Μπαρτζώκας: "Αν δεν υπήρχε η Μπαρτσελόνα θα έμενα στην Λοκομοτίβ"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα απ' την Μπαρτσελόνα και στις πρώτες δηλώσεις του αποκάλυψε πως θέλει να κατακτήσει τα πάντα με τους "μπλαουγκράνα".

Μπαρτζώκας: "Αν δεν υπήρχε η Μπαρτσελόνα θα έμενα στην Λοκομοτίβ"

Έτοιμος να κατακτήσει τίτλους με την Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, "έπλεξε" το εγκώμιο των Τσάβι Πασκουάλ και Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ενώ αποκάλυψε πως θα έφευγε απ' την Λοκομοτίβ μόνο για χάρη των Καταλανών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Ήταν δύσκολο να φύγω από τη Ρωσία γιατί είχα συμβόλαιο και εκτιμούσα τα όσα μου είχαν προσφέρει εκεί. Αυτό θα ίσχυε για κάθε άλλη ομάδα. Όταν όμως προέκυψε η περίπτωση της Μπαρτσελόνα δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη στο μυαλό μου. Κάθε προπονητής όταν έχει την ευκαιρία να δουλέψει για αυτή την ομάδα πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Το έκανα με όλη μου την καρδιά και είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ. Εάν δεν υπήρχε η πρόταση της Μπάρτσα δεν θα άφηνα για κανένα λόγο την Λοκομοτίβ".

Στη συνέχεια τόνισε: "Θέλουμε όλους τους τίτλους. Αυτοί μετράνε και μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα θέλει να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει σε όλους τις διοργανώσεις. Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να φτάσουμε στην κορυφή και να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ που να αρέσει στους φιλάθλους μας αλλά και να βγάλουμε νέους παίκτες. Αυτό είναι άλλωστε το πλάνο της διοίκησης και δέχτηκα με μεγάλη χαρά να το υλοποιήσω. Προφανώς δεν χρειαζόταν να μου πουν πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους όμως θα χρειαστούμε χρόνο για κάτι τέτοιο"

Για τα μεταγραφικά των Καταλανών, ο πρώην τεχνικός της Λοκομοτίβ Κουμπάν, σχολίασε: "Χάσαμε ορισμένους παίκτες όπως ο Σατοράνσκι και ο Αμπρίνες που πήγαν στο ΝΒΑ αλλά κάναμε καλή δουλειά στις μεταγραφές. Ταλέντο υπάρχει ήδη στην ομάδα και τώρα μένει να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας. Έχουμε επικεντρωθεί στο να πάρουμε έναν ακόμα πλέι μέικερ και οπωσδήποτε έναν ψηλό και μετά θα δούμε που αλλού υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση".

Για τον Τσάβι Πασκουάλ, ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: "Δεν νομίζω πως είναι σωστό να κρίνουμε την πορεία του στην ομάδα από τα δύο τελευταία χρόνια που δεν πήρε κάποιον τίτλο. Ο Τσάβι όπως έχω πει και παλιότερα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και πιστεύω πως θα πετύχει σπουδαία πράγματα στην συνέχεια της καριέρας του όπου και να πάει. Είχε πολλές επιτυχίες και δεν έμεινε εδώ τυχαία 9 χρόνια. Μακάρι να μπορέσω και εγώ να είμαι στην Μπαρτσελόνα για τόσο μεγάλο διάστημα".

Τέλος, για το γεγονός πως θα συνεργαστεί με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο: "Δυστυχώς με έχει πονέσει και μάλιστα πολύ όποτε τον έχω αντιμετωπίσει οπότε είμαι ευχαριστημένος που θα τον έχω υπό τις οδηγίες μου. Είναι ένας θρύλος, παραμένει μεγάλος παίκτης στα 36 του και είναι ο ηγέτης της ομάδας τόσο στο γήπεδο όσο και στα αποδυτήρια".

Δείτε σε VIDEO την παρουσίαση του Έλληνα τεχνικού:

News 24/7

24MEDIA NETWORK