Υπέγραψε στην Μπασκόνια ο Μπουρούσης

Ο Γιάννης Μπουρούσης θα μείνει στην Ισπανία για να παίξει στην Μπασκόνια!

Ανατροπή στην απόφαση του Γιάννη Μπουρούση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του έφερε η πρόταση της Μπασκόνια. Ο Έλληνας σέντερ άφησε στην άκρη τα εκατομμύρια των Κινέζων, αφού είχε στα χέρια του πρόταση για 1,5 εκατ. το χρόνο, και θα ενταχθεί στην ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, η οποία είναι εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στον όμιλο της Ευρωλίγκας.

Ο πρώην σέντερ της Ρεάλ είχε σχεδόν συμφωνήσει ν' αλλάξει μπασκετικό περιβάλλον. Προέκυψε όμως το ενδιαφέρον των Βάσκων, μιας ομάδας με ισχυρό προφίλ που θέλει να ξαναπρωταγωνιστήσει και ν' ανακτήσει τη θέση που είχε στην ACB και στην Ευρώπη.

Ο Μπουρούσης έκρινε προτιμότερο να μείνει στην Ισπανία και από τη Μαδρίτη να μετακομίσει στη Βιτόρια, μόλις 350 χιλιόμετρα μακριά.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι διάρκειας ενός έτους. Στην Μπασκόνια θα συμπληρώσει τους Ανοσίκε και Πλάνινιτς στο "5", αφού ο Ντιόπ είναι ακόμη άγουρος.

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.