Ο Τζεντίλε προδόθηκε από το ψυχρό κι αγέλαστο πρόσωπο του

Στην Εστουδιάντες πανηγύρισαν για τη συμφωνία και την απόκτηση του Αλεσάντρο Τζεντίλε. Ο 26χρονος Ιταλός γκαρντ όχι τόσο.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI

Το 'I have dream' του Αλεσάντρο Τζεντίλε έχει εξελιχθεί στο χειρότερο εφιάλτη του.

Ένα παιδί που δεν μέτρησε ποτέ τ' άστρα θα υποχρεωθεί να παίξει (έως ότου φύγει) σε μια μικρομεσαία ομάδα όπως η ισπανική Εστουδιάντες και όχι στο ΝΒΑ. Διότι για άλλο ένα καλοκαίρι ο Ιταλός γκαρντ αποπειράθηκε να κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο, όνειρο όμως που αποδείχθηκε απατηλό, καθώς γρήγορα γκρεμίστηκε από τα σύννεφα και προσγειώθηκε στη 'στυγνή' πραγματικότητα.

Η περυσινή χρονιά του Τζεντίλε στη Βίρτους Μπολόνια ήταν σχετικά καλή - καλύτερη από τις αμέσως προηγούμενες. Πέρα από κάποια προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε, αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια και είχε 16.8 πόντους με 6.3 ριμπάουντ.

Πίστεψε ότι με τις προσωπικές αυτές επιδόσεις θα δημιουργηθεί η προοπτική να βρει μια ανοικτή πόρτα προς το ΝΒΑ. Η καλή σχέση του και η σταθερή επικοινωνία με τον Μάικ Ντ'Αντόνι τού γέμισαν το μυαλό με ελπίδες. Φρούδες. Προτού καν προπονηθεί με τον Κρις Πολ, τον Τζέιμς Χάρντεν και τον Καρμέλο Άντονι, όπως έλεγε από 'δω κι από 'κει, 'κόπηκε' από το ρόστερ της προετοιμασίας των Ρόκετς (είχαν αγοράσει τα δικαιώματά του από τους Τιμπεργουλβς το 2014), και στις 21 Οκτωβρίου έμεινε ελεύθερος.

Ο Τζεντίλε προδόθηκε από το ψυχρό κι αγέλαστο πρόσωπο του

Ίσως το πρόβλημα στο δάχτυλο και η χειρουργική επέμβαση που τον άφησαν εκτός summer league να επηρέασαν την απόφαση. Συνέβη όμως.

Ήταν η δεύτερη φορά που έπεφτε στην ίδια ακριβώς παγίδα. Η πρώτη πριν από δύο χρόνια. Αν και 'βασιλιάς' ως τότε στο Μιλάνο, τα είχε γκρεμίσει όλα. Πρώτα τσακώθηκε με τον πρόεδρο Πρόλι και κατόπιν έχασε την αρχηγία που είχε από τα 20 του, τέθηκε στο περιθώριο και στο φινάλε βρέθηκε εκτός. Η επιμονή του είχε εξελιχθεί σε εμμονή, με συνέπεια να καταλήξει έκθετος απέναντι σ' έναν παράγοντα που τον είχε στα 'ώπα-ώπα'.

Ύστερα τη Μιλάνο ακολούθησε ο 'πασκουαλικός' Παναθηναϊκός των 2,5 μηνών και η Χάποελ Ιερουσαλήμ των 8 αγώνων, προτού γυρίσει στην Ιταλία για τη Βίρτους Μπολόνια.

Ήταν μια νέα αρχή. Μέχρι που τα μυαλά πήραν ξανά αέρα. Μπαλόνι που ξεφούσκωσε ξανά. Η Ευρώπη μόνη διέξοδός του. Ήθελε ομάδα στην Euroleague ή στο Eurocup, εκτός Ιταλίας μάλιστα, αλλά η καλύτερη πρόταση ήταν της ισπανικής Εστουδιάντες.

Οι 'φοιτητές' της Μαδρίτης τερμάτισαν πέρυσι στην 11η θέση της ισπανικής λίγκας και εφέτος δεν παίζουν στην Ευρώπη. Έχουν προπονητή τον άλλοτε βοηθό του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό, Τζόσεπ Μαρία Μπεροκάλ, κι έχουν αρχίσει τη σεζόν με 2-3 στα πρώτα 4 παιχνίδια, έχοντας πρώτο στόχο την άνετη παραμονή.

Η απόκτησή του ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα την Τρίτη.

Αντιθέτως ο σούπερ εκδηλωτικός Τζεντίλε, σε κάθε καρέ, εμφανίστηκε τουλάχιστον μουδιασμένος. Στις υπογραφές, κρατώντας το κασκόλ, στη γνωριμία με τον κόουτς, στην ξενάγηση, το ίδιο απλανές βλέμμα. Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 26 του (έχει γενέθλια στις 12 Νοεμβρίου) θα έπρεπε να συμβιβαστεί.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK