Παίρνει μια ανάσα και... συνεχίζει απ' αλλού ο Παπαμακάριος

O Μανώλης Παπαμακάριος έκλεισε μια πόρτα πίσω του κι άνοιξε μια άλλη. Σιγά μην έφευγε από το μπάσκετ, το οποίο "δεν είναι τρόπος ζωής. Είναι απλά ολόκληρη η ζωή μου".

Τον Μανώλη Παπαμακάριο θα τον θυμάσαι ως αθλητή τόσο για τις καταπληκτικές χρονιές του στο Περιστέρι, στον Μακεδονικό και στον Πανελλήνιο όσο και για το αρχηγικό πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Περισσότερο όμως από κάθετι άλλο θα τον μνημονεύεις για το ήθος που τον χαρακτηρίζει. Ευτυχώς για το μπάσκετ θα συνεχίσει να δρα μέσα σ' αυτό. Από άλλο πόστο βέβαια, πέρα από την ενασχόλησή του με τα κοινά (πρόεδρος του ΠΣΑΚ).

Η δήλωσή του ήταν αφενός ένας προσωπικός απολογισμός αφετέρου προάγγελος νέων προκλήσεων: "Μια πολύ όμορφη διαδρομή 22 χρόνων στο επαγγελματικό μπάσκετ έφτασε στο τέλος της. Όπως όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή μας κάποτε τελειώνουν έτσι και για μένα ήρθε η στιγμή να αποσυρθώ από την ενεργό δράση.

Αποχωρώ γεμάτος ευχάριστες αναμνήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν άσχημες στιγμές. Όταν όμως η αγάπη σου γι' αυτό που κάνεις είναι τόσο μεγάλη οι δυσάρεστες στιγμές αυτόματα ξεχνιούνται.

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μου στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Και πιστέψτε με είναι πολλοί και θα αδικούσα σίγουρα κάποιον αν χρειαζόταν να τους αναφέρω ονομαστικά. Έτσι, θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σ’ όλους αυτούς που στην πολυετή πορεία μου ήταν δίπλα μου βοηθώντας με σε κάθε μου βήμα και σε κάθε μου επιλογή.

Επίσης, θα ήθελα να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη σ’όσους στεναχώρησα μέσα απ’όλην αυτήν τη διαδρομή. Δεν το έκανα σίγουρα με τη θέλησή μου. Θέλω να τονίσω ότι το μπάσκετ για μένα δεν είναι τρόπος ζωής. Είναι απλά ολόκληρη η ζωή μου… Σας 'αποχαιρετώ' ως αθλητής αλλά όχι ως άνθρωπος του μπάσκετ. Θα ανανεώσουμε σύντομα το ραντεβού μας στα γήπεδα από άλλη θέση καθώς όπως όλοι πιστεύουμε, τα καλύτερα έρχονται"

Podcasts

Είναι ο Ζοζέ Σα ο νέος Ρομπέρτο;

Η επικείμενη μεταγραφή του Εντέν Αζάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης και του Αντουάν Γκριεζμάν στην Μπαρτσελόνα εξετάζονται από το Pod-όσφαιρο, που απαντά στο αν ο Ζοζέ Σα είναι ο νέος Ρομπέρτο του Ολυμπιακού.

Ζαν Πρες

Τι σημαίνει το παρατσούκλι του Ζοτς

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το απόλυτο τοτέμ των Final-4, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που φέτος θα μετρήσει 18 συμμετοχές (σε 32 διοργανώσεις) και θυμίζει από που βγήκε και τι σημαίνει το παρατσούκλι 'Ζοτς'.