Ο κύβος ερρίφθη: Πρίφτης για Εθνική

Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι πλέον το πολύ μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τις τύχες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ διαδεχόμενος τον Φώτη Κατσικάρη. Ποιος είναι το μεγάλο ατού του Ελληνα κόουτς, ποιο το ζήτημα που απομένει να διευθετηθεί.

Ο κύβος ερρίφθη: Πρίφτης για Εθνική
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν ανέκαθεν, στη μετά-Κατσικάρη εποχή, το πουλέν του Γιώργου Βασιλακόπουλου για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Πλέον, φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη έτσι ώστε ο κόουτς του Αρη να αναλάβει την...εθνική ευθύνη τουλάχιστον για το Ευρωμπάσκετ του 2017!

Οτιδήποτε άλλο για την "επίσημη αγαπημένη" θα αποτελέσει πλέον έκπληξη. Ο Πρίφτης προτιμήθηκε γιατί ξέρει από μέσα την ομάδα (ως σταθερό μέλος του τεχνικού τιμ τα τελευταία χρόνια) αλλά και διότι έπεισε για τις δυνατότητές του ως πρώτος προπονητής μετά την εξαιρετική περσινή σεζόν του Αρη.

Επιπλέον, ο Πρίφτης δεν θα χρειαστεί τον παραμικρό χρόνο προσαρμογής και ουσιαστικά θα είναι η συνέχεια του Φώτη Κατσικάρη χωρίς φυσικά το μπασκετικό δόγμα του να ταυτίζεται απόλυτα μ' αυτό του απερχόμενου ομοσπονδιακού τεχνικού.

ΖΗΤΗΜΑ Ο ΑΡΗΣ

Το θέμα που θα τεθεί επί τάπητος από εδώ και πέρα είναι το εργασιακό μέλλον του Πρίφτη σε συλλογικό επίπεδο. Η Εθνική από το καλοκαίρι και μετά θα χρειαστεί προπονητή φουλ τάιμ, την ίδια ώρα που ο Ελληνας κόουτς εργάζεται και στον Αρη, ομάδα με απαιτήσεις, ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και πολύ βαρύ όνομα.

Πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να μην θέσει...βέτο ούτε να αναγκάσει τον Πρίφτη να επιλέξει μεταξύ των δύο επιλογών. Το ζητούμενο είναι το τι θα πράξει ο Αρης και πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ο προπονητής του να δουλεύει... διπλή βάρδια. Ουσιαστικά, αυτό είναι και το τελευταίο εμπόδιο για να προκύψει οριστικά η συμφωνία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK