Ο Βασιλακόπουλος ξέρει ποιον θέλει και δεν είναι ο Γιαννάκης

Ποιον εξακολουθεί να θέλει για ομοσπονδιακό ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και ποιο είναι το πλάνο του Παναγιώτη Γιαννάκη που θέλουν οι... άλλοι. Ο ξένος - πρώην αντίπαλος και η εφεδρεία. Γιατί η επιλογή έχει σχέση με τη διάδοχη κατάσταση στην Ομοσπονδία.

Ο Βασιλακόπουλος ξέρει ποιον θέλει και δεν είναι ο Γιαννάκης

Η ΤΣΣΚΑ Μοσχας απέρριψε, ευγενικά αλήθεια είναι, την προοπτική ο Δημήτρης Ιτούδης να δουλέψει part time στην Εθνική μπάσκετ και υποχρεωτικά η κουβέντα για τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή άνοιξε ξανά. Μέχρι δε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ν' αποφασίσει ποιος θα πάρει το χρίσμα, διότι αυτός θ' αποφασίσει στο τέλος ό,τι κι αν λέγεται, το παρασκήνιο θα είναι έντονο.

Απ' όσες πληροφορίες καταφέραμε να συλλέξουμε, καταλήξαμε πως δύο είναι οι επικρατούσες τάσεις εντός της Ομοσπονδίας και μεταξύ αυτών βρίσκεται σε εξέλιξη "μάχη". Η οποία είναι σε άμεση συνάρτηση και με τη διάδοχη κατάσταση στην προεδρία της ΕΟΚ.

ΠΡΙΦΤΗΣ ΓΙΑΤΙ...

Από τη μία βρίσκεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οι άμεσοι συνεργάτες του, οι οποίοι προκρίνουν την επιλογή Πρίφτη. Όπως το Contra.gr έγραφε στα μέσα Νοεμβρίου. Ανεξάρτητα του πώς και γιατί ήρθε στο προσκήνιο το όνομα του Δημήτρη Ιτούδη, η πρώτη επιλογή ήταν ο νυν κόουτς του Άρη. Διότι θεωρείται συνέχεια της δουλειάς που έγινε τα προηγούμενα χρόνια με τον Φώτη Κατσικάρη. Δουλειά που εκτιμήθηκε, ασχέτως αν τ' αποτελέσματα δεν τη συνόδευσαν ιδανικά.

Ο Πρίφτης δεν είναι ακριβός, άρα έχει το οικονομικό αβαντάζ, ενώ δουλεύει εντός των τειχών, κάτι επίσης πρακτικό. Διότι, χωρίς κάποιος να γνωρίζει πως θα κυλήσει το πράγμα με συλλόγους-εθνικές και ποιοι διεθνείς θα είναι διαθέσιμοι, θεωρείται προτιμότερο να υπάρχει στο τιμόνι ένας προπονητής που ξέρει το υλικό του πρωταθλήματος, αφού ίσως κληθεί να επιλέξει είτε παίκτες μικρών εθνικών ομάδων είτε κάποιους που δεν έχουν κληθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν θέλει να προτάξει το προσωπικό στην υπόθεση με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και γι' αυτό χρησιμοποιεί το οικονομικό-πρακτικό του πράγματος ώστε να φέρει τον Πρίφτη στον εθνικό πάγκο.

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

Την ίδια στιγμή, η πλευρά που πρόσκειται στον Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος πλέον ασχολείται ενεργά με την Ομοσπονδία, πιστεύει ότι η λύση του "Δράκου" είναι η κατάλληλη τη δεδομένη στιγμή. Μάλιστα κάνει προσπάθεια να πείσει τον Βασιλακόπουλο ν' αφήσει στην άκρη τα όσα χωρίζουν τους δύο άνδρες από το 2009 (όταν ο Γιαννάκης αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού χωρίς να τον ενημερώσει) και να θυμηθεί όσα τους ενώνουν χρόνια τώρα.

Όπως προκύπτει μάλιστα από το περιβάλλον Γιαννάκη, το τελευταίο που τον νοιάζει σε αυτή τη φάση είναι το οικονομικό. Είναι τέτοια η θέλησή του να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως συνέβη το 2004, που έχει εκπονήσει ολόκληρο σχέδιο για την ενοποίηση των εθνικών ομάδων, τις οποίες θα κοουτσάρουν συνεργάτες του. Είτε αυτοί είναι από τους υπάρχοντες (π.χ Παπαθεοδώρου) είτε νέοι, που θα διαλέξει εξ αρχής αυτός.

ΞΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΞΕΝΟΣ

Το σίγουρο είναι πως ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής θα είναι Έλληνας, με τον Πεδουλάκη να είναι μία από τις εφεδρείες κι ας κυκλοφορεί εντόνως πως από συγκεκριμένο μάνατζερ έχει προταθεί αλλοδαπός προπονητής που δεν έχει δουλειά και τα προηγούμενα χρόνια ήταν αντίπαλος της Εθνικής! Αν μάλιστα είχε συμβόλαιο με ομάδα για να μην ζητήσει το ουρανό με τ' άστρα, αφού θα έχει στάνταρ μισθό και εξασφαλισμένα έσοδα, θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους.

Την οριστική απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος. Γιατί μέχρι να φύγει αυτός έχει το μαχαίρι αυτός και το καρπούζι. Κάτι που ίσως μειώσει και τους υποστηρικτές του Γιαννάκη εντός των γραφείων της ΕΟΚ, αφού ουδείς πηγαίνει εύκολα σ' έναν άνθρωπο που θα παίξει ρόλο και στην επόμενη ημέρα της Ομοσπονδίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK