Επίσημο: Νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα, ο οποίος συμφώνησε με τους "μπλαουγκράνα" για τα τρία επόμενα χρόνια.

Επίσημο: Νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας

Νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής (8/7) ο Γιώργος Μπαρτζώκας! Τόσο ο καταλανικός σύλλογος, όσο και η πρώην ομάδα του, η Λοκομοτίβ Κουμπάν ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Έτσι κορυφαίος τεχνικός της Ευρώπης το 2013 και ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε την Ευρωλίγκα έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κάθεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και ο δεύτερος που θα κοουτσάρει στην Ισπανία μετά τον Φώτη Κατσικάρη.

Ο Μπαρτζώκας υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με τους Καταλανούς και γίνεται ο αντικαταστάτης του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο.

Tο Contra.gr από το βράδυ της Πέμπτης (7/7) σας είχε ενημερώσει πως η Μπαρτσελόνα είχε επαναφέρει στο προσκήνιο το όνομα του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον οποίο ξεκίνησε συζητήσεις.

Το ενδιαφέρον των "μπλαουγκράνα" για τον Έλληνα κόουτς αναθερμάνθηκε και το πρωί πήρε το αεροπλάνο για Βαρκελώνη όπου και ολοκληρώθηκε το deal. Ο 51χρονος προπονητής είχε συμβόλαιο για άλλο ένα χρόνο με τη Λοκομοτίβ και ως εκ τούτου η Μπαρτσελόνα πλήρωσε αποζημίωση για να τον κάνει δικό της.

Επίσημο: Νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας

Πρόκειται άλλωστε για τον δεύτερο πιο πετυχημένος προπονητήστην Ευρωλίγκα για την περασμένη σεζόν, τον κόουτς που οδήγησε τη "Λόκο" μέχρι και το Final-4. Ο πρόεδρος της Λοκομοτίβ, Αντρέι Βεντίσεβ με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τον Μπαρτζώκα για τα όσα προσέφερε στην ομάδα. Όπως αναφέρει παράλληλα η Κουμπάν στην ανακοίνωσή της "δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο μέλλον του Μπαρτζώκα, από τη στιγμή που τους είπε πως πρόκειται για τη δουλειά των ονείρων του".

Επίσημο: Νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας

Για τον Μπαρτζώκα αυτή θα είναι η έκτη ομάδα στην προπονητική του καριέρα, έχοντας περάσει από Ολίμπια Λάρισας, Μαρούσι, Πανιώνιο, Ολυμπιακό και Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Δείτε το backstage των υπογραφών:

Δείτε VIDEO κατά την αποχώρηση του Μπαρτζώκα απ' τα γραφεία:

News 24/7

24MEDIA NETWORK