιλώντας για τον εαυτό του ο Μιχάλης Λούντζης αποκάλυψε τα πλάνα του για το μέλλον του στον ΠΑΟ: "Έχω μιλήσει με τους προπονητές και θα πάω δανεικός για να βρω χρόνο συμμετοχής."

Σε ερώτηση για το πόσοι παίκτες από τη... φουρνιά του μπορούν να καθιερωθούν στην Ανδρών τόνισε: "Πιστεύω ότι μπορούν να παίξουν πάνω από 6-7 παίκτες. Αυτό είναι ανάλογα με τη δουλειά που θα κάνει ο καθένας και φυσικά η τύχη."

Για τον κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου και τα όσα ακολούθησαν μετά την ανακοίνωσή του ότι ο κύκλος του έκλεισε ο Λούντζης είπε στην εκπομπή "Contra Επίθεση": "Κάναμε μια κουβέντα στο ξενοδοχείο. Ήταν πολύ όμορφα χρόνια με τον κόουτς. Ένα τεράστιο μερίδιο επιτυχίας ανήκει σε αυτόν και στο επιτελείο του. Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνει και μακάρι να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας. Καλή συνέχεια του εύχομαι στον ΠΑΟΚ και σε όλο το προπονητικό τιμ."

Ερωτηθείς για τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης φουρνιάς τόνισε: "Εκτός από καλούς παίκτες παίζαμε και ο ένας για τον άλλο. Χαιρόμασταν και πονούσαμε όλοι μαζί. Παίζαμε σαν σύνολο. Μάθαμε να μην τα παρατάμε ποτέ."

Για τον τελικό που ήταν και το πιο γεμάτο του παιχνίδι ο Λούντζης είπε: "Ήξερα σε ποιον παίκτη πάνω θα παίξω. Είχα τις κατάλληλες οδηγίες."

Πως ειναι δυνατον να βρειτε χρονο αν οι ομαδες εχουν επτα ξενους; Δεν θα βρισκαμε χρονο, αλλα τωρα δεν μπορω να πω το θεμα. Εγω απλα θελώ να παιζω.

News 24/7

24MEDIA NETWORK