Τι σημαίνει η απόρριψη της προσφυγής Μαλάτου

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την προσφυγή του καθηγητή Αθλητικού Δικαίου Ανδρέα Μαλάτου που ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής για διορισμό προσωρινής διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ και ουσιαστικά την ακύρωση της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Τι σημαίνει η απόρριψη της προσφυγής Μαλάτου

Τι σημαίνει όμως, για το ελληνικό ποδόσφαιρο η συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η απάντηση είναι ότι τουλάχιστον μέχρι τις 9 Ιανουαρίου που έχει οριστεί η κύρια αγωγή, η διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ συνεχίζει κανονικά το έργο της και συνεπώς δεν υπάρχει θέμα παρέμβασης τηςFIFAκαι ο κίνδυνοςGrexit.

Το συγκεκριμένο σενάριο για τιμωρία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πιθανό να επιστρέψει στις 9/1 όταν θα γίνει η μεγάλη… μάχη. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην εκδίκαση της κύριας αγωγής θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, κάτι που δεν έκανε την Τρίτη 6/12, και δεν αποκλείεται να κάνει δεκτή την προσφυγή του Ανδρέα Μαλάτου. Να ακυρώσει τότε δηλαδή, την Επιτροπή Εξομάλυνσης και να ορίσει διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ για την διεξαγωγή εκλογών με βάση το νόμο. Τότε η παρέμβαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν θα αποφευχθεί καθώς (προφανώς) δεν θα δει χωρίς αντίδραση την Επιτροπής που η ίδια έχει ορίσει να "καταργείται".

Να σημειωθεί μάλιστα, ότι ο Ανδρέας Μαλάτος έχει προαναγγείλει ότι θα γίνουν άλλες πέντε προσφυγές κατά της ΕΠΟ χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από ποιους. "Αυτό που μπορούσα να κάνω το έκανα. Δεν είμαι εγώ μόνο στην Ελλάδα που ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, πρέπει να υπάρχουν και άλλοι. Ας κάνουν λοιπόν, και αυτοί, αυτό που τους αναλογεί" δήλωσε στοContra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK