Μπροστά τρομάζει, πίσω μπάζει...

Καλός ο Αντετοκούνμπο, καλή η αντίδρασή μας όταν η μπάλα έκαιγε με σωστές επιλογές ακόμη και στον παίκτη που θα κερδίσει τις βολές, αλλά χωρίς άμυνα δεν θα πάμε μακρυά…

ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Eurokinissi Sports)
Antetokounmpo EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ανδρών συνέχισε μεν με νέα, τρίτη κατά σειρά νίκη τα φιλικά προετοιμασίας με το 83-81 επί του Μαυροβουνίου στο Βελιγράδι αλλά για να πάει μακριά η… βαλίτσα στο Ευρωμπάσκετ θα πρέπει να παίξει άμυνα, διαφοριετικά… δεν.

Η απουσία του Γιάννη Μπουρούση που έμεινε εκτός 12αδας για ξεκούραση είναι μία δικαιολογία αφού το Μαυροβούνιο ποντάροντας σε έναν έμπειρο ψηλό όπως ο ΝΒΑερ Βούτσεβιτς έκανε θραύση στο low post ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αφού ο Παπαγιάννης δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να τον ακολουθήσει.

Η Εθνική μας έτσι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ (8-13 και 18-20 στο δεκάλεπτο) και ισορρόπησε όταν βρήκε πεδίο δράσης στο ανοιχτό γήπεδο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Νίκο Παππά. Κάπως έτσι, με 18 πόντους στο transition το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε κεφάλι για πρώτη φορά με τρίποντο του Σλούκα (21-10) και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενο 38-36 παρά τα 1/8 τρίποντα για την ομάδα μας.

Στην 3η περίοδο ο Μίσσας «δοκίμασε» τον Giannis σε θέση «2» ψηλώνοντας την πεντάδα (με Παπανικολάου και Πρίντεζη στο «3» και «4») και έγινε αμέσως η διαφορά. Η Εθνική ξέφυγε 59-53 με τον Greek Freak να βάζει όσους πόντους και στο πρώτο ημίχρονο (9) με τη διαφορά πάντως να αδικεί την ομάδα μας αφού το Μαυροβούνιο κρατιώταν κοντά στο σκορ με τους… ηρωϊσμούς του Ιβάνοβιτς.

Η διαφορά ανέβηκε και στους 8 (62-54) στην 4η περίοδο με τον Σλούκα αλλά το Μαυροβούνιο εκμεταλλευόμενο την αστοχία της Εθνικής μας από το τρίποντο (1/9 μέχρι το 30’) απάντησε με σερί 6-0 μειώνοντας 62-60. Σε εκείνο το σημείο «μίλησε» ο Παπανικολάου με τρίποντο και ασίστ για το 68-62 (34’) με την ομάδα του Τάνιεβιτς πάντως να μην τα παρατάει. Ιβάνοβιτς και Ντούμπλιεβιτς μετέτρεψαν το ματς σε ντέρμπι (77-76 από 77-71) με την Εθνική να έχει 3/4 βολές με Σλούκα και Παππά στο τελευταίο μισό λεπτό, το Μαυροβούνιο να μειώνει 80-78 αλλά να χάνει δις την ευκαιρία ισοφάρισης στο φινάλε αφού το σουτ του Ιβάνοβιτς (1ο του άστοχο σε όλο το ματς…) και το φόλοου του Ντούμπλιεβιτς δεν βρήκαν στόχο.

Σε γενικές γραμμές η Εθνική τα πήγε καλά επιθετικά σημειώνοντας μπόλικους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο κυρίως όμως χάρη στο ταλέντο του Αντετοκούνμπο, τον οίστρο του Παππά και κάποιες ατομικές ενέργειες. Αμυντικά όμως θέλει δουλειά ακόμη και κόντρα σε ομάδες της θεωρητικά «δεύτερης» ταχύτητας όπως το Μαυροβούνιο.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 4, Σλούκας 11, Παππάς 17, Παπαγιάννης, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης, Αγραβάνης 7, Παπαπέτρου 1, Μπόγρης, Γ.Αντετοκούνμπο 20, Θ.Αντετοκούνμπο

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Βούτσεβιτς 18, Μιχάιλοβιτς, Σέχοβιτς 3, Παβλίτσεβιτς, Ράντοντσιτς 3, Τζουκάνοβιτς 5, Ράις 6, Τοντόροβιτς 3, Τζούρισιτς 5, Ντούμπλιεβιτς 10, Μπάροβιτς 6, Ιβάνοβιτς 22

News 24/7

24MEDIA NETWORK