Το αφεντικό της Τριέστε τα ήθελε όλα δικά του

Ο Λουίτζι Σκαβόνε διαχειριζόταν εταιρεία που μόνο το 2017 'έβγαλε' 400.000.000 ευρώ. Σήμερα συνελήφθη για απάτη προς το κράτος και 32 επιχειρήσεις, από τις οποίες υπέκλεψε 70.000.000 ευρώ σε μια διετία.

Το αφεντικό της Τριέστε τα ήθελε όλα δικά του

Το Μάιο του 2014 είχε συλληφθεί ο Φερντινάντο Μινούτσι, ο άνθρωπος που έως τότε κυκλοφορούσε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ως ο υπεύθυνος της επιτυχίας που απολάμβανε, για χρόνια η Σιένα. Εκείνη την εποχή ήταν πρώην πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Mens Sana Basket και πρόεδρος της ιταλικής λίγκας. Βασικά, είχε εκλεγεί πρόεδρος, γιατί τη θητεία δεν την εξέτισε ποτέ -ήταν να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2014.

Οι αρχές είχαν αποδείξεις που τον ήθελαν να 'ξεπλένει' χρήματα και να κρύβει από το κράτος 30.000.000 ευρώ. Η επιχείρηση είχε ως τίτλο το "Time Out" και αφορούσε διετή έρευνα που έδειξε ότι χρησιμοποιούσε την ομάδα, για τις ντροπές του (έδινε 'μαύρα' χρήματα σε αμοιβές, άλλαζε ισολογισμούς, έκοβε ψευδείς αποδείξεις ανύπαρκτων επιχειρήσεων που 'χε 'στήσει' σε όλη την Ιταλία κλπ, κλπ.

Τον Μάρτιο του 2018 το ΣΔΟΕ της Ιταλίας συνέλαβε στη Νάπολι το αφεντικό της Τριέστε, Λουίτζι Σκαβόνε. Ο τύπος αυτός διαχειρίζεται κολοσσό 30 εταιρειών, στις οποίες εργάζονται 17.000 υπάλληλοι και μόνο το 2017 'έβγαλε' 400.000.000 ευρώ.

Ο διάσημος επιχειρηματίας στο χώρο του αθλητισμού και της διασκέδασης (η εταιρεία του λέγεται Alma group) που προσφέρει εποχική εργασία, ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει τη χώρα, για το Ντουμπάι με 300.000 ευρώ στη βαλίτσα του, όταν έκαναν οι αρχές έφοδο στο σπίτι του. Προηγουμένως ομολόγησαν πως είχαν εντοπίσει σοφιστικέ και εντυπωσιακοά συστήματα εξαπάτησης των φορολογικών αρχών.

Προηγουμένως, έγινε έρευνα, την οποία επέβλεψαν τρεις εισαγγελείς και εξασφαλίστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Σκαβόνε 'έβγαλε' 70.000.000 ευρώ από παρασπονδίες που πλήρωσαν ακριβά 32 εταιρείες, μεταξύ του 2015 και του 2017. Φυσικά, τα χρήματα δεν δηλώθηκαν στην εφορία -άρα έκλεψε και το κράτος. Μαζί του συνελήφθησαν άλλα 9 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας πρώην αστυνομικός, ο οποίος θεωρείται ο 'εγκέφαλος' της οργάνωσης. Τρεις οδηγήθηκαν στη φυλακή και επτά σε κατ' οίκον περιορισμό, μέχρι τη δίκη.

Η Αlma είχε επενδύσει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, στην Alma Pramac Racing Team που κέρδισε πέρυσι τον τίτλο ανεξάρτητου κατασκευαστή και είχε για 'πιλότους' τους Ντανίλο Πετρούτσι και Τζακ Μίλερ.

Photo: Alma Trieste

News 24/7

24MEDIA NETWORK