Μπουρούσης: "Μπορεί να πάω στην Καρδίτσα, να την ανεβάσω στην Stoiximan.gr Basket League"

Ο Γιάννης Μπουρούσης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Το 10 το κακό" και μίλησε για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, την Εθνική και φυσικά την υπόθεση με το πούλμαν.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΝΕΛΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΝΕΛΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Xείμαρρος ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή “Το 10 το κακό” με τον Παντελή Διαμαντόπουλο. Ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού και νυν της κινεζικής Τσεζιάνγκ Γκουάνγκσα Λάιονς μίλησε για τον Παναθηναϊκό, την υπόθεση με το πούλμαν, την εθνική ομάδα και πολλά άλλα, σε μία συνέντευξη γεμάτη χιούμορ αλλά και πολλά... μηνύματα.

Αναλυτικά ο διεθνής σέντερ μίλησε:

Για τη σεζόν που πέρασε:"Ήταν δύσκολη σεζόν για μένα. Με τον Πεδουλάκη είχα άλλο ρόλο και όταν ήρθε ο Πασκουάλ ο ρόλος μου αναβαθμίστηκε. Αυτό μου βγήκε σε καλό στο τέλος".

Για την υπόθεση «πούλμαν»:"Δεν με ένοιαξε το πούλμαν. Δεν με πείραξε. Και τι έγινε που γυρίσαμε με πούλμαν; Χαβαλέ. Έτσι κι αλλιώς μας κοροϊδεύουν".

Για τη στάση του Τσάβι Πασκουάλ στο θέμα:"Εάν ο Πασκουάλ έλεγε να φύγει η ομάδα με το αεροπλάνο, η ομάδα θα είχε διαλυθεί. Ο Πασκουάλ κράτησε την ομάδα στα πόδια της".

Για τον Νίκο Παππά:"Ο Παππάς έπρεπε να έχει γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού".

Για την απόφασή του να φύγει από τον Παναθηναϊκό:"Ήθελα να φύγω με ψηλά το κεφάλι. Ήταν καθαρά δική μου επιθυμία".

Μπουρούσης: "Μπορεί να πάω στην Καρδίτσα, να την ανεβάσω στην Stoiximan.gr Basket League"

Για τον Κιμ Τιλί, πρώην συμπαίκτη του στη Μπασκόνια:"Είναι εργαλείο ο Κιμ, μου αρέσει πολύ. Είναι παίκτης ομάδας, δίνει τα πάντα. Ακούει. Εχω κάνει εξαιρετικά παιχνίδια μαζί του".

Για τον Κώστα Μίσσα:"Ο Κώστας Μίσσας είναι χρόνια προπονητής, ξέρει πολύ καλα το μπάσκετ και είναι τρία χρόνια κοντά στην εθνική ομάδα. Θεωρώ ότι θα βγάλει πάνω κάτω το ίδιο στυλ που είχε ο κόουτς Γιαννάκης, στο να την κάνεις σπίτι σου, να παίζεις γι αυτήν".

Για την εθνική ομάδα:"Είναι θέμα συγκυριών και τύχης το ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα με την εθνική τα τελευταία 6-7 χρόνια. Η Εθνική είναι η χώρα μας. Δεν παίζουμε για κανέναν άλλον. Πριν από 1-2 χρόνια ήθελα κι εγώ να σταματήσω, αλλά πάντα κωλώνω. Την Εθνική η δική μου γενιά την έβλεπε σαν το σπίτι μας. Πλέον πρέπει να βγουν μπροστά τα νέα παιδιά. Να βγει ο Σλούκας, ο Μάντζαρης, ο Αγραβάνης”.

Για την Εθνική Νέων:"Δεν τα είδα όλα τα παιχνίδια. Τα τελευταία τρία είδα. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και το πήραν καθαρά και δίκαια. Αυτό τους κάνει μάγκες".

Για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο:"Ο Βασίλης είναι εξαιρετικό παιδί. Πρέπει όμως να αλλάξει νοοτροπία. Πρέπει να γίνει πιο σκληρός. Αυτό του έχω πει. Πρέπει να γίνει πιο αποφασιστικός. Δεν είναι πια ταλέντο, πρέπει να βγει μπροστά".

Για τον Παναθηναϊκό και τη φροντ λάιν που θα έχει τη νέα σεζόν:"Ο Γκιστ ξέρει το πρωτάθλημα, ο Σίνγκλετον θα παίξει, ο Ιαν θα κάνει αυτό που ξέρει. Για τον Ογκαστ, δεν τον ξέρω, δεν μπορώ να πω κάτι".

Για το αν θα έπαιζε ξανά στην Ελλάδα:"Μπορεί να παίξω στον ΑΣΚ, στην Καρδίτσα. Να ανεβάσω την ομάδα στην Stoiximan.gr Basket League".

Για το αν θα επιστρέψει κάποια στιγμή στην ΑΕΚ:"Ποτέ δεν ξέρεις...".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:"Δεν έχει βελτιωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι κρίμα. Εχουμε φέρει επιτυχίες. Δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχει μάρκετινγκ. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Στην Ισπανία το χαίρεσαι".

Για το νέο σύστημα της EuroLeague:"Το μπάσκετ είναι πλέον πιο πολύ να παίζεις παιχνίδια, παρά να κάνεις προπονήσεις. Ο παίκτης θέλει περισσότερο να παίζει. Εχει αλλάξει πάρα πολύ. Το μόνο κακό είναι ότι πολλές ομάδες δεν έχουν τσάρτερ. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι πολύ δυνατό και αυτό είναι καλό για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα βοηθάει και τις δύο ομάδες".

Για τις νίκες και τις ήττες:"Στην Ελλάδα αγαπάμε τη νίκη γιατί θα πάμε την επόμενη μέρα στο καφενείο, στο μπαρ και θα πειράξουμε τον φίλο μας. Εγώ έχω δει άλλα πράγματα στο εξωτερικό και με έχουν αλλάξει".

Για την απόφασή του να πάει στην Κίνα:"Είχα προτάσεις και από Ισπανία και Τουρκία για Ευρωλίγκα. Δεν ήθελα να παίξω φέτος στην Ευρωλίγκα. Ήθελα να δω κάτι διαφορετικό. Τρία χρόνια με έχει ζαλίσει ένας GM από εκεί και πέρα"!

Για το ΝΒΑ:"Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω ένα διετές κλειστό συμβόλαιο. Δεν με τρελαίνει πάντως το ΝΒΑ. Τι είναι το ΝΒΑ; Διασκέδαση, προπόνηση... Δεν έχω μετανιώσει που δεν πήγα στο ΝΒΑ. Εκανα οικογένεια".

Για το αν θα γινόταν προπονητής μετά το τέλος της καριέρας του:"Μπορεί να γινόμουν προπονητής σε ατομικό επίπεδο. Σε ομαδικό... δεν νομίζω".

Για τον Μάικ Τζέιμς:"Χαίρομαι για τον Μάικ. Παίζουν άλλοι κι άλλοι στο ΝΒΑ. Όλοι σε αυτή την ηλικία είμαστε λίγο τρελοί. Αν είναι σοβαρός θα παίξει για χρόνια εκεί".

Για τον Κερεχέτα, πρόεδρο της Μπασκόνια:"Τρελός, αλλά ξέρει πολλά κιλά μπάσκετ. Είναι ο τύπος μαμούνι, ασχολείται, ξέρει τι κάνει".

Για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ:"Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Αδερφός. Αδικούμε άλλους όμως, τον Φώτση, τον Πρίντεζη...".

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει:"Δύο. Ο Σκόλα και ο Μπατίστ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK