Τι τους έκανε η Βαλένθια; Διεκδικεί πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια!

Πέταξε εκτός την Μπαρτσελόνα, έκλεισε θέση στην Ευρωλίγκα, απέκλεισε την Μπασκόνια και πήρε την πρόκριση στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος μετά τη σεζόν 2002-03!

Τι τους έκανε η Βαλένθια; Διεκδικεί πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια!

Η Βαλένθια των υπερβάσεων συνεχίζει απτόητη την πορεία της στα πλέι οφ της Liga Endesa.

Έχοντας αφήσει προ πολλού πίσω την αποτυχία κατάκτησης του Eurocup, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ κατάφερε να επικεντρωθεί στο δεύτερο μεγάλο στόχο της και να μπει στους τελικούς του πρωταθλήματος για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το... μακρινό 2003!

Αφού στα προημιτελικά απέκλεισε την Μπαρτσελόνα, τα κατάφερε εξίσου καλά και στο ζευγάρωμα με την πιο ακριβή Μπασκόνια. Επί της ουσίας, αν και αουτσάιντερ βάσει ρόστερ σε δύο σειρές, εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της έδρας για το οποίο και είχε μοχθήσει όλη τη σεζόν.

Το 2-1 επί των Βάσκων ήρθε χάρη στο δευτεριάτικο 85-77. Με 19 πόντους από τον Σαν Εμετέριο, έναν πρώην παίκτη της Μπασκόνια, 18 από τον Πιέρε Οριόλα και 15 από τον Γουίλ Τόμας.

Η Μπασκόνια έψαχνε να καλύψει διαφορά έντεκα πόντων στο δεύτερο μισό, αλλά η εμφάνιση των Λάρκιν και Λέντο δεν έφτανε. Ο Χάνγκ έμεινε πολύ χαμηλά, το ίδιο ο Μπομπουά και ο Βόιτμαν, με αποτέλεσμα την ήττα-αποκλεισμό για την ομάδα του Σίτο Αλόνσο. Για τον οποίο δεν αποκλείεται να ήταν το τελευταίο ματς στον πάγκο των Βάσκων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK